Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Ju, šta sam odabrala da gledam sa ćerkom.
Tražile smo da gledamo neku dečiju seriju.
Pustila Pundravce.
I još na početku kažu tinejdžeri mogu da dozvole roditeljima da gledaju sa njima.
Za mlađe od 12 preporučljivo je gledanje sa roditeljima.
Prva epizida Nezgodna tema.
Zaista je nezgodna tema.
Malo se smejulji na temu, malo sluša, malo pita.

Ja sam sa ćerkom vodila razgovore o škakljivim temama otvoreno ali fino upakovano da ona može da to razume i prihvati. Onda sve otvorenije kako je rasla. Danas pričamo otvoreno o svemu, o momcima, seksu, svemu.
Nije bilo lako ali su deca pametna i čitaju između redova.
Nekako je kod nas išlo glatko, kad je imala 15 otišle smo u kafanu i sećam se da sam joj potanko dala i instrukcije o izlascima, alkoholu, cigaretama, momcima, sastancima, sve ono što devojka treba da zna, sve otvoreno i bez pardona.
Hvala Bogu uspeli smo jer je i muž odradio svoj očinski deo.
Naučila sam je da se ponaša kao dama, drži do sebe u životu i poštuje i voli sebe, a mislim da je to najteže. I da bude normalna po svim pitanjima.
Ona ne puši iako smo nas dvoje pušači. Dokaz da se ne moraš na sve ugledati na roditelje, već kupiti ono što je najbolje od svih je nekako ono što dete treba da prihvati i usvoji, no da bude svesno šta jeste i šta nije dobro, te da uzima one koji su dobar primer, a ne roditelje bezuslovno ukoliko za nešto daju loš.
Sve to ide vrlo spontano i lagano, ne brini se.
Dok se okreneš, sa tobom je već čovek, koji odlično zna sve što treba o životu.
Uživaj u njenom odrastanju. ♥️
Roditelji smo ceo život, tako da svaki period roditeljstva donosi svoje radosti i uživanje.
Nema tu završetka posla nikad, čak ni kada počnu da žive sasvim svoj život. Posle dolaze unuci a onda sve ispočetka, malo drugačije, ali kreće svakako još jedan početak. Tako je to. Roditeljstvo je put, koji traje stalno i u njemu se iznova uživa, svakodnevno na nov način.
Htela sam samo da zaključim, uživaj u svemu pa i kad je po malo neprijatno, to je sve u rok službe ♥️

Konačno pauza za ručak, da odradim još jedan težak sastanak u pola 4 i da polako privodim kraju posle toga za ovu sedmicu.
Ugrejala sam stan, užinala, popila kafu. Završila mnogo važnog posla za danas. Pola posla, onaj koji je bio hitan, je gotovo završen. Još pola i malo manje me čeka da završim do 20. Ali dosta komplikovan posao. Fokusiraću se samo na njega i izguraću. Bitno mi je da je deo pregovaranja gotov za sledeću godinu, da sad mogu da se vratim na druge poslove.
Polako pripremam godišnji pregled rada i tražila sam od najvišeg menadžmenta feedback. Biće to bogat rezime. Dva feedbacka sam već dobila, u vezi sa tenderom za Evropu. Samo pohvale.
Jako sam srećna kad vidim kako ću popuniti rezime godine, najdeblji do sad.
Listu sam otvorila na početku godine i kako šta postignem upišem u svoju svesku.
Prase se ne goji uoči Božića, tako se i postignuto mora beležiti tokom cele godine.

Hvala, Lady.
Mi dosta otvoreno razgovaramo o svemu.
Posle prvog nezgodnog pitanja kad sam zgrabila usisivač da joj odma ne odgovorim na pitanje i ovog sad prošlo je neko vreme.
Opušteno smo komentarisali seriju.
Nzm nekad mi se čini da previše brzo dolazimo do nekih pitanja.
Vidim da je te neke teme zanimaju ali isto tako vidim i da je još dete.
I po igri i po knjigama koje čita, a nekad me baš iznenadi svojom zrelošću, načinu razmišljanja....
Vidim i sitne fizičke promene na njoj.
I taj rast, samo odjednom izđika.
Juče mi bila do brade, danas do nosa.

Brrrr.
Upala mi kontrola u bus.
Jedna tinejdžerka nema kartu.

Ostatak dana moram biti oprezna.
Ne donose mi sreću.
Pokušaću da ostanem smirena i pozitivno razmišljam.

Majmuni.
Ne nerviraj se, nego probaj da ih eskiviraš. Koliko puta nisam kucala kartu za dve stanice, i ja ih mrzim isto.
Zato se kucam gotovo uvek, mirnija mi glava. Ostavim para za toliko da imam za jebeni prevoz. Dešavalo se da nemam ni za toliko, pa sam se švercovala. Sve je to normalno.
Ako imaš bilo šta, idi odmah uplati i skini to sa mozga.

Majmuni.
Ne nerviraj se, nego probaj da ih eskiviraš. Koliko puta nisam kucala kartu za dve stanice, i ja ih mrzim isto.
Zato se kucam gotovo uvek, mirnija mi glava. Ostavim para za toliko da imam za jebeni prevoz. Dešavalo se da nemam ni za toliko, pa sam se švercovala. Sve je to normalno.
Ako imaš bilo šta, idi odmah uplati i skini to sa mozga.

Eh, da je do karte lako bi ja.
Imam pokaznu, i sve je uredu.
Ustina, nije radila kad sam prislonila na aparar, ali bila je ok.
Meni kontrolori donose lošu sreću.
Uvek mi se nešto neprijatno ili loše desi kad uđu u bus.
Evo, primer, van uobičajeno, službenica još bila na poslu, otišla, vratila se posle par minuta i zadržala, sad ću da se mrznem di sledećeg busa.
Nadam se da je to sve što će mi se desiti večeras.

Ma naravno da će sve biti ok.
Nemaš razloga da brineš.
Bez obzira što mislimo da nam nešto donosi lošu sreću, to se može promeniti našim pozitivnim delovanjem za samog sebe. Idi kupi sebi nešto, napravi omiljenu kafu, posle posla uzmi knjigu, zagrli dete, učini odmah nešto što voliš i odmah ćeš se bolje osećati.
Ko što sam već pisala, mnoge stvari možemo sebi popraviti sami, a naročito raspoloženje.

Ja sam otišla do apoteke posle posla, morala sam nešto da kupim, i sad prebrojavam redove tj. slamaricu do ponedeljka. Svejedno naučila sam da se manje brinem oko para. Prvo zato što sam naučila da ostavim nešto sitno, a drugo zato što sam umešna da pokrpim sve, jer sam na vreme kupovala sve što treba u kući, i sad mi treba za vikend samo osnovno. Na kraju, nismo besni, svi smo razumni, jede se dva dana šta se ima. U odnosu na ceo mesec kada se jelo šta se htelo, dva dana ništa ne menjaju u mom životu. Vikend je, svejedno bih spremala ručak, a dok je meni mojih vrednih ruku u kuhinji, gladni nećemo ostati nikad.

Slušam muziku, vikend je počeo, odmaram se, uživam u nekim lepim vestima, baš sam se obradovala, i čekam platu da ćerka ode u šoping, da joj dam konačno jednu pristojnu svotu i da se baš ponovi. Ja po običaju nemam nekih želja. Ne zato što ne volim, volim, ali me mnogo mrzi, a kao stara štekara, prvo ćemo da se sračunamo, pa posle ako me puškom nateraju odem i kupim nešto. Mrzi me da idem po tc, a ne nosim ni ovo što imam. Meni je glavno da kad legne plata odem i kupim zalihe svega u kući i svih mogućih džidža i potrepština, da smo ceo mesec mirni i da sačekamo sledeći mesec opet sa svim u kući. Čak i kada imam 100 evra da potrošim na sebe, baš opušteno, pre ću ubaciti u štek ili prebaciti u devize, nego što ću otići i kupiti nešto.
Moj štek se uvek potrošio, ali ni to mi ne smeta. Meni je bitno da ga ostavim, hiljadu puta se pokazalo kao mnogo pametno i nastavljam tako da radim. Nisu to neke pare, mnogima je to smešno, ali običnim ljudima to menja život značajno.
Treba da uvedem fond koji će da služi za neplanirane troškove. Ako ih nema super. Ako ih ima, da ima. Nekoliko godina unazad bile su mi teške jako zbog smrti roditelja, ali prođe i to. Svoju devizu da uživam u životu svejedno ne menjam, a štek od sad i uvek pod obavezno, jer se ja osećam bolje.

Za sutra sam planirala da nakupujem na akciji za jelo svašta nešto, ćerka mi je dojavila za akciju, a možda odem i večeras, pošto sam sad dokona. Za toliko imam sigurno. Nisam smislila šta sutra za ručak, verovatno ćemo krmenadle i krompir, kao i uvek subotom. Mogla bih sutra da pravim kiflice, imam materijal, a to svi vole. A imam i u frizu neke paštete, koje sam naravno kupila ranije. Videću. Dogovorićemo se još, sva sam jela izređala, mogu da biram šta hoću da pravim.

Screenshot_20211203-214808_Chrome.jpg
Screenshot_20211203-214805_Chrome.jpg

Dva puta fotografisala isto 🤞 .

Jeste vikend počeo.
Petak je veče, meni se ne spava, slušam muziku i malo čituckam. Odmaram se. Moji gledaju film.
Izvela sam malo kuče.
A da još sam nešto radila, nešto što ja mislim da No misli da popravlja dan :lol:. Svakako popravlja. Ne dan, i sedmicu iza i sedmicu ispred :lol:
Svejedno mi se ne spava.
Nisam ni umorna.
Onda ću samo u nekom trenutku da zadremam, onako slatko, kao dete, obučena, i da me muž potera da se uvučem u pidžamu.
Moj petak veče je dan za slobodu. Koliko ću da spavam i kad, kad ću da pijem kafu, šta ću da radim posle posla, ili bolje rečeno šta neću uraditi uopšte...

Malo sam i ja nej na na na večeras...
Nemam neki razlog.
Više sam onako kao mačka pored peći. Toplo mi je, ni o čemu ne mislim, i baš odmaram dušu. I baš mi prija.
Sad bi mi legla ona sangrija i cigareta, imam neki odvratni vranac, ne mogu to da pijem.
Ali neki bermet, čaša, i parče dimljenog kačkavalja i pršute, da preseče kapljicu, i posle samo da zaspim kao dete sa igračkom...
Odlična ideja.
Kad primim platu pravac po bermet i dimljeni najbolji kačkavalj i neku jaku pršutu i baget, da se osladim ko beg.
Zaslužila sam.
A znam kako će ekipa reagovati kad vidi moj ulov 🦄

Malo sam i ja nej na na na večeras...
Nemam neki razlog.
Više sam onako kao mačka pored peći. Toplo mi je, ni o čemu ne mislim, i baš odmaram dušu. I baš mi prija.
Sad bi mi legla ona sangrija i cigareta, imam neki odvratni vranac, ne mogu to da pijem.
Ali neki bermet, čaša, i parče dimljenog kačkavalja i pršute, da preseče kapljicu, i posle samo da zaspim kao dete sa igračkom...
Odlična ideja.
Kad primim platu pravac po bermet i dimljeni najbolji kačkavalj i neku jaku pršutu i baget, da se osladim ko beg.
Zaslužila sam.
A znam kako će ekipa reagovati kad vidi moj ulov 🦄

Idi u peršun.
Sad se i meni jede šunke.

Počela sam posle duže pauze da čitam.
Posle 33strane i 8poglavlja sam prekinula.
Nećemo da preterujemo prvi dan.
Još je rano da se čita celu noć.
Prvo da povratim formu, posle će da vidimo.
Teško je prekinuti čitanje knjige kad jednom počneš.
Okrećeš stranicu za stranicom i ne primetiš kako te je uvukla u priču i sa nestrpljenjem nastavljaš da vidiš šta će se dalje dešavati.
Prekinula sam na delu gde se tek slute nagoveštaji budućih dešavanja

Dobar dan.
Dobro je jutros, lepo sam odspavala, ćerka je završila sve obaveze i ja sam ustala na gotovo, kao i uvek vikendom.
Grejanje je mnogo loše, a napolju je ipak hladno, ovo je strašno koliko od početka loše greju i stalno kradu i zakidaju na grejanju. Ne znam koliko puta smo uključili klimu do sad. Sramota. Već sam pisala koliki mi je račun za Infostan. A da bi nam bilo toplo, moram da dogrevam i pečem u rerni.
Juče su bili ovde i od tad je još gore. Em kradu em im radnici ne znaju ništa ko dupe. Neko se juče žalio na grejanje i došli su i naravno samo pokvarili.
Reči nemam da opišem koliko mi ide na ***** i Infostan i Elektrane i grejanje i lopovluk i sve to u paketu...
Nego šta da radim, to je boljka koju ne možeš pobediti, borba protiv vetrenjača, pa neću da se nerviram, ćuti i trpi, šta ćeš.
Samo da ne dolaze opet, sledeći put može sve da se začepi i da onda nemamo nikakvo grejanje. Toliko su stručni.

Poslednja izmena:
20211204_130547.jpg

Dva puta sam ih obula / jednom sa namerom kada su kupljene / drugi put zato sto mi je noga dobro izgledala u njima (tada sam pozurila / rasekli mi kaisevi iznad pete).
U kutiji je bio racun (posle sam htela da ga procitam (koliko je para dato) nije moglo pocepano je na sitne delove) plus papir iz banke tri godine posle kada sam otvorila kasnije zatvorila taj racun.

Baceno je sve to (papiri pocepani) / nisam htela da rizikujem da li je da ne pisem sta usao u unutra zagadio te je baceno.

Osecam se smireno opet nekako drugacije :aha: ne znam kao da pustam nesto ne znam sta.

Back