Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Dobro veče
Ćerka i ja bile u šetnji po ovoj zimi, išle smo u Aleksandar i Lilly, i tražile dasku i kutiju za hleb.
Prešle smo sve peške.
Dasku i kutiju nismo našle, ali je u Aleksandru danas bila akcija 15 %
Uzela sam olovku uz karmin, savršena je, a ona lipscrub, ako se tako zove uopšte, to je piling za usta koji povećava veličinu usana. I na akciji je uzela u Liliju sjaj za usne. Jeftino smo prošle, a taman popunile šminku. I sve smo isprobale i sad popile kafu.
Šetnja je bila jako prijatna iako je stvarno hladno. Kad brzo hodaš, čak ti je i vrućina. Prijalo mi je. Otpušio mi se nos od šetnje.
Ona je odlučila da pomogne oko kiflica, ja da zamesim testo, a ona će i da razvija, seče, mota i maže, prosto voli to da radi i rekla je da jedva čeka.
Sad se grejem.
Kad dođeš iz zimske šetnje kao da se pluća pročiste.
Voda nije došla i oni nisu došli, otvorili su novi nalog.
Ja imam natočene rezerve za piće i hranu. Kupanje i pranje ništa.
Ali me raduje ova šetnja i kupovina, skrenuh misli i osvežih se.

Jeste lepo napolju iako je hladno. Bila sam i ja i sinoć i danas. Što reče bude i vrućina kad se malo ubrzaš, samo mi se obrazi zacrvene.
Sutra mislim da neću nigde, ali ko zna, ručka imam, tako da o tome ne moram da mislim.

Jeste prija, mi došle skroz rumene.
Samo da ti javim imaš u mom Maksiju one grčke pakovane pomorandže 7 komada 75 dinara, slatke ko med, samo njih uzimam. I pekara je snižena sad. Imaš i wash and go šsmpon ja uzela 250 kinti. Muž je oduševljen pomorandžama, onda veruj da su baš slatke.
Inače ulazimo nas dve u kuću i muž kaže imam jednu lošu i jednu dobru vest. Loša je da imamo nove komšije od prvog, Bilja je prodala stan, a dobra je da će nam dati LG televizor. I tako mi dobismo tv od komšinice, taman za ćerkinu sobu :heart:

Lady Red ---Gazdarice,ovde vidim ima dobre klope,ali ims li nesto da ponudis i za dusu.....imas li neke animir dame ? Nesto sam nervozan,zbog ove kise
daj neko celjade,da me onako dobro izmasira,pa da legnem na one tvoje palacinke sa sunkom,mocarelom i sta sve ne stavljas u njih...

Veče
Animir dame nemamo, ali večeras imamo domaće kiflice sa margarinom, tako da ne brini, uvek ima dobre klope. Za gulaš koji je bio kao iz kotlića si zakasnio :lol:

Jeste prija, mi došle skroz rumene.
Samo da ti javim imaš u mom Maksiju one grčke pakovane pomorandže 7 komada 75 dinara, slatke ko med, samo njih uzimam. I pekara je snižena sad. Imaš i wash and go šsmpon ja uzela 250 kinti. Muž je oduševljen pomorandžama, onda veruj da su baš slatke.
Inače ulazimo nas dve u kuću i muž kaže imam jednu lošu i jednu dobru vest. Loša je da imamo nove komšije od prvog, Bilja je prodala stan, a dobra je da će nam dati LG televizor. I tako mi dobismo tv od komšinice, taman za ćerkinu sobu :heart:
Super eto ćeri televizor :)
Ne znam hoću li ići sutra tamo, danas sam prošla pored, mrzelo me da svraćam. Ne kupujem ništa na njihovoj pekari, izbegavam inače pekare. Sad u Amanu imaju zaleđene pite iz Skroz dobre pekare, ali nisam kupila niti ću, sve je to meni mnogo, ni da pečeđ sve, ni po malo, skuplja struja od tog parčeta, ima svasta drugo da se jede.

Da razumem tvoj rezon.
Meni rerna služi kao dogrevanje, em se jede em je toplije. Moji vole pekaru i ne škodi im ništa, ne jedemo to stalno, ponekad samo. Njih dvoje mogu da jedu šta hoće.
Samo da vam kažem za film.
Nagovaram ćerku da gledamo Vrelinu, odličan film, ali dugo traje, videćemo.
Sad sam prilegla da dremnem i da se ugrejem, čekam da muž dođe da me malo zagreje.

A palačinke ću one moje najbolje praviti da proslavim kad dođem do željene kilaže, a to je još pola kg ili malo jače u minus. Onda ću se olešiti od tih palačinki, muž ih već traži :lol:
Zamesila sam kiflice.
Imam veliku dilemu, da li da ih jedem ili ne. Ispucala sam kalorije za danas i nisam gladna, ali one su toliko dobre da baš budeš jak karakter da im odoliš. Ako uzmem jednu kao sa keksićem, to nije ni za pod zub, jedino da se potrošim večeras nekako kasnije. A to mi je greh posle još od one pite sa mesom. Računam da sam danas puno bila napolju i potrošila se koliko toliko i oko drugih poslova, i moram da se ugrejem i dam sebi malo oduška. Videću dokle ću moći da se uzdržim da stanem na dve. To onda nije velika šteta.
Sve ću ja to ponovo anulirati već u narednom periodu i još smršati, ja to znam, jer se ja uvek vratim na pravi kurs.
A i vreme je da sebi dam malo oduška, kada sam već 3.5 kg smršala za mesec dana. Retko ko postigne takav brz i zavidan rezultat, što samo govori u prilog da mogu tako jednom i da se častim nekim ispadom. A grejaću se kasnije, pa eto prilike da se potrošim :lol:

Evo ga zmaj. IMG_20210213_202357.jpg

Dobar dan
Rasanjujem se još
Kasno sam legla, gledale smo film, jela sam naravno kiflice :lol: sinoć, noćas nešto loše spavala, čini mi se da bih opet mogla da zaspim :lol:
Grejanje je opet loše, i vode nema za pranje i kupanje.
Ja sam se smrzla sad, kuvam drugu kafu da se razbudim, ne znam šta više da obučem da mi bude toplo.
Grejanje su smanjili za duplo, pipala sam radijator, ovo je sramota.
A ako se nerviram, ne pomažem sebi sigurno, oni će reći propisana temperatura je 20, imate 20 i ko vas hebe.
Tako... Ipak neću da se nerviram, praznici su, odmor je, proći će i zima uskoro i biće bolje.

Ako mi je za utehu, bila sam u hotelima u kojima nije bilo dobrog grejanja, znači ja imam visoke kriterijume u životu, ali jedno je sigurno, od njih neću odstupiti.
A ono što mi imamo u stanu, mimo ovih problema sa grejanjem, i vodom koja će se rešiti, je jedna komocija koju ne možeš imati baš tako lako i bilo gde, i ne može sve biti idealno.
Tako da, da, ja ću stalno tražiti da grejanje bude bolje, ali takođe ću uživati baš ovde u šetnji s psom, gde nema ulice, gužve i živiš praktično u parku.
Umetnost i sreća su zapravo da umeš da ceniš ono što imaš na pravi način.

Veče društvo 💕
Palačinke su ipak došle na red večeras, i to onako redno, jer kakva bih ja to majka i supruga bila da im ne popustim u željama :lol:
Problem je što nimalo nisam gladna, a sad je već pola 8. Možda ako budem dovoljno sita, ostanem na tome da pojedem jednu i da mi bude dosta.
Videćemo.
Noćas uključujem mašinu na pola sata, moram nekako oprati ovo što je nužno. Sudove sam oprala, ali tuširanje nije moguće, jedino noćas, kad dođe pritisak da može da se uključi bojler.
Slušam muziku, ručak je bio superiška kao i uvek, a ja sam popila i nes, dremnula, malo slušala muziku i odmarala se jedan dan skoro sasvim.
Muž je otišao sa komšijom po lekove malom psu, jer je naš auto crko, i uzeo je. Ćerka sprema ispit.
Moram da povedem računa o budžetu i trošenju, platili smo notara, i to je bio veliki izdatak, i sad imam budžet koji nije baš opušten. Ali snaći ću se, uz minimum mučenja sa moje strane, imam more recepata, beleški, znam sve koliko šta košta, a kupujem ono što je kvalitetno i tako izbegavam da bilo šta bacam. Jedno je sigurno, do marta nema više kupovine garderobe, i nema izlazaka, sem ćerke, koja ima svoje neke pare, i to je isključivo njeno.
Prija mi ovaj odmor. Tako sam opustila živce od posla, ostavila tekuće probleme po strani, i bukvalno se odmaram koliko god mogu.

Ćera i ja odgledale film Banda mladih vukova.
Zanimljiv filmčić, deluje mi da će biti nešto u fazonu Harija sa više nastavaka, kraj je bio takav da se nastavak očekuje sigurno.

Nisam videla da je ovaj film rađen po nekoj knjizi, ali ima sličnosti sa Harijem, samo što su ovde glavni junaci vampir, vukodlak i vila i idu u školu magije u jednom gradu koji ne postoji ni na jednoj karti, ni navigacijom se ne može pronaći, ali mobilni itekako rade...

Jao što su bile palačinke 🥞
Poslednji put sam ovako slatko jela za Božić, jer sam sa dijetom počela 12. januara
I bilo je divno :zaljubljena:
Sad ne mogu da slušam muziku, jer mi se uvalilo, nisam jela odavno tešku hranu, prvo malo da popusti stomak, pa onda muzika 🎶, pa onda kupatilo, veš itd.
Ali vredelo je mislim dati sebi oduška.
Osećam se top! 💕 💕 💕

Inače i da se pohvalim da nikad jeftinije nisam izvukla naše palačinke u fulu. Imala većinu u kući, samo kupila pečenicu, kačkavalj, pavlaku i eurokrem. A bile su one moje slane ful, slatke ful, muž pravi pauzu jer ne može da diše od slanih.
Ćerka i ja smo kao prasići pojele sve redno, i slatke i slane, ja sam jednu slatku samo krem i plazma, a ona je jednu kao ja, a jednu ful (plus banana i sladoled).
Ovo su nam najslađi momenti.
Lepše nego u restoranu :heart:
A spremile smo nikad brže i nikad manje muke, ona ispržila za 15 minuta, ja napunila slane za 5 minuta.
Volim ovakve večeri, na tv finale Kupa u košarci a mi njupamo naše najdraže palačinke 🥞

Back