Dobro došli u forum "Pozorište"!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako se zove glumac tzv. doktor Popac iz serije "Srećni ljudi"? Ne mogu da tvrdim kakav je kao glumac, ali tu ulogu je odigrao jezivo loše. Primetio sam ga u Pozorištu na Terazijama u predstavi "Zamisli život" u manje-više sporednoj ulozi.
Primer loše glume je i Katarina Marković u seriji SIS, ustvari da se ispravim - na početku serije. U svakom dijalogu se primećuje da ona odskače i da je neprirodna i izveštačena. Ipak u poslednje vreme znatno popravila i prilično uklopila. Mada je i bolje tako dati šansu nekom mlađem da napreduje iako je sigurno bilo i boljih glumica za tu ulogu; mislim da je ona tu svoju šansu iskoristila.

отворено 52. стеријино позорје у новом саду

Политика - Пре сат и 17 минута

НОВИ САД - Беседом редитеља и драмског писца Горана Марковића и мјузиклом "Чикаго", у режији Корана Младеновића и извођењу Београдског позоришта на Теразијама, вечерас је у Новом Саду отворено 52. Стеријино позорје.

Позивајући многобројну публику у великој дворани Српског народног позоришта да у наредних десетак дана на позорја уживају у истини, Марковић је рекао да је истина суштина позоришне уметности.

"Ако нешто у позоришту није истинито, онда оно не може ни да функционише", истакао је Марковић, нагласивши да "што је више лажи у нашој свакодневици, то је већа потреба да одемо у театар".

Свечаном отварању Стеријиног позорја присуствовали су многобројни угледи гости, међу којима и министар културе у Влади Србије Војислав Брајовић.

На позорју, које је од ове године осим фестивала домаће драме и фестивал позоришта, биће приказано девет представа у званичној конкуренцији и три у интернационалном програму "Кругови".

pusla:
Nisi napisala nista za zecji nasip? Cula sam da je ok predstava? Ko sve glumi tamo?

Zečji nasip je klasična tragedija u stilu S.Kovačevića čija se radnja odvija u okupiranom Beogradu na početku Drugog svetskog rata...Dakle pošten čovek koji živi pored Sava male dok postavlja sa prijateljima branu jer je velika poplava -spasava davljenika iz nabujale Save ne znajući da je čovek koga je spasio ozloglaženi nemački komadant koji je poubijao i pohapsio pola Beograda.... Nemac kako red nalaže dolazi da mu se zahavali na kućni prag i od tada počinje tragedija njegove porodice....Jedan po jedan od prijatelja njegovih i njegove porodice ih napusta,a partizani preko njega pokusavaju da se dokopaju Nemca....
Ne znam -crnjak,ali je dobro da u današnje vreme se podsetimo malo i kako je bilo za vreme rata... Sukobi medju nacijama,partizanima i četnicima,lični sukobi....

Sunflower girl:
Bojana Stefanovic-skroz antipaticna, ne znam kako se probila, i otkud ona odjednom na svim naslovnim stranama :confused: ...Gledala sam je jedino u Velikoj drami(ima neku malu ulogu), i nije ostavila dobar utisak...

Ma ,,gura" je- kako sam cula Rade Markovic nemam pojma sto ... takve kao ona su samo za maneknke... gledala sam je i u Ribarskim svadjama.... ne zna da glumi samo je slobodna....Na zalost nije jedina.... Kad samo pomislim koliko nesudjenih kvalitetnih mladih glumica nije proslo na Akademijama jer su razne veze i vezare tamo... Sad imamo vise maneknki nego pravih dobrih glumica....

Nenad Stojmenovic,pa i nije tako losh.Jel ga neko gledao u Pozoristu?
Meni je bio skroz antipatican pre "Mileve Ainstain".Kad ga vidim odmah se setim onog debila iz ''mjesovitog braka",i onog lika iz Hrvatske sapunice.Nekako on mi uopste nije za lika,koji treba da glumi nekog zavodnika.Mozda mi je tako dobar u ''Milevi'',zato sto mu dobro pristaje uloga:),salim se,grozna sam.Generalno mi i nije toliko losh.
Najgore,Ubedljivo su:Lidija Vukicevic,Milica Milsa,Ivana Mihic(miss Crveni karmin-Napucena usta,zrikav pogled,...)
Takodje moze da im se pridruzi i onaj Nikola Bulatovic,mozda i gresim nisam ga nikad gledala u Pozoristu,a iskreno i nemam nameru da se razuveravam,jer lik mi je toliko antipatichan,da ne bih imala zivaca da sedim i gledam u njega 2 sata,......
Kolebala sam se da li da napisem i Dejan Lutkic,i Mima Karadzic,.......iskreno nemam ni jedan pravi razlog,i nijedan dobar argument,....ali jednostavno sam pristrasna i ne volim da ih gledam.
Onda onaj Djosa,.....ne znam kako mu je pravo ime.Znaci taj lik se ne skida sa TV-a.Uopste ne znam kome on moze da bude zabavan,....U prirodi je opusten i ok,ali ja ne kapiram kome ta vrsta humora moze da bude interesantna.Svaki dan ga vidim minimum 3 puta na Tv-u na svim mogucim televizijama,i emisijama.Uopste ne znam ko ga drzi na Televiziji.
Stefan Kapicic,Kakav je to uopste glumac?Deluje mi kao najobicniji pozer .
Branislav Vidakovic,gotivila sam ga kao klinka,medjutim skroz sam promenila misljenje.Sve uloge igra isto,nekako isfeminizirano.Cak i u "Kovacima",igra kao da glumi Slovenca iz "Kursadzija"+se pojavljuje u onim skaradnim emisijama na Pinku i daje mi dovoljan povod da promenim svoje misljenje o njemu,ka negativnom,naravno.

kralj ibi:
pošto ubrzo moram da idem, hteo bih da postavim pitanje ostalima da li znaju na kom sajtu se može preuzeti neki pozorišni tekst žorža fejdoa, a pre svega buba u uhu? bio bih jako zahvalan za takvu informaciju. :grin:

Поздрав новом члану краљу ибију! :-D

На подфоруму КЊИЖЕВНОСТ, постоји тема о електронским књигама, изовли линк па погледај.

http://forum.krstarica.com/showthre...?t=93158&page=1

Neverovatno je da ne postoji podforum opera, i koliko pratim, bilo je malo ljudi koji su napisali da su bili na operi. Priznajem, nisam neki fan opere, ali gledala sam znacajnija dela, i noviju produkciju Narodnog pozorista. Nisam odusevljena, ali opera zasluzuje da ima i svoj podforum.:)

U, ja volim operu! Pošto imam apsolutan antisluh teško mi je ocenim nekog pevača ili postavku po kvalitetu pevanja, pa najviše volim predstave sa zanimljivom (i duhovitom, ako su operete ili komične opere) režijom, zanimljivim scenografskim rešenjima i simpatičnim izvođačima. Tako da skoro svaki put kada se igraju gledam režije Plamena Katarlova, naročito ako u njima pevaju Sanja Kerkez ili Vladimir Andrić - njih dvoje obožavam. ''Ljubavni napitak'' i ''Slepog miša'' sam gledala mali milion puta. Kao i ''Pepeljugu'', jednu od poslednjih Jagoševih režija koja mi se dopala. A sećam se i ''Ivice i Marice'', kada je pevala Mirjana Jovanović iz ''Pozorišta na Terazijama'' koja je bila sjajna. To je bila slatka predstava.
Mada volim i ozbiljne opere - ''Kavalerija'' i ''Travijata'' su super.

na žalost nisam uspeo da nadjem, pa bih ponizno molimo da mi neko od vas pomogne da nadjem bilo kakvu mogućnost da pronadjem neki sajt gde mogu da se skinu pozorišni tekstovi (a da nije rastko) jer očajnički tražim tekstove fejdoa, žarija, kunija... ma uostalom sve dobre pozorišne tekstove. da li to ja ne umem da nadjem, da li sam smotan ili šta već, ali ljudi pomozite!!!!

kralj ibi:
na žalost nisam uspeo da nadjem, pa bih ponizno molimo da mi neko od vas pomogne da nadjem bilo kakvu mogućnost da pronadjem neki sajt gde mogu da se skinu pozorišni tekstovi (a da nije rastko) jer očajnički tražim tekstove fejdoa, žarija, kunija... ma uostalom sve dobre pozorišne tekstove. da li to ja ne umem da nadjem, da li sam smotan ili šta već, ali ljudi pomozite!!!!

Sad sam bacila pogled na Gutenberg Project i peer-to-peer programe koje koristim i nisam ništa našla. Moguće da sam i ja smotana, jer ne vidim zašto ne bi bilo Fejdoovih ili Žarijevih drama pošto su obojica umrla pre više od 50 godina, a čini mi se da je to vreme potrebno da isteknu autorska prava i da mogu dela da se stave na internet. Nemam pojma, možda grešim.
Jedino što mi pada na pamet je da odeš do Filološkog fakulteta, biblioteka katedre za francuski mora da ima njihove drame ili bibiloteka francuskog kulturnog centra, a ako ne znaš francuski možeš da probaš sa bibliotekom katedre za opštu književnost, mada ne znam da li su Fejdoove drame objavljivane kod nas... Žarija imaš u bibliotekama, a Kunija teško... mada čini mi se nešto da bi biblioteka FDU-a trebalo da ima sve tekstove koji su izvođeni kod nas. I za tu i za biblioteku na Filološkom treba ti samo lična karta.
Eto, nije neka pomoć, ali samo mi je to palo na pamet.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back