Dobro došli u forum "Pozorište"!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kralj ibi:
jako sam ti zahvalan što si se trudila da mi pomogneš. ja na žalost više ne živim u beogradu :-( već u unutrašnjosti tako da mi je problem da samo iz tog razloga dodjem do beograda. iz tog razloga pokušavam da dodjem do tekstova na unternetu kako bi ih skinuo. :-P

e, bez veze...
Ali, što se Žarija tiče, sigurno možeš da nađeš u biblioteci ili knjižari knjigu sa svim njegoivm dramama koju je pre par godina izdala ''Paidea''. Razmislila sam još malo u međuvremenu i mislim da nema šanse da se nađe Kuni na internetu jer je reč o savremenom, živom piscu :(
Mada starije drame uglavnom mogu da se nađu na www.gutenberg.org , ja sam tu nalazila svašta što mi je trebalo za fakultet.

privalova:
Nema na čemu, nisam baš od neke pomoći. :|
Diplomirala sam engleski, ali me je uvek nekako više interesoval književnost, naročito drama. :) Sad razmišljam da upišem opštu književnost. A ti?
ja sam večiti optimista, po vokaciji. inače sam glumac, a od pre par godina i reditelj u jednom pozorištu u unutrašnjosti, što možeš da zaključiš i po temi koju sam postavio na forumu :grin:
diplomirao sam na fakultetu civilne odbrane, ali to nikada nisam radio, ma uostalom duga i smarajuća priča o mom životu. imam u planu da radim novu predstavu za par meseci, pa bezglavo jurim za tekstovima o kojima sam pisao na forumu. ako šta nadješ u biblioteci ili znaš neki dobar tekst sa 6-8 likova bio bih ti jako zahvalan da ga kopiraš i pošalješ mi! :razz:
:twisted:

kralj ibi:
ja sam večiti optimista, po vokaciji. inače sam glumac, a od pre par godina i reditelj u jednom pozorištu u unutrašnjosti, što možeš da zaključiš i po temi koju sam postavio na forumu :grin:
diplomirao sam na fakultetu civilne odbrane, ali to nikada nisam radio, ma uostalom duga i smarajuća priča o mom životu. imam u planu da radim novu predstavu za par meseci, pa bezglavo jurim za tekstovima o kojima sam pisao na forumu. ako šta nadješ u biblioteci ili znaš neki dobar tekst sa 6-8 likova bio bih ti jako zahvalan da ga kopiraš i pošalješ mi! :razz:
:twisted:
IJU !!! PA JA STUDIRAM FAKS CIVILNE ODBRANE JER NISAM POKUSALA NA GLUMI A TREBALA SAM ETO.... ZATO I SLUZI ZA CIVILNA ODBRANA DA JE UPISES I ZAVRSIS KAD TE FDU NECE :)

Hana Gavran:
Ovde bi zaista mogli da se ostvare neki profesionalni kontakti, pa cak i saradnja.
Da li neko zna koje su takmicarske predstave na festivalu u Kuli?
koliko je meni poznato još nije rešeno, ali mislim da velike šanse ima predstava iz svilajnca - tetovirane duše, koja je za prsa pobedila predstavu iz varvarina - ožalošćena porodica, a možda je poredak i obrnut. poznati su mi rezultati u tom delu (gde selektor gleda 5 okruga) jer tu živim. što se tiče tog festivala u kuli, koliko ja znam teže se odlazi ali kad jednom ode neko pozorište onda ga stalno šalju, što je slučaj sa svilajncem, koji je prvi put otišao pre dve godine i od tada ide svake godine, što je meni malo čudno!? jedan od mojih prijatelja je selektor za neke druge okruge pa su mi zbog toga poznate ove činjenice. 8-)

Ne bih se slozio da o glumcima treba suditi na osnovu simpatija i antipatija.

Nenad Stojmenovic mi je primer loseg glumca , pa cak i u Milevi Ajnstajn, koju je neko pomenuo, meni je on los i samo bled pokusaj da izimitira istu bolest koju je maestralno predstavila Nada Sargin u ulozi njegove tetke.

Lose glumice su mi Milica Milsa i Ivana Mihjic. Mislim da imamo malo losih glumaca i to je zaista dobro.

Bojana Stefanovic, Bojana Ordinacev, Nada Macankovic i Sloboda Micalovic. . . nista posebno, ali one su jos mlade, mislim da glumac treba da sazri , ali imaju vremena.

Za Katarinu Markovic se ne bih slozio, gledao sam je u pozoristu i ona je onde svoja na svome. Kalina Kovacevic takodje, a i u nastavku filma Jesn stize dunjo moja - Konji vrani je veoma dobra.

kralj ibi:
na žalost nisam uspeo da nadjem, pa bih ponizno molimo da mi neko od vas pomogne da nadjem bilo kakvu mogućnost da pronadjem neki sajt gde mogu da se skinu pozorišni tekstovi (a da nije rastko) jer očajnički tražim tekstove fejdoa, žarija, kunija... ma uostalom sve dobre pozorišne tekstove. da li to ja ne umem da nadjem, da li sam smotan ili šta već, ali ljudi pomozite!!!!

http://www.drama.org.yu/ssd.html

Пробај овде, ово ти је едиција САВРЕМЕНА СРПСКА ДРАМА, до сада је изашло 28 књига, а у свакој по 5 драмских текстова. Има доста занимљивих текстова.

Ljudi da je Bojana toliko losa ne bi bila student generacije...isla sam sa njenom sestrom u skolu, sto posto je normalna i o.k. Nije kriva sto lepo izgleda! A ako vas nervira stvarno mi je zao ali neko je smislio daljinski i postoji mnoooooooooogo predstava u kojima ne glumi ona! Nije da se svadjam sa vam ali sam morala da kazem ovo jer nije u redu da je toliko pljujete...a to da li je neko 'gura' ili ne to nije vas problem.Iskreno i vas da neko 'gura' milion posto ne biste rekli a nemojte mene ja bas i nisam za to bolje da prodje neka talentovanija....ako ima vezu nije ona kriva i naravno da ce je iskoristiti.I ja bih, a sigurna sam da bi i svi!!!Pokusacu sledece godina na FDU-glumu i procicu sigurno...toliko od mene sto se tice nje. Seka Sabljic, Milena Dravic i Ceca Bojkovic najbolje glumice koje postoje!

ina_90_:
isla sam sa njenom sestrom u skolu, sto posto je normalna

Išla si u O.Š. ''Radomir Putnik''?? Des komšinice! :D Jedino što si izgleda 10 godina mlađa od mene pa se verovatno ne znamo. (joj što je starost strašna stvar... :-( )

Inače, ne mislim ja da B. S. nije normalna, samo da nije dobra glumica. :wink:
Nemam pojma da li i ko gura B.S. ili bilo kog drugog glumca, ali milsim da to jeste naš problem kao publike - zašto da mi neko ko ne zna da glumi, al' ima nekog da ga utrpa u predstavu kvari predstavu kada bi tu ulogu mogao da dobije neko talentovan ili prosto neko kome ta uloga leži? Zato sam ja protiv svake vrste protekcije, ali mogu ja da se slikam što sam protiv. :D

Ne, isla sam sa Ivom (njenom sestrom) u muzicku skolu....
Pa i ja sam protiv tih veza...ali kod nas se j e d i n o tako moze da uspe i to ne samo u glumi jbg.
ja sam mnooooogo puta ispastala zbog tih koji su imali veze, ali sta je tu je...zbog toga bih iskoristila kada bih imala vezu m a x i m a l n o :)
A nije mi jasno ako ne zna da glumi kako je uspela da bude student generacije, ne verujem da je preko veze dobijala desetke?! :)
U svakom slucaju svako ima pravo na svoje misljenje...

I 10ka se moze dobiti preko veze nevezano za znanje i talenat...Shvatices kad jos malo porastes....Mene ta glumica niti nervira,niti smeta,samo mislim da nije talenat ,ali je verovatno vredna i nametljiva i uci zanat a to je jako bitno da bi se u tom poslu opstalo,cak kod nas bitnije od toga da li se ima talenta...Moja sestra je umetnik i znam da kod nas talenat bas ne znaci nista ukolko nemas vezu...ili pare,a najcesce i jedno i drugo... Ali svrha umetnosti nije da te zapljuskuju vezare bez ikakvog smisla za glumu,pevanje ili nesto trece nego da uzivas u stvaranju onih ljudi koji zaista su vanserijski dobri i odskacu od drugih po svojoj specificnosti....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back