Au deco, al' ste prsli! :shock:
..a i ja sma, pa rekoh, da se malo umešam...
Daklem, (pošto vidim da ova tema i nema baš neke veze sa predstavom iz naslova, valjda ovo neće biti offtopic) ja sam svoje tinejdžerske godine (1993-2002) provela u (tadašnjem) Teatru T iako mi se čini da tada situacija u drugim pozorištima još uvek nije bila onakva kakvom ju je Megatron opisao (a tu se apsolutno slažem s njim - u pogledu antitalenta i protekcije, što političke, što rodbinske (za ostale poroke ne znam jer nijednog glumca ne poznajem), ali i publike koja se povodi za mišljenjima nekih psihijatrijskih slučajeva poput Ivana Medenice (koji, btw, nije hteo da uđe u Teatar T ranijih godina,a sada, kada su udobne stolice u novoj sali, redovno piše divljenja predstavama koje to sada ne zaslužuju) i aplaudira svakoj belosvetskoj gluposti u JDP-u i sličnim institucijama iako ni sam pisac verovatno ne zna o čemu priča).
E kako je situacija u našim pozorištima vremenom postajala sve gora, ja sam se sve više držala Teatra T, u koji nijedan kritičar nije zalazio, niko nijednog ondašnjeg glumca nije znao, ali su baš zato predstave bile nepretenciozne i živele su samo ako ih je publika zaista volela ( ane aplaudirala im iz straha da ispaden glupa). Naravno, da mi je jsano da to što se igralo tamo nije imalo baš nikakve veze sa pojmom ''mjuzikl'' u smislu brodvejski ili vestendovski ili uopšte mjuzikl u nekoj bogatoj zemlji, ali mi to nije smetalo da podvedem taj jeidnstveni žanr pod pojam ''Teatar T mjuzikl'' i uživam u njemu. Uopstalom, u kojem drugom pozorištu je moglo da se desi da u sred predstave pozornicom krene da se šeta mačka (koja, inače, ne učestvuue u predstavi? :-D ) Milsim i da im je i repertoarska politika tada bila bolja (''Briljantin'' je bio idealan mjuzikl za igranje u soc uslovima jer kao takav i zamišljen i prvi put izveden u nekoj garaži; to što su im kostimi očigčlednobili sastavljeni od delova kupljenih na nekoj obližnjoj bulevarskoj tezgi uopšte mi nije smetalo).
E sda, naravno da mi je bilo žao tog pozorišta koje je do 90-ih bilo popularno i imalo glumce poput moje obožavane Danice Maksimović, pa sam navijala svom snagom da dobiju tu novu zgradu i neku lovu i stvarno izuzetno cenim Mišu Vukobratovića što je u tome uspeo (kako god da je to izveo). Međutim, moram priznati da sada uopšte nisam oduševljena sadašnjom situacijom u Poz. na Ter. Ja svaku novu predstavu odgledam iz navike (nešto me uvek vuče kod njih), ali sve me više razočaravaju. Ne mogu da kažem da mi se ijedna nova predstava baš jako dopala (ali su mi zato neke poput ''Spusti se na zemlju'' ostavile večne i neizlečive traume :shock: ). Mada mi je jasno da oni sad moraju da prođu kroz neki prelazni period učenja mjuzikla, tako da su urnebesne scene ''ozbiljnog'' igranja (Bojana Stefanović u ''Chorus Line-u) ili glumljenja igranja tj. zamazivanja igračke nesposobnosti glumaca koreografijom (manje-više sve veće uloge u Čikagu) neizbežne i da će vremenom glumci napredovati i bivati bolji. Mada, što se mladih nada Poz. na Ter. tiče, meni poverenje uliva samo Slobodan Stefanović (gay ili ne

) jer osim što je talentovan i za glumu, i za pevanje i za igranje, rekla bih da i ozbiljno radi na sebi. Stvarno ne razumem ovu pomamu za Boisljčićem, koji mi se dopao u drugoj postavci ''Briljantina'' jer je bio simpatičan, ali sada kada uizigrava nekog frajera i kada je uvrteo u glavu da zna da glumi (a po mom mišljnju veze nema, kaoni sa igranjem) dođe mi da ag gađam nečim.

Jelena Jovičić je najantitalentovanije sstvoorenje na svetu, glumi kao da je članica neke (veoma loše) školske glumačke sekcije, veoma je iritantna pojava, iako zna da peva. Ivana Knežević je onako, ništa naročito, Turajlija veze nema s mozgom ( kako li ga ovaj Voker izabra, to će mi biti večna zagonetka), onaj mali Milan Antonić nije loš u Čikagu, možda bidne nešto od njega. Nadam se da Bojanu Stefanović neće više angažovati - davnio ne videh nekog toliko operisnaog od šarma. Milena Ražnatović mi se sviđa ( ali ne nijedna predtsva u kojoj glumi)... itd. (ovo je, naravno, isključivo moje mišljenje, nisam ni glumački ni muzički obrazovana

)
Uh..sada sam htela da objašnjava koje zamerke imam na svaku predstavu pojedinačno, ali i ovako verovatno niko neće imati živce da čita svu ovu moju skribomaniju. Sledeći put.
Znači, ja ne mrzim Poz. na Ter. , baš naprotiv, ali sam htela da kažem da više slažem sa Megatronom nego sam većinom ostalih ovde. Milsim da im predstoji još dug, dug put do umetničkog i profesionalnog nivoa kakav očekujem od njih, uvek ću navijati za to pozorište jer me za njega vezuju jako lepe uspomene (pre par godina dosta sam pisala o njima na ovom forumu, ali pod drugim nikom), ali neću da ih hvalim kada to ne zaslužuju. ;-)
aj, uzdravlje i držimo palčeve Poz. na Ter.