Dobro došli u forum "Pozorište"!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
altrix:
Helou da vam se ubacim :)
Pa kad sam vec kod pozorista da vas upitam da li je neko od vas gledao somborske predstave?
Posto sam ja iz Sombora,pa cisto da znam kako stojimo :)

Ваше позориште је чувено! :-D Гледала сам својевремено "Кате Капуралицу" у режији Јагоша Марковића и уврстила сам је у најбоље представе (комедије) икада гледане, "Фигарову Женидбу" у режији Кокана Младеновића, такође сјајну представу, а обе представе сам гледала својевремено на Земун фесту, на летњој сцени на Гардошу, на коме је атмосфера била предивна. На жалост Земун фест је угашен 1997., иначе је био сјајан фестивал, најбољих позоришних представа из Србије током протекле сезоне.

П.С. Не убацујеш се ти, већ равноправно, са осталим љубитељима позоришта, суделујеш у дискусији.
8-)

Pa, dobro ljudi, Srbija je sve manja i manja, uskoro ćemo svi jedni drugima biti rod, pa ne čudi da među poznatima ima raznih rodbinskih veza... Niko se ne začudi toliko kad dete advokata postane advokat, koliko kad dete glumca krene istim stopama. To nije greh samo po sebi, izuzev ako talenta nema...
U principu se slažem za sve koje ste nabrojali, iako bi h izuzela Ivu Štrljić, ona jeste talentovana, samo bi joj bilo pametnije da se ozbiljnije posveti pozorištu i da bira uloge. Ja mrzim ove nove domaće serije i ko u njima zaigra, odmah mi nekako sklizne u očima...
Po meni su Milica Milša i Ivana Mihić vodeće na ovoj listi, zašto ne reći da je Voja smoran, a i Zablaćanski me nervira, bez posebnog razloga, on je jedan od onih "srednjaka", kad valjda nema ko da igra onda njemu daju ulogu... Kad spomenuh Voju, setih se i Vere Čukić, to je tek dosadno! Seka Sabljić mu dođe kao naš Mr. Bean, celog života se ne skida sa jedne uloge... Pa, onda šarmer za domaćice MIlenko Pavlov...

Dakle utisci o predstavi Sabirni centar.... Ne bih ipak poredila film jer mislim da je bolji ali predstava kao predstava je solidna... Posebno me je odusevio Tihomir Stanic dobio je najjaci aplauz....I Darko Tomovickao Ivan kako ja kazem glumi celim telom... U sceni gde se prenerazi kad mu otac ustaje iz mrtvih...Drugarica i ja smo mislile da je njemu stvarno pozlilo...Inace on se kao ni Stanic uopste ne eksponiraju a smatram da su izuzetni glumci... dok npr. Misa Janketic se nesto nije snasao u ulozi profesora,mislim da i ne glumi nesto... Ali summa summarum vredi pogledati ,jer textovi D.Kovacevica nisu cesto na repertoaru Narodnog...

Strela:
Штета што Сомборско позориште чешће не гостује у Београду... А каква је ваша сала и сцена? У каквом је стању зграда?
Zgrada je u dosta dobrom stanju,nadam se da rade na tome da se ceshce gostuje
u Beogradu :)
Neznam da li je neko gledao Tabloid u subotu,bili su nasi somborski glumci(Bogomir Djordjevic,Ksenija Maric Djordjevic i Olgica i Mihajlo Nestorovic,pricali su o somborskoj
predstavi Folk-talk music show Pojas Nevinosti,koju su igrali u Beogradu.Olja i Nestor
(kod kojih idem na chasove,tj.chlan sam Dramskog studia) kazu da je beogradska publika sjajna :)

A da,sto se tiche Kokana Mladenovica,chesto rezira u Somboru,nadam se da ce Beograd
imati prilike da pogleda predstavu Poslednja smrt Frenkija Suzice,koju je on zaista dobro
rezirao :)
A sto se tice predstave Sabirni centar,vecu paznju mi je privukla scenografija nego sama
gluma,ali solidno :)

altrix:
A da,sto se tiche Kokana Mladenovica,chesto rezira u Somboru,nadam se da ce Beograd
imati prilike da pogleda predstavu Poslednja smrt Frenkija Suzice,koju je on zaista dobro
rezirao :)
A sto se tice predstave Sabirni centar,vecu paznju mi je privukla scenografija nego sama
gluma,ali solidno :)
Da,da to sam zaboravila da napomenem scenografija je bas dobra,onako puna kako bi se reklo....Ali mislim da izbor Janketica za glavnu ulogu nije dobar izbor....

Možda jedini Kokanov kiks u dosadašnjoj karijeri bila je predstava MAJSTOR I MARGARITA koju je radio sa Somborskim pozorištem pre par godina. Retki "srećnici" imali su priliku da je vide jednom u Narodnom pozorištu. Tu knjigu treba ostaviti na miru, ona jednostavno ne može da se prenese na platno ili daske, i mislim da je to Kokan naučio na teži način.
Preksinoć. Terazije. HEROJI. Predstava je imala svečarski karakter, jer je pročle nedelje na Danima komedije u Jagodini dobila tri nagrade - za najbolju predstavu, Ivana Knežević za najbolju mladu glumicu, i Milenko Zablaćanski Zlatnog ćurana. Tako da se posle dva ipo sata besomučnog šmiranja - u čemu su prednjačili laureati - posle predstave mogla zameziti ćuretina i piti besplatna pića u foajeu.

Mihić i Milša su biseri domaćeg glumišta i treba ih jebati da se razmnožavaju. :twisted:
Zablaćanski i Pavlov su pravi populistički mediokritetski šmiranti, i dogod postoje Porodična blaga i Agencije za sis, neće ostati bez posla.
Nemoj Seku da trpaš u isti koš. Krivo mi je samo što nisam gledao Molijera u JDPu u kojoj Seka glumi Luja XIV(!), čuo sam da je odlična

Jao,zaboravila sam i Lidiju Vukičević! I ona, sa ove prve dve, čini nisku za razmnožavanje... Samo ipak mislim da je naše glumište i ovako, njihovim prisustvom vrlo "obogaćeno", čak prenaseljano...
Čekaj, Seka je na spisku samo iz jednog razloga, ženi očigledno nedostaje potreba da radi na sebi, jer je ovim (prilično ograničenim) glumačkim sredstvima, postigla jako mnogo. Uvek je potreban neko ružan i zatupast, ili kakva oštrokonđa koja se ne libi dreke i cike. To je ona, to je njen fah, i kao takva prispela je svuda. Ne kažem da ona to dobro ne radi, upravo sam je zato i nazvala našim Mr. Binom. Nisam gledala tog Molijera, ali jesam njenu monodramu. Ne sećam se tačno kako se to zove, ali to je ona zgodna tezgica sa kojom se može obići Srbija ili kakvo inostranstvo i namaći malo para. Nakon vica o smrdljivim čarapama napustila sam salu. Ne prenemažem se ja, ali tih prvih pola sata predstave su bili ispod svakog nivoa...

Seka Sabljic je po meni jedna od najvecih nasih glumica!Gledao sam tako fantasticne kreacije pomenute gospodje,koje su me ostavljale bez daha!Sto se tice njenog opusa u komedijama tacno je da je to jedan lik zaista,ali je izrazito autentican i njen,te poistovecivanje sa mr.Binom jeste kompliment.

Nisha:
Darko Tomovic je odlican glumac,fenomenalan komicar i tako mi je zao sto se zaglavio u Narodnom pozoristu i nije napravio bolju karijeru.

Ma ortakinja i ja ga tek sada ,,otkrile" bre ne mogu da verujem kakve sve likove od tzv.glumaca forsiraju - on covek em dobro glumi em dobro izgleda em izuzetan glas...Mislim znala sam za njega i pre al nisam znala da je u Narodnom,jer ne idem tamo cesto...osim kad idem u operu
...Moracu da ga upoznam...da mu kazem za nepravdu.... :lol: Ako me ortakinja ne preduhitri.... :lol:

MegaTroN:
Možda jedini Kokanov kiks u dosadašnjoj karijeri bila je predstava MAJSTOR I MARGARITA koju je radio sa Somborskim pozorištem pre par godina. Retki "srećnici" imali su priliku da je vide jednom u Narodnom pozorištu. Tu knjigu treba ostaviti na miru, ona jednostavno ne može da se prenese na platno ili daske, i mislim da je to Kokan naučio na teži način.
Preksinoć. Terazije. HEROJI. Predstava je imala svečarski karakter, jer je pročle nedelje na Danima komedije u Jagodini dobila tri nagrade - za najbolju predstavu, Ivana Knežević za najbolju mladu glumicu, i Milenko Zablaćanski Zlatnog ćurana. Tako da se posle dva ipo sata besomučnog šmiranja - u čemu su prednjačili laureati - posle predstave mogla zameziti ćuretina i piti besplatna pića u foajeu.

Не знам да ли ти је познато да је Коканово право име Сандокан! :-D Што он крије к'о змија ноге! :wink:

Јеси ли био на ћуретини и пићу?
8-)

svetlosneinstalacijehaszj1.jpg

Светлосне инсталације - Hassenfeld

Strela:
Не знам да ли ти је познато да је Коканово право име Сандокан! :-D Што он крије к'о змија ноге! :wink:

Јеси ли био на ћуретини и пићу?
8-)

Sad sam se chuo sa svojim insajderom, koji kaze da je to trach. A opet, niko mu nije video lichnu kartu. A, ko ce ga znati ... :roll:
Naravno da sam bio. Aj vudnt mis ti for d vrld ... i na zurci posle u klubu ... eeeeeeejjjj.....

MegaTroN:
Sad sam se chuo sa svojim insajderom, koji kaze da je to trach. A opet, niko mu nije video lichnu kartu. A, ko ce ga znati ... :roll:
Naravno da sam bio. Aj vudnt mis ti for d vrld ... i na zurci posle u klubu ... eeeeeeejjjj.....

Није трач, ово за Сандокана. Знам особу која му је стицајем околности видела лк.

И, како је било? Причај.

starvk9.gif
starvk9.gif
starvk9.gif
starvk9.gif
starvk9.gif

Na predstavi li na zurci?
Ok, predstava je predugachka, pogotovo otkad su ukinuli pauzu izmedju prvog i drugog china. Dva ipo sata, ******! Kad se samo setim koliko sam se smorio na Korus lajnu koji traje dva sata i deset minuta, to je pesma. Trojka Bosiljchic Turajlija Vuk Saletovic korektna, Slobodan Stefanovic na momente dobar, Jelena Jovichic ista ko i u svakoj predstavi, Ivana Knezevic je preshmirala (a mozda i nije, ipak je dobila nagradu :-) ), a zlatni curan Zablacanski naporan preko svake granice. Moj favorit Beta Djorevska - pa dovoljno je shto sam rekao da mi je favorit.
Zurka ko zurka, pijani glumci, pijani horisti, pijane balerine, pijani svi ostali ... to bi otprilike bilo to.

MegaTroN:
Na predstavi li na zurci?
Ok, predstava je predugachka, pogotovo otkad su ukinuli pauzu izmedju prvog i drugog china. Dva ipo sata, ******! Kad se samo setim koliko sam se smorio na Korus lajnu koji traje dva sata i deset minuta, to je pesma. Trojka Bosiljchic Turajlija Vuk Saletovic korektna, Slobodan Stefanovic na momente dobar, Jelena Jovichic ista ko i u svakoj predstavi, Ivana Knezevic je preshmirala (a mozda i nije, ipak je dobila nagradu :-) ), a zlatni curan Zablacanski naporan preko svake granice. Moj favorit Beta Djorevska - pa dovoljno je shto sam rekao da mi je favorit.
Zurka ko zurka, pijani glumci, pijani horisti, pijane balerine, pijani svi ostali ... to bi otprilike bilo to.

Представу сам гледала (једва), него, ко је све био на журци?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back