Добра стара времена :)

Ахаха, баш тако је било! Преузели смо тему и сећали се наших дана, нашег насеља и нашег друштва!
И сад да спамујем, јавио ми се ПП (ПеПе) на ФБ пре неки дан!

Hahahahaha... eto, sto bi rekli kladionicari "znao sam, jesam li rek'o"... :lol:

Eeeeee! Jel on u Bosni jos uvek? :D Secas li se njegovog caleta na onom ogromnom smesnom motociklu? :D I onog ludog komsije iz njegovog ulaza koji je klao svinje i sredjivao meso ispred zgrade? Malo, malo, pa skice prasici... i krk... onda surenje... ciscenje... tranziranje... topljenje cvaraka... sve ispred zgrade... Godinama tako, i niko mu nista ruzno nije rekao, a danas bi ga da je ziv komunalci rasturali. :lol:

Hahahahaha... eto, sto bi rekli kladionicari "znao sam, jesam li rek'o"... :lol:

Eeeeee! Jel on u Bosni jos uvek? :D Secas li se njegovog caleta na onom ogromnom smesnom motociklu? :D I onog ludog komsije iz njegovog ulaza koji je klao svinje i sredjivao meso ispred zgrade? Malo, malo, pa skice prasici... i krk... onda surenje... ciscenje... tranziranje... topljenje cvaraka... sve ispred zgrade... Godinama tako, i niko mu nista ruzno nije rekao, a danas bi ga da je ziv komunalci rasturali. :lol:

Ја нисам знала да је у Босни! Он ми рекао на ФБ!
Ааа, а комшија који качи заклане свиње на оно за трешење тепиха, где смо се ми редовно превртале! Некад сам сатима висила тамо, кад нема свиња, наравно :)

Ја нисам знала да је у Босни! Он ми рекао на ФБ!
Ааа, а комшија који качи заклане свиње на оно за трешење тепиха, где смо се ми редовно превртале! Некад сам сатима висила тамо, кад нема свиња, наравно :)

:zcepanje: :rotf: Umrecu od smeha... :lol: :lol: :lol: A jesam i ja benetina... :lol: :rotf: Gde sam se setio tog ludaka... :lol:
hahahahahahahaha... :lol: Joj, covece... :rotf: Koji je to lik bio... pokojni Rade... znaci on je operisao sa obe strane PP-ovog ulaza :lol: ... s tvoje strane mu je bila ta shipka za tepihe, oko koje su se igrale devojcice (bila je poput odbojkaske mreze :)), tu je kacio i sredjivao trup, a sa moje strane je klao prasice i imao sto za tranziranje i kazane... :rotf: A faca je bio... Uvek ga se setim kad gledam film "Kad porastem bicu Kengur", u sceni kad klinci pred Kengurovom zgradom pevaju navijacku pesmu "Komsija Rade..." u cast onog njihovog komsije Radeta... :lol:
U mojoj zgradi je ziveo i sasavi komsija Dule, isto rodom iz Bosne, teska pijanica i veseljak, ali i namcor, stalno je remetio "javni red i mir". :lol: Koliko je samo puta ranom zorom iz kafane dolazio stazom ispod one nase drvene strehe u pratnji sviraca, ili samo jednog harmonikasa kad bi ostao bez love. :rotf: :lol: Dernjao se stalno, tresten pijan, a sve se cuje, dvoriste zgrade je akustican prostor, kao koncertna sala. :lol: Bila je jednom ekstra zurka, za njegov rodjendan, u gostima mu se nasla jos veca budala od njega, i poznatija, Bora Drljaca (bio je blizak rodjak Duletove zene). :zcepanje: Grmela je zgrada, niko spavao nije, svi izasli na terase i prozore, ili dole u dvoriste, slusaju Drljacu kako peva i zeza se u Duletovom stanu, cak su komsije i narucivale pesme, luda kuca covece. :zcepanje:

Jel? :D Drago mi je zbog toga drugar. :D

Ne bi ni ja znao da je PP tamo da nije bilo dogadjaja koji podseca na onu epizodu serije "Mucke" u kojoj Denzil utripuje da halucinira, da mu se prividja Del Troter, i u Londonu, i na autoputu, i u njegovom kamionu, i u luci, i na brodu (a zapravo sticajem okolnosti Denzil zaista svuda vidja Delboja :lol:). Ortak iz komsiluka radio je jedno vreme u BL, i setajuci Borikom spazi dobro poznato lice. :lol: Nije covek mogao da poveruje, presekao se bas kao Denzil, otkud PP na Boriku. :lol: Ali nije bilo greske, PP-ova uvek nasmejana faca je unikat, taj covek ne ume da bude ozbiljan. :D Inace, Borika i BL se secam kao sinonima za dobra stara vremena, proveo sam tamo jedan od najlepsih perioda zivota, doduse nije bilo lako, ali ponovo bih kroz to prosao. :)

Što se onda toliko trudiš Duduk oko ove teme?
U pravu si!
Izvinjavam se svima!
Toga se perioda sećam, ne kao perioda neke stvarne nemaštine, nego kao perioda nekih ograničenja koja su mi jako smetala. Recimo, za sve nas koji smo se bavili tehnikom, bilo je gotovo nemoguće legalno doći do valjanih instrumenata i alata - čak i tako jednostavnog da su ga na zapadu imale i domaćice. To nikada neću zabporaviti niti oprostiti Najvećem Bravaru Svih Naših Naroda I Narodnosti!
Naravno, ne znači da iko mora da deli moje mišljenje pa se još jednom izvinjavam svima!

Poslednja izmena:
U pravu si!
Izvinjavam se svima!
Toga se perioda sećam, ne kao perioda neke stvarne nemaštine, nego kao perioda nekih ograničenja koja su mi jako smetala. Recimo, za sve nas koji smo se bavili tehnikom, bilo je gotovo nemoguće legalno doći do valjanoih instrumenata i alata - čak i tako jednostavnog da su ga na zapadu imale i domaćice. To nikada neću zabporaviti niti oprostiti Najvećem Bravaru Svih Naših Naroda I Narodnosti!
Naravno, ne znači da iko mora da deli moje mišljenje pa se još jednom izvinjavam svima!

Prihvatamo izvinjenje,
i smatram da bi bilo dobro da u skladu sa svojim osećanjima, iskustvom i sećanjima otvoriš temu "Loša prošla vremena" i slično.

:zpozdrav:

Моја маКина, АПН 4, само што је био зелен ко зелена трава!
images

Моја маКина, АПН 4, само што је био зелен ко зелена трава!
images

На таквом, али крем боје, биа сам први пут кад су ме јурили пандури, по једном банатском селу! Ја имала 12 година. И нису ме уватили, ваљда им било испод части да ме јуре споредним улицама :)

На таквом, али крем боје, биа сам први пут кад су ме јурили пандури, по једном банатском селу! Ја имала 12 година. И нису ме уватили, ваљда им било испод части да ме јуре споредним улицама :)
Каква је ово аномалија?
Купио сам га баш зато што има мануелни, а не аутоматски мењач као зољица, а вид садЕ и ви жеМске се специјализовале за апејенац!

Sećam se isto tog TOMOSA, izvinjavam se što neću znati tačan model:roll:, ali je bio tada neka moćna maKina koju je dobio moj brat od strica.
Odem ti ja kod njega na raspust, a on sav važan posadi mene iza sebe i juriš po N.Sadu i svim prigratskim naseljima, pa onda malo šetnja Štrandom i Đavom...pa ogromne šampite ili sladoled u tada čuvenoj poslastičarnici koju je držao neki Šiptar. Pa onda zvrckaju drugari- da se raspituju za novu skvo, ko je, šta je , odakle je:zcepanje:

Sećam se da sam krišom učila da se šminkam maminim "Rimelom" (tada maskara) dok je ona bila kod frizera i "davala trajnu"-sećate se onih hauba ispod kojih se posade žene kao kvočke i pola dana čitaju časopise i odmaraju od kuće, dece i muževa:lol:

Kad se setim da je meni u nekom trenutku u životu (OŠ) hit bila kola-kola u konzervi, pa još lajt :)

Ја сам први пут видела лименке негде 1981. на екскурзији. Један другар донео из иностранства, па понео десетак комада на екскурзију. Јао, чувала сам после пар тих лименки и држала их на полици као украс! z:D

Nedostaju mi 80-te...tad sam bila mladjana devojka i to kakva...niko nije mogao ni na lopati da mi se prinese...elem,neko pmenu farmerke,e ja sam ih kupovala na pijaci u Kragujevcu jer sam tamo chesto ishla kod tetke...mojoj radosti nije bilo kraja sa novim modelom p ajosh kad ih pronesem pa padnu komplimenti...i danas ih rado nosim kao i cipele koje nisu planikine ali lepo idu sa farmerkama i cela porodica se povremeno tako obuce...lepe su to bile godine,nekako opushtene bez frke...a danas kad ustanem pa pomislim dal da se ubijem il da se umijem...umijem se i idemo dalje:zcool:

А ми смо, раних осамдесетих, фармерке куповали на пијаци у Кикинди, било је ваљда више шверцера тамо него код нас. И нису робу држали на тезги, него доле, на неким најлонима или новинама. Па онда се завлачиш по разним хаусторима и туђим двориштима да их пробаш, док стојиш на голом бетону у чарапама и страхујеш да неко не наиђе и не затекне те у гаћама, а Цига цупка испред и чува стражу...z:D

А није било мушких и женских кројева, и све су биле тегет тамне, треба им две године док не избледе људски...z:D
У моди су биле уске фармерке, па су морале да се сужавају. Јао, кад се само сетим ратовања са мамом! Она ми сузи само пола центиметра, а треба бар два...и неће више! Онда ја чекам кад она не буде код куће, па сама отворим машину и како знам и умем сузим фармерке како ја хоћу! z:) Тако сам и научила да шијем. После сам била дежурна кројачица у друштву - сви су долазили да им ја сужавам и крпим фармерке!z:)

a sve se kanim da pomenem letovanja,al ko velim ajd neću i evo tebe :zskace:

Јао, летовањаааа!

Крајем осамдесетих су изгледала отприлике овако: кренемо овозом из БГ, па сиђемо у Сарајеву на пар дана. Онда се спустимо до Сплита. Седимо рано ујутру и мозгамо где ћемо летовати. Онда чујемо да управо креће трајект за Хвар, па седнемо на њега и одемо у Хвар. У Хвару будемо две недеље, па онда ухватимо хидро-глисер и одемо мало у Макарску. Тамо будемо десетак дана, па нам досади, одемо трајектом на Брач, али се истог дана вратимо јер је велика гужва. Онда бусом одемо до Дубровника. Проведемо тамо само један дан, и пустимо се у Будву. Тамо останемо неких недељу дана, па онда мало у Петровац на још недељу дана, па онда до Бара...па возом назад.
Летовања су трајала по месец и више дана и никад нисмо унапред знали где ћемо и колико бити....

Ех....

А за ужину: Мото кекс и чоколадно млеко! То у средњој школи...

Да, купљено у Гра-магу!z:lol:

Прошле године зовем такси, и кажем му да дође код биоскопа Балкан.
Где??
Па, код поред хотела Централ, кажем.:zroll:
Која је то улица, пита он.
Ама, она што иде од Наме према Исхрани, побогу!z:((

И онда сконтам да је таксиста вероватно неки клинац и да нема појма о чему причам....јер више ништа од ових топонима не постоји....z:D

А ми смо, раних осамдесетих, фармерке куповали на пијаци у Кикинди, било је ваљда више шверцера тамо него код нас. И нису робу држали на тезги, него доле, на неким најлонима или новинама. Па онда се завлачиш по разним хаусторима и туђим двориштима да их пробаш, док стојиш на голом бетону у чарапама и страхујеш да неко не наиђе и не затекне те у гаћама, а Цига цупка испред и чува стражу...z:D

А није било мушких и женских кројева, и све су биле тегет тамне, треба им две године док не избледе људски...z:D
У моди су биле уске фармерке, па су морале да се сужавају. Јао, кад се само сетим ратовања са мамом! Она ми сузи само пола центиметра, а треба бар два...и неће више! Онда ја чекам кад она не буде код куће, па сама отворим машину и како знам и умем сузим фармерке како ја хоћу! z:) Тако сам и научила да шијем. После сам била дежурна кројачица у друштву - сви су долазили да им ја сужавам и крпим фармерке!z:)
...neko je pomenuo Levis...one su i danas pojam,msm to je original...imala jedne neshto sam se svadjala sa krojem istih pa kad se pojavile Carera(za siromashniju raju) e te su mi pasovale valjda zato shto su se nogavice shirile tzv.zvoncare...a svlacenja po pijaci je bilo...nije da nije...bez stida sam ja to,onako na brzinu...jbg.morala sam tad da imam najnovije farmerke i tacka...i ni pet para nisam davala na zabezeknute poglede prodavaca...to mi bilo prakticnije i sigurnije od ulaza:zblesav:

Back