Добра стара времена :)

Ko se ovoga seća? :D

049.png

ja sam rado chitala Politikin zabavnik...secam se da je prvo bio kao danashnja Politika,obicne novine sa obojenim crtezima...e posle je dobio novu moderniju formuu i svejedno zaokupio svu moju paznju....a unutra,,,verovali ili ne...Flesh Gordon,Mandrak,Fantomm...pa Baja,Gaja i Vlaja...kad se u jednom trenutku pojavila kao stalan sadrzaj pricha iz zivota,prosto sam mrzela tog sto je ubacio realnost u divan svet mashte...:evil:

ja sam rado chitala Politikin zabavnik...secam se da je prvo bio kao danashnja Politika,obicne novine sa obojenim crtezima...e posle je dobio novu moderniju formuu i svejedno zaokupio svu moju paznju....a unutra,,,verovali ili ne...Flesh Gordon,Mandrak,Fantomm...pa Baja,Gaja i Vlaja...kad se u jednom trenutku pojavila kao stalan sadrzaj pricha iz zivota,prosto sam mrzela tog sto je ubacio realnost u divan svet mashte...:evil:

A Raja? Zaboravila si Raju!:znamiguje:

Politikin Zabavnik (i Bazar) se jos uvek kod mene cita i zauvek sam potkupila prodavacicu na kiosku da mi cuva, jer ih malo dolazi ovde. :)

Да, и Пор. ТарАНА ЈЕ стрип за одрасле, није за децу. Не као Роберт Крамб, еротика, али то никад нису разумела деца.
Дениса Напасника јесу Враголан или Напасник :))))
Па и Хогар је више стрип за одрасле.

Јао, летовањаааа!

Крајем осамдесетих су изгледала отприлике овако: кренемо овозом из БГ, па сиђемо у Сарајеву на пар дана. Онда се спустимо до Сплита. Седимо рано ујутру и мозгамо где ћемо летовати. Онда чујемо да управо креће трајект за Хвар, па седнемо на њега и одемо у Хвар. У Хвару будемо две недеље, па онда ухватимо хидро-глисер и одемо мало у Макарску. Тамо будемо десетак дана, па нам досади, одемо трајектом на Брач, али се истог дана вратимо јер је велика гужва. Онда бусом одемо до Дубровника. Проведемо тамо само један дан, и пустимо се у Будву. Тамо останемо неких недељу дана, па онда мало у Петровац на још недељу дана, па онда до Бара...па возом назад.
Летовања су трајала по месец и више дана и никад нисмо унапред знали где ћемо и колико бити....

Ех....

Ми смо једне године исто тако, без ЦГ у аранжману, Хвар, две смо ноћи после спавали на Болу на плажи, а тачно кад смо матурирали ишли смо у Турску код деде нашег друга. Тад нико није летовао тамо, ни помишљао на ТР као туристичку дестинацију. Ја сам једва пристао да идем :))))
И, наравно, Купари, са родитељима. То је баш наше генерацијско летовалиште, па и за оне 5-6 год маторије (ако има таквих међу живима лол)

У Макарској смо се смрзли ко пиЋке у сред јула месецам, а из Шибеника запалили главом без обзира, имали смо две везане вечери мале инцидентиће са локалним галебарима. Плус камп где је свирао Лет 3 и Филм поред Макарске. Много је био познат, али сам заборавио како се зове тај камп са сталним концертима увече. Сви екс-ју су тамо свирали.
У Сплиту нам побегао воз, еботе, па смо 12 сати блејали по граду, и гушили се у Диоклецијановом смраду депоније. И јели слаџу код шћиптара, нас троје смо чак били и у музеју, не знам како смо се затекли, али ништа нису имали, ни Супетарски Капитулар.

Ја сам волела кефир, а сама га правила једно време.
А не стај ми на муку за конзерву ананаса... :)
Кукала вечерас на ФБ, мој драги старији син питао зашто ми немамо ананас, они у Бг навикли да једу!
Па, да ми имамо ананас, они не би ни били у БГ!

..nash kum je mnogo godina ziveo u rusiji, u moskvi, tamo radio za caletovu firmu..
..kad dodje, pochetkom februara svake godine za vizu, donosio ono chega rusi imaju u izobilju - votku, kavijar u konzerv(ic)ama, svilu, babushke..
..nama je godishnjica krajem februara, simbolichni shampanjac nije doshao na red od votke :rumenko: a kavijar je za nas seljake :bljak:
pa smo pochetak bombardovanja '99. dochekali konstatacijom
da ce sve biti ok, poshto kavijara i shampanjca ima u frizideru, a za ostalo cemo lako.. :aha:

Back