Добра стара времена :)

Nedostaju mi 80-te...tad sam bila mladjana devojka i to kakva...niko nije mogao ni na lopati da mi se prinese...elem,neko pmenu farmerke,e ja sam ih kupovala na pijaci u Kragujevcu jer sam tamo chesto ishla kod tetke...mojoj radosti nije bilo kraja sa novim modelom p ajosh kad ih pronesem pa padnu komplimenti...i danas ih rado nosim kao i cipele koje nisu planikine ali lepo idu sa farmerkama i cela porodica se povremeno tako obuce...lepe su to bile godine,nekako opushtene bez frke...a danas kad ustanem pa pomislim dal da se ubijem il da se umijem...umijem se i idemo dalje:zcool:

podseti me oranž,svojevremeno su se farmerke kupovale kod švercera,kao devize '90-tih,na ulici,a probale po haustorima i ulazima zgrada,stalno se dešavalo da siroti stanari imaju susret s nepoznatim osobama oba pola u nekoj fazi skidanja i oblačenja,probanja raznih modela.....iz takve jedne bitke oko dobavljanja novih farmosa,posle ''probanja'' i biranja,dođoh kući slavodobitno noseći svoje teško stečeno blago,tamnoplave ''levisice'' i naravno prosledih majci na skraćivanje....moja mama je bila čudna žena,koja je mrzela igle,konce i mašinu za šivenje više od kolere i tifusa zajedno sa velikim boginjama.....gunđala je,ali uze mi meru i poče da seče....i iseče...i porubi....i ja probala....i ceo svet umre u jednoj sekundi....skraćene...osakaćene,ubijene,zlostavljane na najteži mogući i nepopravljiv način....rub je bio na skočnim zglobovima,a ostatak poruba širine jednog centimetra....a nije bilo para za druge....i nosila ih takve,vrlo nisko na kukovima,da bar malo dobijem na dužini....

Ni patike se nisu mogle kupiti svuda, "Slovenijasport" je distribuirala Adidas opremu, ali svega nekoliko modela, otimali smo se za "univerzal" adidaske, kasnije sam isao u Novi Sad, na SPENS, samo tamo su se mogle kupiti "top ten" adidaske (sada je ponovo doslo njihovo doba, vecina proizvodjaca pravi patike po tom modelu). :D

...secam se i odlaska u Trst radi kupovine,to su bili oni brzometni odlasci na dan dva samo da se kupi nova garderoba koja je tamo bila jeftinija nego ovde...i naravno italijanska shto je bila glavna stvar...secam se da sam Trst jedva videla,onako me podsetio na Split i nishta vishe...glavni je bio Bata,radnja pod tim imenom je sada u Knezu...e takve cipele i espadrile su bile No.Uno...a uvece sa obavezno novim krpicama odlazak u diskoteku,koje su bile glavno mesto okupljanja...K.S.T. Cepelin a ponekad bogami i Akvarijus...eto,malo secanje na dobra stara vremena...

Femkala sam sam se pola minute da li da se uključim na temu, jer ne bih da me bez presude proglase za dinosaurusaz:p. Ovakve teme su vrlo škakljive, ali kad koleginica pomenu Trst, tu nisam mogla da odolim-pokleknulo srce junačko!
"Eeehhhh, bila su to vremena"-ovako bi počela moja (sada već pokojna) baba, kada je pričala o dogodovštinama u II sv. ratu. Tako bih i ja započela moje sećanje na vreme, sada mi se čini mnogo srećnije i opuštenije, kada smo svaki praznik, slobodan dan, slobodan novčić koristili da "skoknemo" do Trsta, ne bi li ponovili garderober i naravno cipelarnik. Nije se ni polemisalo o kvalitetu i izgledu obuće, ako si ih doneo iz Trsta:znamiguje:. Išli smo čime smo stigli-kolima, vozom, autobusom, neki su čak stopom ili bajsem.....Nije se tada govorilo o belom roblju i trafikingu ljudima....Samo kažeš da spavaš kod drugarice, pa za vikend pajaš po Trstu i flertuješ sa vrckastim Italijanima.....Eeeehhhh, bila su to vremena!....

To se podrazumevalo posle nekog vremena. :lol:

A djubretarci??? Kad smo vec kod oblacenja. :)
I "planika" zimske cipele, koje jos uvek kupujem i nosim. :)

images

images

Ja сам носила ђубретарац до пре три године (наравно, не од оног доба...)
Носила бих га и сада, само нисам нигде нашла да га купим....

А што се ципела тиче у оно време обожавала сам спенсерице и кикерсице!
Спенсерице су се појавиле недавно опет у нашим излозима, али ми нису модел као некад...а кикерсица има у БГ, али су скупе у ***********

Nedostaju mi 80-te...tad sam bila mladjana devojka i to kakva...niko nije mogao ni na lopati da mi se prinese...elem,neko pmenu farmerke,e ja sam ih kupovala na pijaci u Kragujevcu jer sam tamo chesto ishla kod tetke...mojoj radosti nije bilo kraja sa novim modelom p ajosh kad ih pronesem pa padnu komplimenti...i danas ih rado nosim kao i cipele koje nisu planikine ali lepo idu sa farmerkama i cela porodica se povremeno tako obuce...lepe su to bile godine,nekako opushtene bez frke...a danas kad ustanem pa pomislim dal da se ubijem il da se umijem...umijem se i idemo dalje:zcool:

Vala, i meni nedostaju te 80-te iako sam se tada tek rodila, sve bih dala da sam tada bila devojka a ne detence :aha:

A i devojke su bile drugacije, ja sam ih se prilicno bojao... Upoznam se u "Aji" sa nekom curicom koja mi se dopadala, zapravo upozna me s njom neki moj poznanik, (stariji od nas i kao gradska faca, tada sam se druzio s njegovom sestrom, pa mi covek ucinio uslugu), ladno joj covek pridje i onako glasno da cuje cela kafana konstatuje kako je moja generacija smotana i stidljiva, ali da mi se ona dopada i da bi hteo da se vidim s njom, curica se primi na taj njegov humor, kao sto se uostalom i pola kafane odvalilo od smeha na konto mog blama, i pridjem joj, pocnemo da caskamo, ja joj se naravno udvaram strasno i umesno k'o drvena taraba, ali ipak nekako se dogovorimo da izadjemo zajedno, da se nadjemo u tada in mestu, diskoteci "023". Dodje i taj vakat, ali mene u centru pola sata pre sastanka sretnu neki drugari i s njma zapalim u "Riksu", na putu do te kafane na pesackom mostu naletim na moju simpatiju, onako u prolazu, ona krenula na nas sastanak. Javim joj se i kazem na brzinu da cu malo zakasniti. I naravno ovi moji me zadrze na picu, odem kasnije sa njima do diskaca i sretnem tamo simpatiju, gleda me citavo vreme, ali ne prilazimo jedno drugom, ona besna, a ja isprepadan... i nista... :rumenka:

Femkala sam sam se pola minute da li da se uključim na temu, jer ne bih da me bez presude proglase za dinosaurusaz:p. Ovakve teme su vrlo škakljive, ali kad koleginica pomenu Trst, tu nisam mogla da odolim-pokleknulo srce junačko!
"Eeehhhh, bila su to vremena"-ovako bi počela moja (sada već pokojna) baba, kada je pričala o dogodovštinama u II sv. ratu. Tako bih i ja započela moje sećanje na vreme, sada mi se čini mnogo srećnije i opuštenije, kada smo svaki praznik, slobodan dan, slobodan novčić koristili da "skoknemo" do Trsta, ne bi li ponovili garderober i naravno cipelarnik. Nije se ni polemisalo o kvalitetu i izgledu obuće, ako si ih doneo iz Trsta:znamiguje:. Išli smo čime smo stigli-kolima, vozom, autobusom, neki su čak stopom ili bajsem.....Nije se tada govorilo o belom roblju i trafikingu ljudima....Samo kažeš da spavaš kod drugarice, pa za vikend pajaš po Trstu i flertuješ sa vrckastim Italijanima.....Eeeehhhh, bila su to vremena!....
hahaha...kakvi bre dinosaurusi...pa ja sam pilence kakvih metuzalema ovde imaz:mrgreen:..tema je vrlo lepa i nostalgicna...pa msm svako od nas ima neka svoja dobra vremena...za mene su 80-te rekla bih i za tebe a za nekog neke druge godine...pa ce se tamo 2025-te sadashnji klinci secati ovog doba po necemu lepom...e sad bi mogla i o letovanju,al ajd da neko razvije temuz:lol:

letovanje....
iznajmljena kuća,nas deset,mesec dana,
jedno veče odlučimo da ostanemo kod kuće i napravimo sedeljku,ortak poneo gitaru,
sir iz ulja,slane srdele,paradajz i crno vino,pun mesec,šljuska more na sve strane i
raspalimo po pevanju....trajalo to dok se nismo poonesvešćivali i pozaspali....
sledeće što znam je da neko lupa po žaluzinama i dernja se ''Ima li neko živ ovde'',
zvirnem u pravcu prozora i nazrem neke ljude u plavom,pomislim vid panduri i okrenem
se na drugu stranu....lupnjava se nastavi,ustane moj brat,otvori kad ono stvarno
žandarmi,prijavile nas komšije domorodci zbog buke i glasnog pevanja...bilo mnogo lepo...:aha:

Ukrao sam tekst jednog mog virtualnog drugara iz Herceg Novog.
"U stvari nema jedinstvenog recepta za pripremu "sardela na gradele". Neko ih uopšte ne čisti. Skine im samo krljušt, a utrobu ostavi. To su uglavnom morski profesionalci kojima se to ne gadi. Očišćene ili ne, ako su dobro spremljene jedan su od najboljih morskih specijaliteta. Sardelu treba očistiti od krljušti (lagano pređite rukom po sardelama od repa prema glavi i krljušt će se sama skidati), očistite im utrobu, osušite ih krpom, posolite, umočite u maslinovo ulje i stavite ih na dobro zagrijanu rešetku gradela. Ne okrećite ih kao ćevape i ne močite ih više. Okrenite ih samo jednom, i to onda kada se donja strana već dovoljno ispekla (ali ne i izgorjela). Ostavite da se ispeče i druga strana, pa ih skidajte i stavljajte u jednu posudu, u njoj ih lagano prelijte mješavinom maslinovog ulja, sjeckanog česna i petrusina. Uz to možete pripremiti krompir salatu, a dobro idu i sve vrste zelene salate. Ako kojim slučajem dođete na kakvu primorsku feštu, gdje se peku "sardele na gradele", probajte ih obavezno. Ali ne očekujte krompir i ostale dodatke – eventualno samo komad hleba i uvijek malu papirnu salvetu, uvijek je premala da obrišete usta i ruke." :D

letovanje....
iznajmljena kuća,nas deset,mesec dana,
jedno veče odlučimo da ostanemo kod kuće i napravimo sedeljku,ortak poneo gitaru,
sir iz ulja,slane srdele,paradajz i crno vino,pun mesec,šljuska more na sve strane i
raspalimo po pevanju....trajalo to dok se nismo poonesvešćivali i pozaspali....
sledeće što znam je da neko lupa po žaluzinama i dernja se ''Ima li neko živ ovde'',
zvirnem u pravcu prozora i nazrem neke ljude u plavom,pomislim vid panduri i okrenem
se na drugu stranu....lupnjava se nastavi,ustane moj brat,otvori kad ono stvarno
žandarmi,prijavile nas komšije domorodci zbog buke i glasnog pevanja...bilo mnogo lepo...:aha:

Znam, znam, delovace surovo, ali moram jos ovo... :D

:hvala: :zag: :)

Ni patike se nisu mogle kupiti svuda, "Slovenijasport" je distribuirala Adidas opremu, ali svega nekoliko modela, otimali smo se za "univerzal" adidaske, kasnije sam isao u Novi Sad, na SPENS, samo tamo su se mogle kupiti "top ten" adidaske (sada je ponovo doslo njihovo doba, vecina proizvodjaca pravi patike po tom modelu). :D
1adidas.jpg

Moje patike. Kupio ih 2010. godine, tad su bile aktuelne one Air Max, znam da sam bio redak vlasnik ovih patika u tom periodu. Posle sam ih hteo opet kupiti, ali im je cena bila ogromna, pa sam uzeo neke slične, mnogo jeftinije.

Има Топ тенки данас али су од еко коже, гледао ја и разочарао се :/
И за топ тенке је у наше време требала дебела веза.
Ћале моје другарице је био пословођа Словенијашпорта у Кнезу, сећам се да сам месецима чекао да дођем на ред преко везе да купим пар патика :) Другарица се ложила на баскет, па сам целе те сезоне ишао са њом, ћале јој је усто и добијао, преко спонзора (С.Шпорта) улазнице за Халу Спортова да гледам Партизан - Сале Ђорђевић, Дивац, Паспаљ хехе.. То је стварно било нешто.

Јео сам сир у уљу и пршут и печеницу сада за НГ; донео колега из ЦГ :пЉез: Донео - наручио сам да ми донесе за моје паре :)

Poslednja izmena:

Back