Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svim članovima,ako neko moze da mi pomogne vezano za zakazivanje termina za spajanje porodice....Pokusavam zakazati termin,zanima me Anzahl Besucher,u to polje obeležavam broj 3 u mom slučaju,treba mi termin za zenu i dvoje dece....I sad dole ispod imam ostali brojevi pasosa,tu upisujem brojeve pasosa dece???Ne prihvata mi nikako...Ili moram mozda posebno za svakog da napravim termin....Logično mi je da to ide zajedno....???

Imam pitanje u vezi nostrifikacije predao sam dokumenta i uplatio 240 evra za nostrifikaciju i rekli mi prvo da ce mi delimicno biti priznata diploma.Nakon uplate poslali su mi na meil to dokmuentaciju od nostrifikacije i kao neku potvrdu i pisali da ce mi ta dokumenta poslati i meilom,pa ne razumem dali je to zavrseno ili ne,jer znam da se na nostrifikaciju ceka do 3 mseca u kosta 600 evra a ja sam platio samo 240 evra.

Poslednja izmena:
Pozdar svima na forumu 😀
Potrebna mi je mala pomoc ko je rad da mi odgovori.
Ja sam vec 3.godine u nemackoj ima radnu boracisnu vizu,u februaru ove godine sam se vencao sa suprugom,zelimo da predamo zahtev za pridruzavanje bracnom partneru,e sad posto smo skoro zaznali da je supruga u drugom stanju,imamo par nedoumica kako dalje dali da nastavimo sa zavrsavanjem papira ili da sacekamo da se porodi ili posto sam dobio savete od nekih prijatelja da se porodi u nemackoj,e sad koliko je to pametno i mozeli mi neko reci dali je imao slicna iskistva,svak informacija ce mi znaciti.
Hvala svima unapred😊

Radi i to veoma brzo, idu termini kao nikad pre,da li iz razloga sto su ponistili te stare termine i sto je u blokadi nekvalifikovana radna snaga,pa vise nema toliko ljudi mogucnost da aplicira,ali dele taj noks brzo.
Ja pojma nemam da je neko dobio skoro termin,zato i pitam ovde na forumu da li ko zna.Ja sam aplicirao ponovo krajem januara i nista jos uvek kao vozac..

Ima li neko da je predao noks 1-2 jos 2018-2019. i da mu je tad stigao mejl da je uspesno registrovan, a da mu posle nije stigao mejl da mu je termin storniran, mislim sad od 01.01.2021. kad su produzili pravilo za zapadni balkan.
Citam jos po nekim forumima da je nekome stigao mejl za storno a nekome nije.
Pozdrav
Ja sam predao negde u novembru 2018-e, Noks 1-2. Stigao mi je mejl za uspešnu registraciju, ali mi nije stiglo ništa za storniranje.

Danas mi stigao mail sa terminom za spajanje porodice. Registrovala se 11.06.2019. Ali moram da ga storniram, 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️jer su suprugu stornirali stari termin u decembru prosle god. U medjuvremenu je polozio B1 kao sto sada ambasada zahteva i ponovo se registrovao krajem januara ove god. Ali moju registraciju tada nismo stornirali jer smo se nadali da ce on dobiti termin pre nas. Agonija, posle toliko vremena moram sada da storniram termin 🤦‍♀️🤦‍♀️

Pozdrav svima
Ima li ovde iskustva sa vizom za traženje posla? Kako to ide, koji nivo znanja jezika je potreban? Proverila sam diplomu na anabinu , priznata je ( H +/-) , zavrsila sam fakultet poslovna ekonomija. Koliko je realno da ocekujem da ce mi uzeti zahtev u obzir? Hvala svima unapred

Bolje je naci posao, pa ici na radnu vizu. Ako znas jezik, salji Lebenslauf svim firmama za koje si zainteresovana, postoji mogucnost i Skype intervjua. Jezik je presudan, sto ga bolje znas-vece su ti sanse za bilo sta. Srecno!

Dobro veče dobio sam termin u ambasadi za zanimanje profesionalni vozač.Da li je neko skoro išao na termin sa ovim zanimanjem?Šta je sve od dokumenata neophodno za ovo zanimanje?Šta se mora donijeti odmah, a šta može naknadno?Posjedujem vozačku dozvolu sa svim potrebnim kategorijama.Da li je priznat naš Cod 95?Trenutno nemam posao odnosno ugovor koji sam imao sa njemačkim poslodavcem je istekao prije nego što sam dobio termin u ambasadi tako da trenutno nemam poslodavca.Da li to predstavlja problem?Hvala na odgovoru.

Dobro veče dobio sam termin u ambasadi za zanimanje profesionalni vozač.Da li je neko skoro išao na termin sa ovim zanimanjem?Šta je sve od dokumenata neophodno za ovo zanimanje?Šta se mora donijeti odmah, a šta može naknadno?Posjedujem vozačku dozvolu sa svim potrebnim kategorijama.Da li je priznat naš Cod 95?Trenutno nemam posao odnosno ugovor koji sam imao sa njemačkim poslodavcem je istekao prije nego što sam dobio termin u ambasadi tako da trenutno nemam poslodavca.Da li to predstavlja problem?Hvala na odgovoru.
Sve informacije o dokumentaciji imate u informatoru na stranici nemacke ambasade.Za kod95 se ne zna nista tacno a mene licno interesuje kada ste se prijavili za termin za profesionalnog vozaca?Hvala.

Odbili su ženi nostrifikaciju zato što sudski prevodilac nije imao licencu za EU. Našao sam prevodioca gore u De koji ima licencu. Ovo je info za one koji sami resavaju nostrifikaciju da znaju da prevodilac mora imati licencu da ne prodju kao mi. Poz
Na sajtu E - uprave, ima spisak svih priznatih tumaca i prevodilaca . Da li ste proveravali na tom spisku ili? Pitam to, jer i moj suprug treba da prevede neke dokumente kod sudskog tumaca, pa smo nasli taj spisak, gde je sve lepo rangirano po jezicima i gradovima u kojima se nalaze prevodioci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back