Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima. Imam registraciju za termin od 20.10.2018, Noks bez kvalifikacije, ne znam tačno koji je mislim da je 1-3. Interesuje me, da li treba šta da menjam u vezi termina po novom zakonu? Radim u Nemačkoj godinu ipo dana na Detasman vizu , tačnije produžen detasman na 2 godine i 2 godine mi ističe u martu sada.Dobio sam ovde ugovor od druge firme Flughafen(Aerodrom) imam sve papire od njih, (nisu mi tražili nostrifikaciju diplome u toj firmi ) imam B1 položen jezik. Da li važi ovaj novi zakon za te firme kao što je Flughafen?Hvala unapred

Pozdrav svima. Imam registraciju za termin od 20.10.2018, Noks bez kvalifikacije, ne znam tačno koji je mislim da je 1-3. Interesuje me, da li treba šta da menjam u vezi termina po novom zakonu? Radim u Nemačkoj godinu ipo dana na Detasman vizu , tačnije produžen detasman na 2 godine i 2 godine mi ističe u martu sada.Dobio sam ovde ugovor od druge firme Flughafen(Aerodrom) imam sve papire od njih, (nisu mi tražili nostrifikaciju diplome u toj firmi ) imam B1 položen jezik. Da li važi ovaj novi zakon za te firme kao što je Flughafen?Hvala unapred
Lepo sto imas B1 nego po novom zakonu moras da nostrifikujes diplomu ako se slaze sa radnim mestom koji ces u tamo da radis. Ne mozes da nostrifikujes diplomu srednje elektro a na aerodromu ces da radis utovar kofera. Ako ti se diploma ne slaze onda cekaj termin ako imas srece da ga dobijes.
A da, zaboravih, po novom zakonu ne mogu da se dobiju vize za poslove bez kvalifikacije tako da tu otpada novi zakon.

A druze aj nemoj me j...i pitam ozbiljno jer zasto objavljuju ako nije istina I meni je cudno sve ovo moze nemoze jel moze ili nemoze? Odnosno sta je istina?
ma ne zajebavam nego se salim, mislim da je jasno da rtv pink lupeta gluposti, novinari su im na nivou dece 8. razred osnovne skole. to su vesti koje retardirani novinar rtv pink cuo od radio mileve.
tu odluku niko na zemaljskoj kugli nije video osim pinka. vlada savezne republike nemacke? bundestag? ambasada nemacke kao ispostava nemacke vlade?

• Podržavam
Reactions: ZHG
Jedna informacija za vozace u vezi nostrifikacije, mozda nekome bude trebalo...
Naime, IHK FOSA Nurnberg, za nostrifikaciju diplome srednje saobracajne skole, tj za profesionalnog vozaca trazi cak 600e :hahaha: :D
kao i pregrst raznoraznih prevoda od strane sudskog tumaca i overa, tako da slobodno mozete zaokruziti cifru na oko 750e...da paradoks bude veci , u cenovniku koji su mi poslali cak pisu i novcane kazne za odustajanje ako ste vec nesto poslali od dokumentacije:D
Čekaj malo, kakva nostrifikacija za vozače?????
Ja koliko pratim za vozače jedino nije potrebna nostrifikacija što jasno stoji i na njihovom sajtu. https://www.anerkennung-in-deutschland.de/tools/berater/en/berater/result
Sad si me skroz zbunio.

E sada jel moze neko da mi objasni zasto jutros na pinku objavljuju da od 1.1.2020 vise ne trebaju vize za Nemacku???
Da da kako da ne,nostrifikuj ti prijatelju diplomu tj.spremi do nekih 800 evrica za to,polozi certifikat jezika za zanimaanje koje ides raditi pa tek onda mozes za Nemacku po novom zakonu a za stari zakon ako stignes stignes za termin,mediji samo malo loze narod,viza za no Eu zemlje ce vecno trebati sasvim jasno.

Da da kako da ne,nostrifikuj ti prijatelju diplomu tj.spremi do nekih 800 evrica za to,polozi certifikat jezika za zanimaanje koje ides raditi pa tek onda mozes za Nemacku po novom zakonu a za stari zakon ako stignes stignes za termin,mediji samo malo loze narod,viza za no Eu zemlje ce vecno trebati sasvim jasno.
MA ja nisam problem ja sam bio na terminu pitam za bracu mislim prenecu I'm da nista ipak od toga

Zanima me,ja sam elektricar,zavrsio sam tu skolu,ovih dana treba diplomu da saljem za nostrifikaciju,da li mi treba jezik i koji stepen?
Pisano je ovde o novom zakonu dosta i sve je tacno,ako hoces da nostrifikujes diplomu niko ti ne moze pomoci po forumima o potrebnoj papirologiji jer to je proces koji se razlikuje od regije do regije,zanimanja,iskustva u svojoj struci.Upustva sta treba da posaljes mozes naci jedino na anerkenungen in deutschland,jer ne saljes samo diplomu,da bi se nostrifikacija uspesno sprovela treba tu jos dodatnih papira kao sto su iskustvo u struci,lebenslauf ili Cv,certifikati itdd....

Pisano je ovde o novom zakonu dosta i sve je tacno,ako hoces da nostrifikujes diplomu niko ti ne moze pomoci po forumima o potrebnoj papirologiji jer to je proces koji se razlikuje od regije do regije,zanimanja,iskustva u svojoj struci.Upustva sta treba da posaljes mozes naci jedino na anerkenungen in deutschland,jer ne saljes samo diplomu,da bi se nostrifikacija uspesno sprovela treba tu jos dodatnih papira kao sto su iskustvo u struci,lebenslauf ili Cv,certifikati itdd....
pitao sam za jezik a ne za nostrifikacuju sto se tice nostrifi. dipl. znam tacno sta mi treba jedino me buni jezik treba li ili ne treba i koji stepen treba nigde ne pise?

pitao sam za jezik a ne za nostrifikacuju sto se tice nostrifi. dipl. znam tacno sta mi treba jedino me buni jezik treba li ili ne treba i koji stepen treba nigde ne pise?
Pise nego sta,uguglas neue einwanderunggesetze ili odes na sajt njihove vlade sve lepo pise,jezik pise da treba minimum A2 certifikat ovisno o vrsti zanimanja i vise,sad da li ce to sta korigovati oko jezika ostaje da se vidi 01.03.2020.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back