Memara0071
Zainteresovan član
- Poruka
- 118
A ja se žalim na mojih 18...užas sta radeNe! 1-2 sam ja
Danas tacno 19 i po meseci cekanja
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A ja se žalim na mojih 18...užas sta radeNe! 1-2 sam ja
Danas tacno 19 i po meseci cekanja
Da li cu ja moci da dobijem termin ako sputi na snagu novi zakon? Da li cu moci po starom? Posto imam zavrsenu srednju Masinsku Tehnicar drumskog saobracaja i IT akademjju za programera..Ma nema sanse. Ovako kako dele dobices mart/april
I jos jedno pitanje.. Da li ce se smanjiti cekanje za spajanje porodice kad se uvede novi zakon ili ce ostati isto oko godinu dana?
Hvalaa
[/Željko,na ta pitanja ne bi znali da ti daju precizan odgovor ni nemački političari koji kroje zakon, a svi bismo voleli da znamo. Po mom skromnom mišljenju ti ćeš da ideš po starom kad god da stupi novi zakon, Za spajanje ne verujem da će da se ubrza, jer nigde se ne pominje i povodom toga nisu razmatrali uvođenje novog zakona, odredbe,pravila i sl. Do sada godinu i mesec čekanja, naravno sa tendencijom rasta za naredne termine.
Kad stigneš, pored vađenja poreskog broja i otvaranja računa, tu je i prijava adrese kao prvi koraci i ako ti je firma ozbiljna neće ti dozvoliti da počneš da radiš bez toga. Što se same Nemačke tiče neće ti niko praviti probleme za nekoliko dana, desetak, a imam i kolega koji su se prijavili nakon 20ak dana, možda i više, ali firma je neozbiljna pa je moglo I tako. Zavisi I od pokrajine I mesta u koje ideš.Pozdrav. Bila bih zahvalna kada bi mi neko odgovorio, dali odmah moram da se prijavim na adresu u Nemackoj , tj cim udjem sa vizom , ili imam par dana da to uradim?Naime dobila sam vizu ali jos stan nisam nasla. Hvala
I mene zanima istoA sta je
sa noksom 3-5?
Jedno pitanje ljudi, ako diploma nosi oznaku H+ i nosi nivo kako da kazem A4, da li ona mora da se nostrifikuje ili ne?
Kako ide postupak nostrifikacije ako je neko radio i ima iskustava?
Hvala
Sto se tice ambasade za visokovalifikovane su napisali da im se donese sa sajta anabin odstampan dokument jeli dipoma priznata ili ne ako ima status H+ sve je ok i za ambasadu je to dovoljno to je sto se tice visokokvalifikovanih i po starom i po novom zakonu ide tako..Za ljude sa srednjim skolama mora diploma da se salje na proveru u Nemacku sto je obavezno sa novim zakonom i tek onda se moze ici na termin ako je diploma validna.Jedno pitanje ljudi, ako diploma nosi oznaku H+ i nosi nivo kako da kazem A4, da li ona mora da se nostrifikuje ili ne?
Kako ide postupak nostrifikacije ako je neko radio i ima iskustava?
Hvala
Ne vozaci idu kao i do sada.A sta je sa vozacima,tj.da li i oni moraju nekako da imaju nostrifikovane diplome bilo koje ili ne?
Mogo si sastaviti to sve u jedno pitanje,evo odgovora naravno da dele ali ce deliti dokle traje Uredba za balkan a to je do 31.12.2020 to imas na sajtu ambasade napisano, ali po ovome uspece da stignu jos mart ili april 2018 da podele ostali nece stici,stigli su do 15.02.2018 noks 1-2,ko ima kurs to mu nista ne vredi po novom zakonu jer po novom treba izricito priznata diploma u Nemackoj da se zavrsi za sva srednja zanimanja i na kraju kazes kurs molera imas ali to ne vredi po novom zakonu.Da li jos uvek dele termine za noks 1-2 posto stupa novi zakon o podeli termina. Mislim glupo je ljudi cekali po godinu i vise dana i sada da izvise. Do kog datuma se stiglo?
HvalaNe vozaci idu kao i do sada.
Mogo si sastaviti to sve u jedno pitanje,evo odgovora naravno da dele ali ce deliti dokle traje Uredba za balkan a to je do 31.12.2020 to imas na sajtu ambasade napisano, ali po ovome uspece da stignu jos mart ili april 2018 da podele ostali nece stici,stigli su do 15.02.2018 noks 1-2,ko ima kurs to mu nista ne vredi po novom zakonu jer po novom treba izricito priznata diploma u Nemackoj da se zavrsi za sva srednja zanimanja i na kraju kazes kurs molera imas ali to ne vredi po novom zakonu.
To je to, nema sta da se doda na ovo.