Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pazi kad bi pustili a naravno da nece i posle 2020 ko je aplicirao do tada da dobije termin,ispada po ovom tempu ko se danas na primer prijavi da bih stigao na termin tek za 17 godina tj.2036 bih imao termin za noks 1-2 ko se danas prijavi 😅,da ne poverujes.
Znaci gotovo sa tim noksom ostali samo ovi sto su blizu datuma.Pazi oni sve to mogu da obrade ako hoce,postoje razne mogucnosti sa nekoliko sluzbenika vise tamo i vamo ili nesto slicno i Nemci su veoma poznati da sve rese brzo ako hoce,ali im to nije cilj jednostavno imaju naredjenje tj.kvote koliko smeju da uvezu ljudi iz nase zemlje u toku godine i tu se prica zavrsava.Sam primer ti je detasman on nema veze sa ovim ali nase firme su ogranice koliko mogu radnika u toku godine dovesti u nemacku tj.imaju kvote.Sve se to unapred zna kod Svabe.

Pozdrav svima.
Da li neko zna da mi kaze za koji tip vize je potrebno da konkurisem, ako sam programer po struci, sa vise od 10 godina iskustva, ali bez zavrsenog fakulteta (preostalo nekoliko ispita, tako da se vodi da imam zavrsenu samo gimnaziju)? Da li konkurisem u kategoriji za zanimanja bez kvalifikacije, za NKOS 3-5 ili mogu da konkurisem za plavu kartu ili "specijaliste" (Službenici na rukovodećem položaju i stručnjaci prema paragrafu 4 Uredbe o zapošljavanju, koji su završili specijalnu obuku i raspolažu znanjem od velikog znaćaja za specifičnu firmu ili preduzeće, a može se dokazati stručnim obrazovanjem ili višegodišnjem radnim iskustvom).
Hvala unapred!

Pozdrav svima.
Da li neko zna da mi kaze za koji tip vize je potrebno da konkurisem, ako sam programer po struci, sa vise od 10 godina iskustva, ali bez zavrsenog fakulteta (preostalo nekoliko ispita, tako da se vodi da imam zavrsenu samo gimnaziju)? Da li konkurisem u kategoriji za zanimanja bez kvalifikacije, za NKOS 3-5 ili mogu da konkurisem za plavu kartu ili "specijaliste" (Službenici na rukovodećem položaju i stručnjaci prema paragrafu 4 Uredbe o zapošljavanju, koji su završili specijalnu obuku i raspolažu znanjem od velikog znaćaja za specifičnu firmu ili preduzeće, a može se dokazati stručnim obrazovanjem ili višegodišnjem radnim iskustvom).
Hvala unapred!

Pozdrav,

Konkurises po NOKS-u 6-8, za specijaliste. Isti sam slucaj pa sam slala dopis ambasadi. Oni su mi tako rekli.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back