Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i meni je u tri ugovora od tri poslodavca (toliko ih imam :D ), navedeno slicno jer Svaba trazi komplet majstora i tamo je normalno da radis i bravarske i monterske poslove uz zavarivanje.
ne brini nikakav nije problem to sto si se prijavio u nizi noks. veci problem je to, da li ces uopste stici na red do kraja one tamo godine... ovako kako dele, tesko
Pa nisam nizi noks... Nego noks 3-5 lica sa srednjom strucno spremom, a treba sam izabrati noks 3-5 zavarivac sa sertifikatom. Ja sam se prijavio 10 4 2018,a stigli su do06 03 2018. To je 35 dana jos da obrade, stici cu valjda do kraja ove. Mene brine pogresna kategorija u noks 3-5.

Drugari,jedno pitanje.
Muz je izgubio pasos danas a ceka termin u ambasadi prijavljen sa tim pasosem,vec godinu dana ceka.Sta moze da se uradi,kako da se pojavi na terminu sa novim ?
Ide u ljermontovu prijavi izgubljen pasos,plati taksu i 5 radnih dana ceka potvrdu da je igubio pasos sa serijskim brojem taj i taj. itu potvrdu nosi na termin, naravno i svu pratecu dokumetaciju.pozzz

Ljudi, imam jedno pitanje, nesto me buni, pa ako je ikako moguce da mi neko od Vas sto pre odgovori, bio bih mu zahvalan.

Zanima me da li se zahtev za vizu podnosi kad dobijete ugovor od nemackog poslodavca, i kako ide dalji proces, posto se na vizu ceka duze, zbog posla za koji ste potpisali ugovor?
Takodje sta znaci viza za trazenje posla, da li ona podrazumeva da podnosite zahtev i dobijete vizu i kada nadjete posao procedura je samim tim drugacija, imate vizu i mozete bez problema da pocnete da radite?

Sta je pogresno
1. sada se na termin ceka skoro godinu i po a ovim trendom delenja termina na kraju ce biti i dve godine. valjda je logicno da prvo zakazes termin pa nadjes poslodavca. ali to sve nije bitno jer ako sad i zakazes termin, neces ga sacekati, prestace da vazi zakon dok stignes na red.

2. ta viza za trazenje posla, to zaboravi. bice je po novom feg zakonu ali prvo da se donese konacno zakon, vidis da je odlozen do marta iduce godine. znaci ako hoces u Svabiju, moraces po novom zakonu. uci jezik trebace ti b1 nivo. moj savet, ti kako hoces

1. sada se na termin ceka skoro godinu i po a ovim trendom delenja termina na kraju ce biti i dve godine. valjda je logicno da prvo zakazes termin pa nadjes poslodavca. ali to sve nije bitno jer ako sad i zakazes termin, neces ga sacekati, prestace da vazi zakon dok stignes na red.

2. ta viza za trazenje posla, to zaboravi. bice je po novom feg zakonu ali prvo da se donese konacno zakon, vidis da je odlozen do marta iduce godine. znaci ako hoces u Svabiju, moraces po novom zakonu. uci jezik trebace ti b1 nivo. moj savet, ti kako hoces
Sta u sustini menja nov zakon, skracuje vreme cekanja na termin?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back