Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je dobro sto se tice termina, jezik polako ucim, e sad mi nije jasno zasto mora da se radi posao za koji si se skolovao, npr ja sam diplomirani ekonomista po struci, a ako bih radio kao vozac recimo, zasto mi neko ne bi dao ugovor za taj posao?
tako je koncipiran nacrt zakona, jbg...
a sto se vozaca tice to je specificno i ne znam da li ce morati srednja saobracajna ili kao do sad samo cod 95. kad zakon stupi na snagu i krene da se primenjuje, videces

U principu ne znam sto je to tako, neki prostiji posao da kazes moze da radi bilo ko, i onaj sa fakultetom ili bilo ko, sustina je da se treba prijaviti za termin e sad pitanje za koji knoks ili kako se vec zove, a ako se ima fakultetaka diploma.
po novom zakonu nece biti mesta za te najprostije poslove bez srednje skole (noks 1-2) mozes ti da imas tri fakulteta ali ako ides za sljakera na bausteli ili pomocnog negovatelja matorih baba, neces dobiti vizu. do sada je to moglo. od sada hoce samo skolovanu radnu snagu koja ce da radi posao za koji je zavrsila skolu i sa znanjem jezika

1. sada se na termin ceka skoro godinu i po a ovim trendom delenja termina na kraju ce biti i dve godine. valjda je logicno da prvo zakazes termin pa nadjes poslodavca. ali to sve nije bitno jer ako sad i zakazes termin, neces ga sacekati, prestace da vazi zakon dok stignes na red.

2. ta viza za trazenje posla, to zaboravi. bice je po novom feg zakonu ali prvo da se donese konacno zakon, vidis da je odlozen do marta iduce godine. znaci ako hoces u Svabiju, moraces po novom zakonu. uci jezik trebace ti b1 nivo. moj savet, ti kako hoces

Od kada prestaje da važi sadašnji zakon?

Od kada prestaje da važi sadašnji zakon?
Znace se do kraja godine sve,zakon za Zapadni Balkan po kojem mi idemo trenutno je na razmatranju u Nemackoj da li da ostane od 2020 ili da za sve vazi od tada novi zakon,ali 90 posto ce da od 2020 za sve da vazi novi zakon jer prosto nema logike da mi tj.zapadni balkan ima dva useljenicka zakona i o tome su svi saglasni u Nemackoj,sve pojedinosti se oceku do kraja godine da budu obijavljene.

• Podržavam
Reactions: ar4
Znace se do kraja godine sve,zakon za Zapadni Balkan po kojem mi idemo trenutno je na razmatranju u Nemackoj da li da ostane od 2020 ili da za sve vazi od tada novi zakon,ali 90 posto ce da od 2020 za sve da vazi novi zakon jer prosto nema logike da mi tj.zapadni balkan ima dva useljenicka zakona i o tome su svi saglasni u Nemackoj,sve pojedinosti se oceku do kraja godine da budu obijavljene.
nekako mislim da ce ostati ovaj 26.2 po kome mi idemo do kraja 2020. kako i pise u zakonu i da ce paralelno ici ovaj i novi kad se donese. a i za taj novi zakon kazu da se odlaze, da nece poceti od n.g.

nekako mislim da ce ostati ovaj 26.2 po kome mi idemo do kraja 2020. kako i pise u zakonu i da ce paralelno ici ovaj i novi kad se donese. a i za taj novi zakon kazu da se odlaze, da nece poceti od n.g.
Vrlo moguce da ce do tada da traje i to je jedna od opcija i to je sve na razmatranju u ovom momentu u Nemackoj,a taj novi bi trebao i pre pocetka 2020 da se primenjuje imam taj info,a sve detalje ce ovi iz ambasade da obijave do kraja godine.

Da li ce i posle 2020. moci da se ide u nemacku da se radi ili ce se to znati sledece godine.

Da li je bolje da ukoliko je neko visoko kvalifikovan prijavi kao takav i ako jos uvek nema poslodavca i jos uvek uci jezik ili da ide na onaj noks 3-5 i tamo se prijavi, s obzirom da visokokval. radnici manje cekaju na vizu i da li je tu uslov B1 i granica za godisnju bruto platu koja je navedena ili to vazi samo za plavu kartu.

Pozdrav ljudi.

NOKS 6-8
Prijava: 30.04.2019.
Potvrda o terminu: 14.05.2019.
Termin: 28.06.2019.
Odobreno: 04.07.2019.

Srecno svima!
Druze jedno pitanje ako je moguce sto pre da mi odgovoris.
Ja imam uslova da apliciram za noks 6-8, imam master zavrsen na ekonomiji drzavni fakultet, pa me zanima da li si ti nasao poslodavca jos pre toga, kako stojis sa jezikom i da li postoje ogranicenja za bruto platu na godisnjem nivou.

Hvala unapred na odgovoru.

Druze jedno pitanje ako je moguce sto pre da mi odgovoris.
Ja imam uslova da apliciram za noks 6-8, imam master zavrsen na ekonomiji drzavni fakultet, pa me zanima da li si ti nasao poslodavca jos pre toga, kako stojis sa jezikom i da li postoje ogranicenja za bruto platu na godisnjem nivou.

Hvala unapred na odgovoru.
Cao Sone, nasao sam poslodavca, u firmi je sluzbeni jezik Engleski pa mi nisu trazili Njemacki, a posto sam aplicirao za Plavu kartu morao sam da imam minimalnu godisnju bruto platu 52800 ili 53800e, nisam siguran. Sa ugovorom ides na termin, bitno je da je u njemu naznacena validna bruto plata.

Puno srece!

Cao Sone, nasao sam poslodavca, u firmi je sluzbeni jezik Engleski pa mi nisu trazili Njemacki, a posto sam aplicirao za Plavu kartu morao sam da imam minimalnu godisnju bruto platu 52800 ili 53800e, nisam siguran. Sa ugovorom ides na termin, bitno je da je u njemu naznacena validna bruto plata.

Puno srece!
Da li je potreban odredheni nivo jezika ili ne, ili zavisi od poslodavca?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back