Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ide covek na autobus..B1 mu sigurno treba..za kamion samo potvrda..
Jezik treba kad tad ako mislis u Svabiji da radis i ostanes,ne razume ljude sad sto cekaju sto sto ne polazu,na primer ti sad i ako dobijes vizu,posle dve godine boravka u Nemackoj ako ne polozis Nemacki B2 automatski ne dobijas produzenje vize za dalje,znaci isto ti,moras poloziti sad ili tad.

Jezik treba kad tad ako mislis u Svabiji da radis i ostanes,ne razume ljude sad sto cekaju sto sto ne polazu,na primer ti sad i ako dobijes vizu,posle dve godine boravka u Nemackoj ako ne polozis Nemacki B2 automatski ne dobijas produzenje vize za dalje,znaci isto ti,moras poloziti sad ili tad.
Tako je,posle dve godine boravka u Nemackoj ko ne polozi B2 bio makar cistac WC ne moze dobiti produzenje za dalje nego deportacija odmah za Srbiju,neka si napisu nek ljudi znaju ali ovo je opsta informacija koju bi svi trebali znati.

To samo bog zna i ambasada naravno....i ovako za mesec dana cekanja podele tri dana samo...i neceka se godinu dana 3-5 da ispravim ovog gospidina sto je gore pisao...danas 14 meseci i 7 dana cekanja termina a bice jos...pa viza...ide u nedogled...,POSTAVIO BUJALICA,(nisam znao kako da postavim pa Sam samo copy paste)
Naime mene zanima koliko se sada otprilike ceka 3.5 konkretno Sam vozac aplicirao 3.4.2018 znaci jos malo pocece 14ti mesec cekanja neznam ni do kog datuma su stigli...

To samo bog zna i ambasada naravno....i ovako za mesec dana cekanja podele tri dana samo...i neceka se godinu dana 3-5 da ispravim ovog gospidina sto je gore pisao...danas 14 meseci i 7 dana cekanja termina a bice jos...pa viza...ide u nedogled...,POSTAVIO BUJALICA,(nisam znao kako da postavim pa Sam samo copy paste)
Naime mene zanima koliko se sada otprilike ceka 3.5 konkretno Sam vozac aplicirao 3.4.2018 znaci jos malo pocece 14ti mesec cekanja neznam ni do kog datuma su stigli...

Imas nekoliko strana unazad sve termine koji su podeljeni, trenutna situacija je takva. Zadnjih godinu dana konstantno pomeraju termine iz meseca u mesec smanjuju dane, zadnja podela samo sedam dana za noks 3-5.

Mozeli neko objasniti sta je Zustimmung, od koga da ga trazim? Moj poslodavac ne zna nista o tome...a ja sam u Nemackoj pa ako mogu ovde to da uzmem bilo bi super . Trebali da idem u Ausländerbehörde ili Arbeitsamt? Ko treba da mi izda tu dozvolu,papir...
Ako neko zna bila bin mu zahvalna.. ovaj Forum je da jedni drugima pomognemo,a ne da se svadjamo...

Mozeli neko objasniti sta je Zustimmung, od koga da ga trazim? Moj poslodavac ne zna nista o tome...a ja sam u Nemackoj pa ako mogu ovde to da uzmem bilo bi super . Trebali da idem u Ausländerbehörde ili Arbeitsamt? Ko treba da mi izda tu dozvolu,papir...
Ako neko zna bila bin mu zahvalna.. ovaj Forum je da jedni drugima pomognemo,a ne da se svadjamo...
Poslodavac a mozes i ti ali bolje poslodavac brze ide, posalje tvoj ugovor sa ostalom papirologijom na njihov biro kako bi oni sa biroa poslali zustimung,ako poslodavac nije upoznat sa zustimungom onda najbolje da nazove Job centar oni ce mu sve obijasniti i pairologiju poslati.

Druze stigli su do 15.02.2018. Sve se duze ceka..ja sam 19. Februar i ako podele 3 dana kao prosli put negine mi jos 2 meseca samo za termin..pa onda racunaj koliko se ceka...pozdravv

- - - - - - - - - -

Druze stigli su do 15.02.2018. Sve se duze ceka..ja sam 19. Februar i ako podele 3 dana kao prosli put negine mi jos 2 meseca samo za termin..pa onda racunaj koliko se ceka...pozdravv

Necu da te ubijam u pojam koliko ce jos cekati...sam presudi...

Mozete i email da im posaljete oni ce vam u kratkom roku odgovoriti,izaberete samo regiju u koju idete da raditi,i sve ce vam obijasniti sta treba,oni ce vam postom poslati formulare sto treba da popuniti ili ce vam reci gde da ih skinete.

Otici cu do njih nisu mi daleko. Samo mi nije jasno sta ce mi Zustimmung kada vec imam ugovor i Defizitbescheid...Ali ok, imam mesec dana da dobijem taj papir :) Vielen Dank für die Antwort.

Tako je,posle dve godine boravka u Nemackoj ko ne polozi B2 bio makar cistac WC ne moze dobiti produzenje za dalje nego deportacija odmah za Srbiju,neka si napisu nek ljudi znaju ali ovo je opsta informacija koju bi svi trebali znati.

za tvoju informaciju b1 ti treba najvise za produzenje vize i to posle 5 godina. Eto koliko si i ti upucen.

Moj kolega treba da dodje u moju firmu da radi u Nemackoj bukirao je termin ali u Nemackoj kazu da on ne mora cekati termin i da ce viza biti za 2/3 nedelje. Inace ima radnu vizu u madjarskoj a radi se o profesionalnom vozacu kamiona. Da li neko zna ako vec ima EU radnu dozvolu da li mora cekati termin ili ne u Beogradu. I culi smo da je moguce raditi vizu u Nemackoj ali ovde upucuju na Beograd.

Moj kolega treba da dodje u moju firmu da radi u Nemackoj bukirao je termin ali u Nemackoj kazu da on ne mora cekati termin i da ce viza biti za 2/3 nedelje. Inace ima radnu vizu u madjarskoj a radi se o profesionalnom vozacu kamiona. Da li neko zna ako vec ima EU radnu dozvolu da li mora cekati termin ili ne u Beogradu. I culi smo da je moguce raditi vizu u Nemackoj ali ovde upucuju na Beograd.
On sve papire treba da zavrsi u Nemackoj ambasadi u Madjarskoj,to je tzv.B viza,tamo se to zavrsi brzo nepostoje guzve.

Ako je vise od 6 meseci u Madjarskoj i ima radnu vizu i prijavu boravka,moze da trazi vizu za Nemacku u ambasadi u Madjarskoj koja se zavrsi za par dana...imam nekoliko kolega sto je tako uradilo i vec su u De....a ja se mlatim ovde sad ce 14 ipo meseci...

Zdravo svima.
Da li mozda zna neko kada su poslednji put deljeni termini za MEDICINARE, noks 3-5, odnosno koji datum REGISTRACIJE imaju oni medicinari kojima su dodeljeni termini. U nekom od prethodnih postova( mislim da je napisao sekula17)sam videla da su datumi registracije 08.03.2018; 10.03.2018 i 10.07.2018 god.Kako je to moguce, sta je sa onima koji su se registrovali između 10.03 i 10.07.2018 god?

Srecan Uskrs svima

Odakle ta informacija, iz "rekla kazala" ili iz iskustva?
Verujem da neko ko tek krece da aplicira odustace od aplikacije samim citanjem ovog foruma I stranice kakvih sve komentara ima. :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back