Ma oni samo usporavaju,tesko da ce ubrzati,haos
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja isto cekam termin 1-2 posao flughafen Frankfurt mislim da je 12.50 satnica ok za prolaz pozz[/QUOT
Meni je 10 bruto.Flughafen München.Ne mogu se ljudi zezati sa satnicim.Kolika je po zakonu na tom radnom mestu tako ce staviti..Znam dosta ljudi koji su otisli na toj satnici,tako da ne zavisi sve od satnice!!!
Ako imas ugovor o radu od poslodavca u kojem ti pise bruto satnica i koliko mesecno sati ces raditi kao vozac autobusa.
Mora makar minimalac njihov bruto da bude
Meni nisu trazili B1 u ambasadi tako da te to ne brine ako imas poslodavca koji ce da te zaposli.
Viza mi je odobrena.
Kad si predavao za vizu???...imam poslodavca,poslao je i izjavu da cu tamo nastaviti skolovanje...al kazu da od ove godine vozaci busa moraju da imaju B1...nece da uzmu u obzir izjavu poslodavca
Mora sa advokatomPogledajte u inbox,mozda mogu da pomognm sa nekim informacijama
Kad si predavao za vizu???...imam poslodavca,poslao je i izjavu da cu tamo nastaviti skolovanje...al kazu da od ove godine vozaci busa moraju da imaju B1...nece da uzmu u obzir izjavu poslodavca
To je ok ali ako imas dobrog poslodavca i da imas ugovor ja se nadam da ces dobiti bez B1
Ali sve zavisi naravno od ambasade
Predao sam 08.02.2018
Termin 02.04.2019
Viza odobrena 16.04.2019
- - - - - - - - - -
Izjava ne razumem sta ti je to?
Ugovor o radu koliko ja znam da ti treba cak tako pise u onim formularima
Cod 95 obavezno
Ako jos nesto mogu pomoci tu sam jos za sva pitanja
Potrebna pomoc oko popunjavanja informatora!!!
1. Da li se popunjava hemijskom ili kompjuterski?
2. Da li se popunjava velikim slovima ili veliko malo slovo?
3. Da li se koristi ć,č,š,đ,dž ili ne?
3. Ako se popunjava na nemackom, da li se onda pise drzava rodjenja Serbien, drzavljansto serbische? (Obrazac polje broj 1)
4. Da li se datumi upisuju npr 01.01.2019. ili 1.1.2019.
5. Da li se pise MUP Srbije (jer ne znam kako bi se to napisalo na nemackom)? (Obrazac polje broj 1)
6. Da li se popunjava "Predvidjeno mesto boravka u SR Nemackoj"? Ili moze da se ostavi prazno (logicnije da se to rezervise/ plati tek nakon odobrenja vize)? (Obrazac polje broj 6)
7. "Da li cete zadrzati svoje stalno prebivaliste van SR Nemacke?" Da li upisuje adresa na koju se vodi licna karta? (Obrzac polje broj 7)
8. Da li se polje stiklira "Nameravam da ne boravim na teritoriji SR Nemacke duze od dvanaest meseci i podnosim zahtev za ozdavanje vize koja vazi za citavo vreme mog boravka" (Obrazac polje broj 9)
9. "Predvidjeno trajanje boravka u SR Nemackoj" Da li moze da ostane prazno? (Obrazac polje broj 12)
10. "Da li posedujete zdravstveno osiguranje za SR Nemacku?" Da li se popunjava kada se zdravstveno osiguranje donosi tek za viziranje? (Obrzac polje broj 13)
11. Da li se polje koje se ne popunjava ostavlja prazno ili se stavlja kosa crta ( / )?
Hvala!!!
Aplicirao sam noks 3-5, zavrsio sam studije u trajanju od 3 godine, visoka skola strukovnih studija. Da li sam mozda trebao da apliciram noks 6-8 ?
Aplicirao sam noks 3-5, zavrsio sam studije u trajanju od 3 godine, visoka skola strukovnih studija. Da li sam mozda trebao da apliciram noks 6-8 ?
Dal neko zna sta treba od papira da se ponese u ambasadu za vozaca?
Potrebna pomoc oko popunjavanja informatora!!!
1. Da li se popunjava hemijskom ili kompjuterski?
2. Da li se popunjava velikim slovima ili veliko malo slovo?
3. Da li se koristi ć,č,š,đ,dž ili ne?
3. Ako se popunjava na nemackom, da li se onda pise drzava rodjenja Serbien, drzavljansto serbische? (Obrazac polje broj 1)
4. Da li se datumi upisuju npr 01.01.2019. ili 1.1.2019.
5. Da li se pise MUP Srbije (jer ne znam kako bi se to napisalo na nemackom)? (Obrazac polje broj 1)
6. Da li se popunjava "Predvidjeno mesto boravka u SR Nemackoj"? Ili moze da se ostavi prazno (logicnije da se to rezervise/ plati tek nakon odobrenja vize)? (Obrazac polje broj 6)
7. "Da li cete zadrzati svoje stalno prebivaliste van SR Nemacke?" Da li upisuje adresa na koju se vodi licna karta? (Obrzac polje broj 7)
8. Da li se polje stiklira "Nameravam da ne boravim na teritoriji SR Nemacke duze od dvanaest meseci i podnosim zahtev za ozdavanje vize koja vazi za citavo vreme mog boravka" (Obrazac polje broj 9)
9. "Predvidjeno trajanje boravka u SR Nemackoj" Da li moze da ostane prazno? (Obrazac polje broj 12)
10. "Da li posedujete zdravstveno osiguranje za SR Nemacku?" Da li se popunjava kada se zdravstveno osiguranje donosi tek za viziranje? (Obrzac polje broj 13)
11. Da li se polje koje se ne popunjava ostavlja prazno ili se stavlja kosa crta ( / )?
Hvala!!!
Dobro sam upoznat stim,prvo sta ste zavrsili koju skolu? drugo odredjen broj visih skoli nije priznat u Nemackoj kao visoke i diploma mora na proveru,i trece sta vam pise u ugovoru?Aplicirao sam noks 3-5, zavrsio sam studije u trajanju od 3 godine, visoka skola strukovnih studija. Da li sam mozda trebao da apliciram noks 6-8 ?
Dobro sam upoznat stim,prvo sta ste zavrsili koju skolu? drugo odredjen broj visih skoli nije priznat u Nemackoj kao visoke i diploma mora na proveru,i trece sta vam pise u ugovoru?
1.rucno-hemijska
2.normalno,veliko malo,stampano,da se jasno raspoznaju slova(ne kao ja ovde)
3.da,da
4.kako god,ja pisem sa nulom ispred uvek
5.da MUP,SUP,kako pise u pasosu tako
6. ako pise u ugovoru da,uglavnom ako je za radnu,pise se adresa firme(mozete ostaviti prazno,svakako ce vam na salteru reci sta mora da se dopuni)
7.prebivaliste pisete da zadrzavate(mada iskustva govore da nije toliko bitno sta ce tu pisati),adresa moze i ne mora
8.ne,posto verovatno nameravate da boravite duze,isto nije tako bitno
9.moze prazno,moze od npr..neki datum...do zauvek.....nebitno
10.tu moze i da i ne,svakako cete morati pre toga da ga kupite
11.prazno
12.ako je radna napisete plata
To vam je onda noks 6-8 garantovano,termin se za taj noks dobije se za nepuna dva meseca,a za noks 3-5 se ceka preko godinu dana,cak i da vas odbiju za taj noks 6-8 vama se isplati rizikovati i prijaviti za taj noks 6-8.Zavrsio sam osnovne strukovne studije u trajanju od tri godine za vaspitaca. U ugovoru mi stoji da cu raditi u vrticu ili u kinderkripe u trajanju od 39 sati nedeljno. Priznata mi je Bechelor diploma, sa opcijom da nastavim studije max.4 semestra. Srdacan pozdrav i hvala.
1.rucno-hemijska
2.normalno,veliko malo,stampano,da se jasno raspoznaju slova(ne kao ja ovde)
3.da,da
4.kako god,ja pisem sa nulom ispred uvek
5.da MUP,SUP,kako pise u pasosu tako
6. ako pise u ugovoru da,uglavnom ako je za radnu,pise se adresa firme(mozete ostaviti prazno,svakako ce vam na salteru reci sta mora da se dopuni)
7.prebivaliste pisete da zadrzavate(mada iskustva govore da nije toliko bitno sta ce tu pisati),adresa moze i ne mora
8.ne,posto verovatno nameravate da boravite duze,isto nije tako bitno
9.moze prazno,moze od npr..neki datum...do zauvek.....nebitno
10.tu moze i da i ne,svakako cete morati pre toga da ga kupite
11.prazno
12.ako je radna napisete plata
Ne, ne, ne.
Ajmo polako ispocetka.
Prva stvar, obrazac se popunjava na nemackom jeziku, stoga NIKAKO NE MOGU DA POSTOJE SLOVA SA KVACICAMA. (pise u informatoru lepo, popuniti obrazac na Nemackom ili Engleskom jeziku).
Moze da se popuni i na racunaru (adobe acrobat, opcija fill and sign, ja sam tako radio, ovde je pisano da su ljude cak vracali zbog toga)
Predvidjeno trajanje boravka ostaje prazno