Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo vam saopste da ste dobili vizu ne pitaju nista i kada mozete doci na viziranje. “Danchika”
Ja imam visu masinsku a i srednju sam zavrsio masinsku ne znam to za diplome “Andreja Lukic”
Na sajtu ambasade pise 9-10 nedelja, a nekada i duze, nema pravila.”Crni Mirko”

Pozdrav,
Da li su ti trazili da imas iskustvo?? (ako jesu koliko?)
Koliko otprilike cekas na odgovor iz firme kada posaljes CV??
Koji nivo znanja jezika si zavrsio?

Hvala.

Pozdrav,
Imam jedno pitanje ako moze neko da mi razjasni,prijavio sam termin za noks 3-5 medicinar,zanima me da li mi je potreban Zustimmung,i da li ga ja vadim preko nszz..Agent mi je rekao da mi to ne treba,ali je meni cimka da mi ne traze,posto sam pricao sa ljudim koji su bili na razgovor i bio im je potreban.
Hvala.

Molim vas koji imate znanje i iskustvo u spajanju porodice za odgovor. Da li je potrebno da zaposlenom u Nemackoj prodje probni rad od 6 mesesi da bi mogao da spoji porodicu? Potrebne su tri platne liste a ovde na forrumu citam da je potrebno da prodje probni rad. Molim Vas za tacnu informaciju i gde to mogu da procitam.
Hvala unapred!

Ja sam u Berlinu sa plavom kartom i za spajanje porodice je potrebno 6 platnih lista. Evo sta sve treba mozete procitati ovde: https://www.berlin.de/labo/willkomm.../service.493524.php/dienstleistung/328188/en/

Ali i da je manje u Ambasadi se ceka mnogo mnogo duze.

Pozdrav svima. Aplicirao sam 31.8.2018 po struci sam mašinski tehničar, a ujak u Nemačkoj ima građevinsku firmu i plan mi je kod njega da se zaposlim. Moje pitanje za vas je da li ce predstavljati problem sto nisam po školi neki zidar ili moler? I kad po vašem mišljenju mogu da očekujem termin

Termin mozes da ocekujes posle godinu dana cekanja za taj noks,a sve ti zavisi kakav ugovor ti napravi ujka,te diplome gradjevinske sto mislis da kupis kod brankovog mosta ne prolaze u ambasadi,da bi bio majstor moras da imas polozeno majstorsko pismo ili priznatu diplomu od najmanje tri godine redovnog skolovanja da bi bio noks 3-5,a ta tvoja masinska moze da prodje ako ti ujak napravi ugovor u gradjevinskoj firmi naprimer nesto oko masina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back