Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu da verujem da ima ljudi koji vide bilo sta dobro u ovoj guzici od civilizacije!Da ima onih koji jos uvek bilo sta opravdavaju.Hleba i igara samo napaceni narode.Svi pametni,svi optimisti,svi opravdavaju i nadaju se da ce biti bolje,ali svi zele to da posmatraju iz Nemacke!Kakav mentalni sklop moras da budes da opravdas bilo sta,Vucica,Tadica,Dacica,Nikolica....
Sta nam je dala ova Drzava?
Mozda nam je dala najvise,a tek cemo to shvatiti!Oterala nas je negde gde cemo poceti neki bolji i lepsi zivot.Bez korupcije,kriminala,veza za posao,mita za lecenje itd.Drzavu gde ce nam deca odrastati sa shvatanjem da ne postoje razlicitosti,kako se ko zove,i iz koje imucne porodice su im drugari.A ovim pametnim koji veruju i nadaju se boljoj Srbiji preporucujem da storniraju termine,i ostanu u domovini.Odete lepo u kabinet predsednika,objasnite situaciju i za svakog od vas ce naci resenje!Sta ce vam Nemacka?
Znam da ovaj forum nije mesto za ove stvari,izvinjavam se svima unapred,ali nisam mogao da ne napisem nesto na ovu temu!

Niko i ne vidi nista pozitivno, to i jeste problem. A drug Tito je najgore od svih zenuo stvar, uveo zemlju u kredite i dugove, Albancima davao zemlju na Kosovu, e tad je bilo hleba i igara,svima super, niko na potomke nije mislio, e zato unicama sada trnu zubi. Problem Balkanskih drzava ima koren u dalekoj proslosti, ali necu ici u dubiozu sada. Nemojte se samo nadati i mastati o nemackoj kao savrsenoj drzavi! Samo to ne.znate li koliku diskriminaciju trpe tamo deca ljudi sa ovih prostora i migranata uopste?Niste svesni. Ja dok sam ucila nemacki ,imali smo u knjizi cak i lekciju o tome.. A o tome koga su sve primili u zemlju kao ,,strucnjake" bolje da i ne govorim.. Lazni doktori iz Libije na svakom koraku. Itd itd
Nigde nama nece biti bolje dok god nosimo u sebi ovaj Balkanski mentalitet sa sobom.

- - - - - - - - - -

Sta nam je dala ova Drzava, a sta smo dali mi njoj i koliko ko je i sta zasluzio to su posebne teme. Uzas jeste i za to je narod kriv i niko drugi, znaci ne jedan covek i ne pet ljudi nego ceo narod te drzave.

- - - - - - - - - -

Mislite u Nemackoj nema kriminala hahaha ko vam naprica te bajke?! Ima turaka vise nego nemaca, ima svega a kriminala mozda i najvise.

Joj Uve koliko si ti jadan prost nisi svestan..
E i takvi ce u Nemacku, tacno dovoljno da mi jedan takav glupan unisti zelju za tom zemljom. Svasta su i nemci dozvolili i svakome da im prlja zemlju. Bas tuzno

- - - - - - - - - -

Boli mene bre uvo i za tebe i za Vucica i skoro sve u ovoj zemlji. Sta mislis da si bolji od njega?! Svi ste vi sa tim nacinom razmisljanja istiii samo on laprda jadan jedno a ti besan nesto drugo i tako... Previse ludaka na jednom mestu, bilo bi dobro samo da se ne raseljavaju dalje vec da ostanu tu gde im je i mesto.

Pozdrav. Danas sam imala termin , i dobila sam list na kome pise Nachforderung am Schalter.Da li je to u stvari sta treba jos da im dostavim,tj dopuna? Da li se moj predmet resava ili stoji dok ne dostavim trazeno?

Sakice pa sta su vam rekli tamo? Da li su vam dali listu dokumenata koje treba da dostavite?

- - - - - - - - - -

Moram da se slozim sa Pijempan sto se tice ovoga... kakav narod takva vlast.
Da je vise ljudi kao ja u ovoj zemlji ovi politicari bi davno spakovali kofere, verujte mi.
Zato se trudim da odem negde gde cu sa ljudima naci zajednicki jezik, posto mi u ovom drustvu to ne uspeva najbolje.
Ne kazem da ce to sigurno biti Nemacka, ali je ona pocetak mog puta.

Poslednja izmena:
Ma ljudi nemojte se bezveze prepirati i svadjati svi ce te vi polako otici kad tad to je neizbezno,ja sam vec radio i zivio tamo i nista posebno,prvi put kad sam isao pre desetak godina mislio sam da je to druga dimenzija ali nije sve bas tako tamo,ko se jednom u zivotu uhvati Nemacke kao ja na primer tamo ce uvek da ide i nesto da radi jer to je kao bolest.

Malo kome je dobro ovde, zemlji korupcije, zemlji gde se moze ,,preko veze" zavrsiti mnogo toga sto ne bi smelo, zemlji bez privrede bez ikakvog prosperiteta. Zemlji toliko nejakoj da moze svako ko je iole jaci da radi sa njom sta hoce i ne pita se tu mnogo ni vlast u Srbiji. To ne moze preko noci da se popravi i ne moze jedan covek to da popravi koliko god da zeli. Pa zar ne bi svako voleo da mu gradjani budu srecni i zadovoljni, ali prosto imate budzet onoliko koliko vam dozvole okolnosti i to je to. Zao mi je zaista ovih malo priprostih sto prave proteste bez smisla i konkretnog cilja. Izadju i bleje, vicu a niko nema resenje ni ideju. Kao narod moramo da se menjamo iz korena, da menjamo mentalitet koliko god mozemo i koliko nam nasi susedi dozvole.
Ne mozete da nemo gledate kako se kupuju diplome po kojekakvim privatnim skolama i fakultetima, kako se kupuju ispiti, ne mozete da nosite doktoru 50 e kada zavrsite u bolnici ,,da bi vas bolje pazili" - jer narod je sam kriv za mito i korupciju koja vlada, zato sto bi svi fotelje i bogatstvo a malo ko hoce posteno da radi i gradi, malo ko je spreman na to. Svi bi kracim i laksim putem sve. Pa pogledajte i ovde, koliko ljudi hoce u nemacku a ne pada im na pamet jezik da uce- zbog lenjosti i ko zna cega. Itd ...itd...
Za kraj samo da kazem, posto je ova tema vezana za Bundesrepublik Deitschland, citajte malo o tome kako su nemci ziveli nakon Velikog rata i kako su se i zasto izdigli kao Feniks iz pepela, i sta znaci u stvari red,-rad i disciplina, moto koji vezujemo cesto za tu vrednu naciju.
P.S. pripadam mladjoj generaciji,odrastaloj 90tih,imam 28 god.

Imas pp...

Iz ličnog iskustva,šef iz jedne renomirane fabrike je zvao ambasadu, rekli su mu da može još 100 puta da zove,red se čeka, i dato se obrati ministarstvu inostranih poslova, te mu spustili slušku. Čovek (čist bavarac) u šoku ????????????

Sto bi rekao onaj crnogorski voditelj NE ZNAM ČEMU SLUTE. Tolika drskost i bezobrazluk da covek ne poveruje i sad bi se oni opravdali da je posao sa narodom težak pa ti si birao taj posao niko te nije terao.
Malo malo na nemackim televizijama kukaju za radnicima,te fali ovoliko medicinara,te ovoliko vozaca,te ovoliko ovoga onoga itd a nista ne rade da se olaksa dolazak cak sta vise samo komplikuju jos vise. Nece da povecaju kapacitet ambasade kao da rade dzabe a ne da uzimaju za 10 minuta predaje dokumenta 75 eura.Dok sacekas termin pravo u ludnicu mozes.

Stvarno neverovatno da ne urade jednostavnu stvar - povecaju kapacitet ambasade, jeste mozda fizicki ne mogu da se prosire ali mogao je da se zakupi jos neki prostor i da se tako prosire kapaciteti ako im stvarno trebaju kvalitetni radnici a znam da im trebaju, od migranata nema nikakve vajde to je drugi svet.

Stvarno neverovatno da ne urade jednostavnu stvar - povecaju kapacitet ambasade, jeste mozda fizicki ne mogu da se prosire ali mogao je da se zakupi jos neki prostor i da se tako prosire kapaciteti ako im stvarno trebaju kvalitetni radnici a znam da im trebaju, od migranata nema nikakve vajde to je drugi svet.
Da hoce oni bi to i uradili ili podjednostavili ali njima ocigledno odgovara taj tempo,od migranate ima i te kako vajde,medju njima ima veliki broj i visokokvalifikovanih,ko je okej i hoce da radi ostaje i radi sasvim normalno,ko nece vracaju ih nazad,ne bih Nemci tek onako njima otvorili granice nije niko lud.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back