Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vozacc,
na osnovu cega to tvrdis, daj detaljnije info?
Ja sam pisao ambasadi sa spiskom od 8 radnika u tom trenutku i dobio odgovor:
Razumemo vas problem ali iz razloga ravnopravnog tretmana i zastite od korupcije, nije moguce da odeljenje za vize favorizuje odredjene kompanije ili pojedince itd
Raspitivao se i kod raznih agencija i dobio razne odgovore, sve u svemu nista, ljudi i dalje cekaju i jedan po jedan dolaze na termine.
Nigde se ne navodi da je potreban veci broj radnika, ili nesto sto bi firma mogla da uradi kako bi predala za grupni termin, odredjeni broj radnika itd, tako da se po mom misljenju ti grupni termini odnose na detasman.
Ukoliko neko ima drugu informaciju, koja je naravno tacna, ili slicno iskustvo, bicu zahvalan (i finansijski) da je podeli samnom.
Pozdrav svima

Kao detasman moze, pre se cekalo mesec dana sada malo duze, kako su mi rekli zavisi od dogovora i detalja. Ja sam isto hteo tako i sad se razmisljam....

Jos uvek cekam vizu noks 1-2 na termin bii pre 80 dana jos nema odgovora. Prijavu stana sam dobio u DE adresu sve, izvadio karticu u sparkasi juce registrovao auto na moje ime u Essenu gde se i vodim. Kome god kazem svi kazu da je to nemoguce bez vize ali eto ja dobio prijavu boravka.
Momacki cekas!Ja ne znam sta se to desava.Hajde sto se ceka termin toliko,ali viziranje....Sramota.Jbg zasrali su ovi sa falcifikovanjem diploma,certifikate i svega ostalog.Sad sve zivo proveravaju!To smo mi balkanci!

Moze. Jer grupni termin ne zakazujete vi nego firma za vas a spisak ne ide online nego u saradnji sa Ambasadom direktno. Jednostavno kada odete na termin npr grupni pojedinacni stornirajte i to je to.

- - - - - - - - - -

Bilo je na forumu vec slucajeva, odradili grupni a pojedinacni stigao naknadno..

Hvala na odgovoru. Ovaj deo o kome govorite je poznat. Pitanje bi glasilo da li moze da se pored dobijene sezonske vize ZADRZI termin i za redovnu tj da ne bude automatskog brisanja iz registra? po osnovu (dobio si jedno ne moze i drugo) jer po isteku sezonske (3 ili 6 meseci) opet taj neko nema status u Nemackoj a za apliciranje za redovnu vizu ceka ga procedura cekanja u nedogled.

Vozacc,
na osnovu cega to tvrdis, daj detaljnije info?
Ja sam pisao ambasadi sa spiskom od 8 radnika u tom trenutku i dobio odgovor:
Razumemo vas problem ali iz razloga ravnopravnog tretmana i zastite od korupcije, nije moguce da odeljenje za vize favorizuje odredjene kompanije ili pojedince itd
Raspitivao se i kod raznih agencija i dobio razne odgovore, sve u svemu nista, ljudi i dalje cekaju i jedan po jedan dolaze na termine.
Nigde se ne navodi da je potreban veci broj radnika, ili nesto sto bi firma mogla da uradi kako bi predala za grupni termin, odredjeni broj radnika itd, tako da se po mom misljenju ti grupni termini odnose na detasman.
Ukoliko neko ima drugu informaciju, koja je naravno tacna, ili slicno iskustvo, bicu zahvalan (i finansijski) da je podeli samnom.
Pozdrav svima

Vozac je u pravu. Moze i jedno i drugo. Smo je pitanje ko i sta radi tj gde. Ako je srpska firma onda mora preko detasmana. kada su nemacke firme u pitanju one mogu da bez specijalnih zahteva i komplikacija dodju do nasih radnika preko grupnih termina (naravno i to ide na kvote). milanche01 javite se privatnom porukom.

- - - - - - - - - -

Jos uvek cekam vizu noks 1-2 na termin bii pre 80 dana jos nema odgovora. Prijavu stana sam dobio u DE adresu sve, izvadio karticu u sparkasi juce registrovao auto na moje ime u Essenu gde se i vodim. Kome god kazem svi kazu da je to nemoguce bez vize ali eto ja dobio prijavu boravka.

A na sta ili u ime cega ste se pozvali? Kada udjete u neku instituciju. Dobar dan ja sam? na osnovu kojih dokumenata?

Evo da i ja podelim svoje iskustvo posle 13 meseci cekanja na termin. ☺Danas bila na terminu , bilo je dosta guzve. Sve je proslo dobro, nisu mi nesto trazili od dokumentacije. Samo je zena kod koje sam bila na salteru E potvrdila moj broj telefona i rekla kad mi jave da dodjem na viziranje da ponese taksu sto sam platila i uplatim osiguranje i kopiram uplatnicu. Bila sam prijavljena po Noksu 1-2.

Evo da i ja podelim svoje iskustvo posle 13 meseci cekanja na termin. ☺Danas bila na terminu , bilo je dosta guzve. Sve je proslo dobro, nisu mi nesto trazili od dokumentacije. Samo je zena kod koje sam bila na salteru E potvrdila moj broj telefona i rekla kad mi jave da dodjem na viziranje da ponese taksu sto sam platila i uplatim osiguranje i kopiram uplatnicu. Bila sam prijavljena po Noksu 1-2.
Vi ste dobro prosli.ja evo jos malo ulazim u 13ti mesec nema jos termina.kog ste datuma tacno predali?Kraj decembra ili januar?

Evo da se javim iz Stuttgarta i ujedno odjavim sa foruma,poce sam vec raditi,na poslu kao kod nas u Beogradu sto sam radio isti posao isti sistem, ustajes ranom zorom teras ceo dan i sve tako, nema razlike,inace u Stuttgartu ima dosta nasih i na ulici se vise cuje jezik sa ovih prostora nego Nemacki,Stuttgart je lep i u samom centru u Konigstrasse ima ekstra nas lokal,moja sreca je da su mi rodjaci ovde u svemu pomogli imam ih bas dosta sto je za mene ogromno olaksanje,ko dolazi ovamo sa porodicom bice mu mnogo lakse, a ko dolazi sam a da nikog ne zna mnogo je tesko tj.pretesko u svakom pogledu.Pozdrav i srecno svima sa terminima.

aj ne s*ri kad moram da ti kazem! to sto si ti ne sposoban da se snadjes bez pomoci familije ne znaci da drugi ne mogu! supruga i ja smo u DE dosli bez igde ikoga i icije pomoci, sve smo sami sredili, od potrebne dokumentacije, nalazenja poslova, nalazenja stana, opremanja stana, svih ugovora (struja/gas/tel./internet, ...) do integracije u drustvo, nalazenja prijatelja itd, i ne mislim da smo nista posebno snalazljivi i sposobni... jednostavno kad nemas izbora, prinudjen si da sve sam sredis.
Nemoj zato bespotrebno da siris paniku i demoralises ljude koji su u procesu sredjivanja vize i koje uskoro ceka ta cela procedura oko preseljenja i zapocinjanja zivota u DE, jer je mnogo vec ljudi doslo o svi su se nekako vec snasli sa ili bez necije pomoci!

Poslednja izmena:
Vozaccc , znaci nije istina !? Ja sam cuo da kao sporazumom izmedju Srb i De , De ima pravo da zaposli nase radnike tj nas kukavce sto cekamo termine al kao sa biroa !? Jeste vi prijavljeni na biro ?
To se časkom pobrkaju informacije, neverovatno kako lako i u kojoj meri!
Ta priča sa biroom ima veze, ali su to one varijante kada se ide preko onih velikih agencija (pretpostavljam stranih uglavnom), kao što je GIZ za medicinare. Tu je onda relacija Srbija (čitaj biro) - Nemačka (Giz).
Ali to su veliki projekti - tu su uključeni i besplatni kursevi jezika, smeštaj organizovan itd.
Ako ideš individualno, onda je to potpuno druga priča.

Evo da se javim iz Stuttgarta i ujedno odjavim sa foruma,poce sam vec raditi,na poslu kao kod nas u Beogradu sto sam radio isti posao isti sistem, ustajes ranom zorom teras ceo dan i sve tako, nema razlike,inace u Stuttgartu ima dosta nasih i na ulici se vise cuje jezik sa ovih prostora nego Nemacki,Stuttgart je lep i u samom centru u Konigstrasse ima ekstra nas lokal,moja sreca je da su mi rodjaci ovde u svemu pomogli imam ih bas dosta sto je za mene ogromno olaksanje,ko dolazi ovamo sa porodicom bice mu mnogo lakse, a ko dolazi sam a da nikog ne zna mnogo je tesko tj.pretesko u svakom pogledu.Pozdrav i srecno svima sa terminima.

Puno sreće tamo!!!

Zanima me posle koliko vremena boravka i rada u nemackoj ,mozemo traziti spajanje porodice
Šta znači "tražiti spajanje porodice"?......moraš da definišeš!
Zato što imaš dva važna koraka: 1. da odradiš prijavu online (da apliciraš)
2. da žena prilikom termina u ambasadi a posle i ti brzo nakon toga u Ausländerbehörde ispunjavate sve uslove.
Kod drugog koraka ti treba stan i tri platna listića. Za prvi ti piše na sajtu ambasade šta ti treba.
A pre svega toga treba aplicirati. Ja sam aplicirao sad pre par dana za ženu (iako sam još nisam dobio termin), i kako stvari teku, ima da čekamo preko godinu dana na termin za spajanje

To se časkom pobrkaju informacije, neverovatno kako lako i u kojoj meri!
Ta priča sa biroom ima veze, ali su to one varijante kada se ide preko onih velikih agencija (pretpostavljam stranih uglavnom), kao što je GIZ za medicinare. Tu je onda relacija Srbija (čitaj biro) - Nemačka (Giz).
Ali to su veliki projekti - tu su uključeni i besplatni kursevi jezika, smeštaj organizovan itd.
Ako ideš individualno, onda je to potpuno druga priča.
Znaci ako cekam svoj termin ne moram bit prijavljen na biro ? Hvala na informaciji

aj ne s*ri kad moram da ti kazem! to sto si ti ne sposoban da se snadjes bez pomoci familije ne znaci da drugi ne mogu! supruga i ja smo u DE dosli bez igde ikoga i icije pomoci, sve smo sami sredili, od potrebne dokumentacije, nalazenja poslova, nalazenja stana, opremanja stana, svih ugovora (struja/gas/tel./internet, ...) do integracije u drustvo, nalazenja prijatelja itd, i ne mislim da smo nista posebno snalazljivi i sposobni... jednostavno kad nemas izbora, prinudjen si da sve sam sredis.
Nemoj zato bespotrebno da siris paniku i demoralises ljude koji su u procesu sredjivanja vize i koje uskoro ceka ta cela procedura oko preseljenja i zapocinjanja zivota u DE, jer je mnogo vec ljudi doslo o svi su se nekako vec snasli sa ili bez necije pomoci!

Deluje da je covek mislio da je psihicki teze podneti tu promenu sam, a mnogo lakse ako dolazite sa porodicom ili vec imate nekoga tamo, al udri ti za svaki slucaj.

molio bih za pomoc ,posto na sajtu ambasade nisam nasao odgovor,,Zanima me posle koliko vremena boravka i rada u nemackoj ,mozemo traziti spajanje porodice,,i dali to mozemo traziti preko nemackih ustanova ili mora zakazivanje termina u Beogradu,Danke schen.

Zakazes termin u ambasadi u bg.Uglavnom trebaju ti odredjene stvari koje moras ispuniti.Zavisi ko ide sve na spajanje!Imas na forumu ovdje sta sve treba.Uglavnom nista bez termina!

Šta znači "tražiti spajanje porodice"?......moraš da definišeš!
Zato što imaš dva važna koraka: 1. da odradiš prijavu online (da apliciraš)
2. da žena prilikom termina u ambasadi a posle i ti brzo nakon toga u Ausländerbehörde ispunjavate sve uslove.
Kod drugog koraka ti treba stan i tri platna listića. Za prvi ti piše na sajtu ambasade šta ti treba.
A pre svega toga treba aplicirati. Ja sam aplicirao sad pre par dana za ženu (iako sam još nisam dobio termin), i kako stvari teku, ima da čekamo preko godinu dana na termin za spajanje
Dobro veče

A šta ako se pojavi raskorak?
Ti nemaš tri platne liste a ženi stigao termin. U sličnoj sam situaciji. Razmišljam da li da prijavim spajanje porodice, ja čekam termin od juna?
Hvala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back