Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je uopste neko dobio informaciju slanjem mejla? Ja sam slao. ali uvek dobijem genericni odgovor tipa "Vreme obrade dokumenata je 10-12 nedelja...bla bla..."

- - - - - - - - - -

Ima. Ako vas interesuje dokle su stigli sa vasim predmetom posaljite mail Ambasadi sa brojem koji ste dobili na terminu i pitanjem naravno.

Da li je neko dobio odgovor na ovaj nacin? Ja kad posaljem mejl, stigne mi ono "Vreme obrade dokumenata je 10-12 nedelja, neretko i duze..." cuda i Bogovi...

Da li je uopste neko dobio informaciju slanjem mejla? Ja sam slao. ali uvek dobijem genericni odgovor tipa "Vreme obrade dokumenata je 10-12 nedelja...bla bla..."

- - - - - - - - - -

Da li je neko dobio odgovor na ovaj nacin? Ja kad posaljem mejl, stigne mi ono "Vreme obrade dokumenata je 10-12 nedelja, neretko i duze..." cuda i Bogovi...

Ne uvek je genericni mejl...

Evo da se javim iz Stuttgarta i ujedno odjavim sa foruma,poce sam vec raditi,na poslu kao kod nas u Beogradu sto sam radio isti posao isti sistem, ustajes ranom zorom teras ceo dan i sve tako, nema razlike,inace u Stuttgartu ima dosta nasih i na ulici se vise cuje jezik sa ovih prostora nego Nemacki,Stuttgart je lep i u samom centru u Konigstrasse ima ekstra nas lokal,moja sreca je da su mi rodjaci ovde u svemu pomogli imam ih bas dosta sto je za mene ogromno olaksanje,ko dolazi ovamo sa porodicom bice mu mnogo lakse, a ko dolazi sam a da nikog ne zna mnogo je tesko tj.pretesko u svakom pogledu.Pozdrav i srecno svima sa terminima.

Postovani saborci. Moram da postavim jedno pitanje koje se provuklo nekoliko puta i proslo bez odgovora, ocegledno niko nema takvu informacuju, ali evo jos jednog pokusaja. Da li oni koji su u epohi cekanja individualnog termina mogu BEZ POSLEDICA na isti da podnesu zahtev za grupni termin i sezonsku vizu?
Moze. Jer grupni termin ne zakazujete vi nego firma za vas a spisak ne ide online nego u saradnji sa Ambasadom direktno. Jednostavno kada odete na termin npr grupni pojedinacni stornirajte i to je to.

- - - - - - - - - -

Bilo je na forumu vec slucajeva, odradili grupni a pojedinacni stigao naknadno..

Vozacc,
na osnovu cega to tvrdis, daj detaljnije info?
Ja sam pisao ambasadi sa spiskom od 8 radnika u tom trenutku i dobio odgovor:
Razumemo vas problem ali iz razloga ravnopravnog tretmana i zastite od korupcije, nije moguce da odeljenje za vize favorizuje odredjene kompanije ili pojedince itd
Raspitivao se i kod raznih agencija i dobio razne odgovore, sve u svemu nista, ljudi i dalje cekaju i jedan po jedan dolaze na termine.
Nigde se ne navodi da je potreban veci broj radnika, ili nesto sto bi firma mogla da uradi kako bi predala za grupni termin, odredjeni broj radnika itd, tako da se po mom misljenju ti grupni termini odnose na detasman.
Ukoliko neko ima drugu informaciju, koja je naravno tacna, ili slicno iskustvo, bicu zahvalan (i finansijski) da je podeli samnom.
Pozdrav svima

Pozdrav ljudi. Zakazao sam termin za vizu davno, ali u tom trenutku nisam imao ugovor o radu iz firme, jer mi je poslodavac kojeg poznajem rekao da zakazem termin jer se dugo ceka i kad budem blizu termina da ce mi poslati ugovor o radu. Da li moze da ispadne problem jer nisam imao ugovor o radu u trenutku podnosenja termina?

To nema veze.zakazao si termin,kada te pozovu tek onda nosis ugovor i ostalu dokumentaciju!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back