Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cula sam nedavno da postoje ljudi, iz neke agencije koji mogu bukvalno ,,prodati" termin u Ambasadi, za mozda oko 500 eura i tako se moze ubrzati sve. Jeste li vi culi nesto o tome, i ako ti ljudi zaista postoje, kako do njih doci?

Toga je bilo nekada...pre novembra 2017 od kada je krenulo po novom. Verujte raspitao sam se, licno bih dao i 3500e a ne 500e za taj termin u to vreme, samo da budem sa porodicom a ne da me jebu da izvinete salterski radnici i redovi.

Slucajno sam ponovila post. Danchika, mislite da to nije istina? Danas sam nesto o tome cula, da se ti termini bukvalno mogu kupiti.. A juce sam cula od coveka koji je pricao na DW, ,,da ce se u 2020. Godini agencije truditi da zaustave ljude koji prodaju termine,, covekje najnormalnije pricao o svemu, sve sto je rekao je istina, a eto to mi je ostalo nejasno i pitam se da li ima neke istine u tome..

Slucajno sam ponovila post. Danchika, mislite da to nije istina? Danas sam nesto o tome cula, da se ti termini bukvalno mogu kupiti.. A juce sam cula od coveka koji je pricao na DW, ,,da ce se u 2020. Godini agencije truditi da zaustave ljude koji prodaju termine,, covekje najnormalnije pricao o svemu, sve sto je rekao je istina, a eto to mi je ostalo nejasno i pitam se da li ima neke istine u tome..

Ma nema, ponovio je samo ono sto se desavalo.
https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2016&mm=08&dd=29&nav_id=1170606

Da vozacc, shvatam.. Eh pa ko ne bi dao, koliko god treba para samo da zaustavi tu agoniju i zavrsi sve.. Ali izgleda da to zaista ne moze.:-(

- - - - - - - - - -

Ajoj daa, znaci to je ipak pre bilo aktuelno, sada je sistem drugaciji.. Znaci nista od toga.. Valjda ce nesto uraditi po pitanju cekanja,bar za zaposle vise sluzbenika, mozda bi to pomoglo. Isplati se i njima i nama

Da vozacc, shvatam.. Eh pa ko ne bi dao, koliko god treba para samo da zaustavi tu agoniju i zavrsi sve.. Ali izgleda da to zaista ne moze.:-(

- - - - - - - - - -

Ajoj daa, znaci to je ipak pre bilo aktuelno, sada je sistem drugaciji.. Znaci nista od toga.. Valjda ce nesto uraditi po pitanju cekanja,bar za zaposle vise sluzbenika, mozda bi to pomoglo. Isplati se i njima i nama

Dok se ne presele u svoju zgradu (koja je pod izgradnjom) tesko da ce povecati kapacitet. Zavrsetak je planiran za sredinu 2020 tako da...: )

Znaci tako... Koliko god da mi ubija neku nadu, ipak je bolje da znam sta je realnost i sta mogu da ocekujem...
Taj novi zakon koji dolazi od 1.1.2020. God donece svakako neke promene, ali nista bas mnogo bitno za nas, jedino sto ce on vaziti do sredine 2022. Godine kada nova vlada moze da ga ili produzi ili ukine. Ponekad mi prodje misao sta ce zaista biti sa nama strancima koji tamo budemo oko god.ipo dana kada dodje nova vlada na vlast. Nekada pomislim sta ako oni sve nas vrate ovamo...nadam se da su to samo glupe slutnje.

Nije na foru, na poreklo. Ako nadjes i u poslednjih 200 godina nekog u porodici ko je na tu stranu i mozes da dokazes, dobijas pasos bez problema.
Meni je mama prosla celu proceduru i zena izvadila pasos pre manje od mesec dana, ja sad idem direktno preko nje bez dokazivanja porekla po ubrzanom postupku sa kopijom njenog pasosa jer je u sistemu.
I taj ubrzani postupak opet traje godinu ipo dana. 7 punih meseci do intervjua u Ambasadi pa posle jos godinu dana do dobijanja ukaza.

- - - - - - - - - -

Htela bih pitati dali je kasno stornirati termin kada su vam vec poslali mail sa terminom?

Koliko je meni poznato imate opciju storno u mailu koji dobijete za termin.
Takodje mi je poznato da pojedini ljudi nisu uspeli da storniraju posto su dobili termin, u tom slucaju vas savetujem da posaljete mail Ambasadi da vas ne stavljaju na crnu listu jer se niste pojavili.

Moram da pitam za moju drugaricu,i jos par ljudi koje znam. Evo ovako, koliko je meni poznato prekvalifikacije med.skole vise nisu dozvoljene, ni u jednoj pokrajini osim u Hessen-u i Niedersachen-u.. Masa ljudi koji cekaju termin, poslali su zahteve za Defizitbescheid u pokrajine u kojima ne mogu dobiti pozitivan odgovor, tj dobice odgovor da moraju da idu na Ausbildung od 3 god.
Koliko ja znam ovo je tacno, ali tesko je ljudima da mi poveruju jer nisu dovoljno informisani, pa bih zamolila vas koji znate da mi ovo potvrdite.

Suprug je imao 009.01.19 Termin da preda sve Dokumente. Cekao je na taj termin 10 meseci.... Obzirom da ima iz Nemacke potvrdu da nije kaznjavan... Neki covek iz agencije, koji se tu zatekao, rekao mu je da ce brzo da dobihe poziv iz ambasade... 7 dana... Zvanicno nista nam nisu rekli... I mene vrlo zanima... U svakom slucaju, mislim da je najgore proslo.... 10 meseci je dug period.... Svima zelim puno uspeha.... Prijatan vikend

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back