Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepo je ovo vozacc izdracunao.. Slicno je pretpostavljam i za medicinsku struku iz noksa 3-5. Ljudi polako, dobicete termin, cemu tolika frka oko toga. Kad znate da se blizi i da cete sigurno otici, zasto se nervirate?
Ja sam tek krajem septembra zakazala termin, pa sta cu, cekam, bice valjda sve ok.
A kako znate da ima oko 2000 prijavljenih vozaca npr? Stekla sam utisak da mnooogo vise zeli da ih ode. Ja npr nemam uopste predstavu koliko je med.sestara u 2018. Apliciralo za vizu, a volela bih da znam, samo nemam pojma na koji nacin to saznati.

Auuh vozacc po tvojoj racunici ,ja onda imam oko 636 dana da cekam, tj dve godine :-D aplicirala 24. Septembar 2018. Nemoguceeee

Pa pazite ovako. Od 31 avgusta do 3 januara su podelili za vozace ovoliko 24.12.2017 do 26.1.2018.
4 meseca za 1.
Hocete da racunamo po novom sve? Evo ovako je onda, od 1 novembra 2017 je po novom, sada je januar 2019. Podeljen je dakle po novom novembar decembar januar. Za godinu dana(zapravo 14 meseci) 3 meseca podeljena.
Opet 4 meseca cekanja za 1 ciscenja...skoro 5.

Rekao sam da sam bio optimistican kada sam mnozio sa 3. Da li ce se nesto promeniti, ne znam ali je matematika ovakva.

- - - - - - - - - -

Edit, brkao datume, sad je sve ok.

Naravno, u proslosti smo imali i one po staroj prijavi, pa se menjao ambasador itd. Sada ide brze nego prvom polovinom prosle godine, ali nije dobro uopste.

Poslednja izmena:
Ne zameri sto ja tebi ne persiram, imam utisak da si mladji pa zbog toga..mozda smo i slicnih godina.
Ako ja sve ovo ovako na brzinu dobro razumem, onda hmm imam razloga za zabrinutost.. Ja ovo pratim od septembra 2018. Koliko se secam 1.9. 2018.je termin dobila moja prijateljica koja ga je zakazala u decembru 2017. Od tada zavrsili su ceo decembar i ceo januar :-\i usli malo u februar( 7. Februar)-- za 4 meseca, podelili 2 meseca( mesec dana vise nego za vozace)
Nisam iskreno razmisljala o statistici, tj o tempu kojim sve to ide, ali sad vec dobijam neku sliku svega toga, i uopste nisam odusevljena..

Ne zameri sto ja tebi ne persiram, imam utisak da si mladji pa zbog toga..mozda smo i slicnih godina.
Ako ja sve ovo ovako na brzinu dobro razumem, onda hmm imam razloga za zabrinutost.. Ja ovo pratim od septembra 2018. Koliko se secam 1.9. 2018.je termin dobila moja prijateljica koja ga je zakazala u decembru 2017. Od tada zavrsili su ceo decembar i ceo januar :-\i usli malo u februar( 7. Februar)-- za 4 meseca, podelili 2 meseca( mesec dana vise nego za vozace)
Nisam iskreno razmisljala o statistici, tj o tempu kojim sve to ide, ali sad vec dobijam neku sliku svega toga, i uopste nisam odusevljena..

Da, medicinski radnici idu samo 2 nedelje ispred vozaca i to bas od te velike podele na samom kraju avgusta gde su uzeli tu prednost.
Ali od tada se ne menja tempo za medicinske radnike i vozace, zapravo je isti... vidite vi ste na 8.2 mi na 26.1...
za vas su za poslednja 4 meseca podelili mesec ipo, za nas mesec...

Po tome, cekacu jos 16 meseci. Plus ova tri ,to znaci ukupno 19 meseci cekanja ce biti za mene. Uhh pa da li je to realno..
Naravno sve zavisi i od toga koliko se ljudi prijavilo odredjenog meseca, a to ne mogu da znam. Mada koliko sam do sada videla, najvise ih se prijavilo u aprilu, zatim u junu i julu. Mozda u nekom mesecu manje ljudi ima.
Po nekoj mojoj proceni, za koju ne znam koliko je tacna, 2018. God za termin je apliciralo izmedju 8000-10000 mediciskih sestara. Ogroman broj zaista.

Po tome, cekacu jos 16 meseci. Plus ova tri ,to znaci ukupno 19 meseci cekanja ce biti za mene. Uhh pa da li je to realno..
Naravno sve zavisi i od toga koliko se ljudi prijavilo odredjenog meseca, a to ne mogu da znam. Mada koliko sam do sada videla, najvise ih se prijavilo u aprilu, zatim u junu i julu. Mozda u nekom mesecu manje ljudi ima.
Po nekoj mojoj proceni, za koju ne znam koliko je tacna, 2018. God za termin je apliciralo izmedju 8000-10000 mediciskih sestara. Ogroman broj zaista.

Realno je, takve situacije vec postoje u Bosni npr, radne vize su im na julu 2017....treba biti spreman psihicki na sve.
Ja kada sam aplicirao mislio sam da sam za 3 meseca u Nemackoj. Sada posle 10.5 mislim da cu jos ta tri cekati povrh svega

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back