Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Brt ko ti trese kafez :)
Aj privezi se na kratko

- - - - - - - - - -

Svaka čast!
Nek je sasrećom

- - - - - - - - - -

Koji ste smer zavrsili i koji posao cete raditi u kuhinji?

Zavrisla sam za kuvara. A u kuhinji mislim da cu da radim kao pomocni radnik mada su oni meni rekli, posto me vec cekaju pola godine, da ako ne bude bilo to radno mesto slobodno stavice me da radim u nekoj njihovoj prodavnici odnosno u prodaji posto ja sad ucim nemacki jezik pa cu nadam se da stignem do b2 dok me ne bude ambasada zvala.

Zavrisla sam za kuvara. A u kuhinji mislim da cu da radim kao pomocni radnik mada su oni meni rekli, posto me vec cekaju pola godine, da ako ne bude bilo to radno mesto slobodno stavice me da radim u nekoj njihovoj prodavnici odnosno u prodaji posto ja sad ucim nemacki jezik pa cu nadam se da stignem do b2 dok me ne bude ambasada zvala.

Izgleda ste pogresili noks u tom slucaju ali nadamnse da nece biti okrutni poszo ste otisli na noks kojj se ceka duze i nite imali nameru da ih prevarite.

- - - - - - - - - -

Pa normalno da neces,zato sto si dokazano lazov, sta tu ima da se raspravlja. A i obraz ti je djon tako da ti i nije bitno sta ko pise o tebi.

Pa ok tako ja migu za tebe reci da si dokazano pglu, al evo necu :):)

I Švedska ima jednostavniji emigracioni zakon, ali Nemci neće da rizikuju sa ogromnim prilivom emigranata iz zemalja trećeg sveta(nas tako rangiraju svuda) i žele da privuku samo kvalifikovane radnike.Majstori i vozači će isto moći da idu, čak iako nisu na nivou B-2, ali će nedostatak znanja jezika morati da pokriju bodovima na drugim stavkama(dužina radnog iskustva, ugovor o radu, godine starosti ili nešto drugo).Sve u svemu, ne sviđa mi se...a redova će definitivno biti manje.Svi smo mislili da će ubrzati proceduru zbog velikog broja kandidata, a oni su smislili način da gužve u ambasadi reše na drugi, za njih bolji način.Gledaju na nas kao da smo pacovi koji su nagrnuli nenajavljeno iz kanalizacije...:ljutko:

- - - - - - - - - -

Retko glupo. U Kanadi ili Australiji npr ako prodjes njihove sisteme bodovanja automatski si permanent resident ili ti za stalno. Ako to misle da uvedu za privremenu radnu dozvolu ima se usrece :)
Da ne dubimo da ima vrhunskih majstora ili vozaca npr koji tesko da ce ikad da nauce gramatiku na B2 nivou...
Bice definitivno manji red ispred ambasada 2020 :)

I Švedska ima jednostavniji emigracioni zakon, ali Nemci neće da rizikuju sa ogromnim prilivom emigranata iz zemalja trećeg sveta(nas tako rangiraju svuda) i žele da privuku samo kvalifikovane radnike.Majstori i vozači će isto moći da idu, čak iako nisu na nivou B-2, ali će nedostatak znanja jezika morati da pokriju bodovima na drugim stavkama(dužina radnog iskustva, ugovor o radu, godine starosti ili nešto drugo).Sve u svemu, ne sviđa mi se...a redova će definitivno biti manje.Svi smo mislili da će ubrzati proceduru zbog velikog broja kandidata, a oni su smislili način da gužve u ambasadi reše na drugi, za njih bolji način.Gledaju na nas kao da smo pacovi koji su nagrnuli nenajavljeno iz kanalizacije...

Izgleda ste pogresili noks u tom slucaju ali nadamnse da nece biti okrutni poszo ste otisli na noks kojj se ceka duze i nite imali nameru da ih prevarite.

- - - - - - - - - -

Pa ok tako ja migu za tebe reci da si dokazano pglu, al evo necu :):)

Pa ne bi trebalo posto su mi rekli da ako malo bolje naucim nemacki stavice me u nekoj njihovoj radnji da radim u prodaji za sta sam fakticki nekvalifikovana a u procesu sam ucenja nemackog.

Ja sam se registrovao 28.12.2017 za NOKS 1-2 i još uvek ništa,nema nikakvog mejla o zakazivanju termina,koliko se čeka,jel se to opet produžilo vreme čekanja.
Ima li kakvih novih informacija,dokle se stiglo sa podelom termina NOKS 1-2.Hvala na odgovoru unapred.

Ja sve mislio ti otisao vec posto te nevidjam, a ti jos ni termin nisi dobio

Pa ne bi trebalo posto su mi rekli da ako malo bolje naucim nemacki stavice me u nekoj njihovoj radnji da radim u prodaji za sta sam fakticki nekvalifikovana a u procesu sam ucenja nemackog.

U sustini je bitno da vam se diploma i posao u ugovoru ne podudaraju u vasem slucaju

- - - - - - - - - -

Ja sam se registrovao 28.12.2017 za NOKS 1-2 i još uvek ništa,nema nikakvog mejla o zakazivanju termina,koliko se čeka,jel se to opet produžilo vreme čekanja.
Ima li kakvih novih informacija,dokle se stiglo sa podelom termina NOKS 1-2.Hvala na odgovoru unapred.

Pa ti svakj dan ocekuj mejl
Ili ovih dana ili ppsle praznika prvi si

- - - - - - - - - -

U sustini je bitno da vam se diploma i posao u ugovoru ne podudaraju u vasem slucaju

- - - - - - - - - -

Pa ti svakj dan ocekuj mejl
Ili ovih dana ili ppsle praznika prvi si

Poslednji se javio bas sa tvojim datumom zazo j kazem

Dobar dan postovani korisnici ovog foruma. Imam jedno pitanje. Ja sada imam radni ugovor (noks 3-5,elektricar), ali mi istice polovinom januara. E sad ako me gazda otkaci kojim slucajem i ne budem imao ugovor da predam u ambasadi BG. da li mogu da idem na spajanje porodice posto sam i to zakazao cekajuci ovu sporu podelu a to bi mi se palo tipa februar/mart? Hvala svima na odovovoru.

Dobar dan postovani korisnici ovog foruma. Imam jedno pitanje. Ja sada imam radni ugovor (noks 3-5,elektricar), ali mi istice polovinom januara. E sad ako me gazda otkaci kojim slucajem i ne budem imao ugovor da predam u ambasadi BG. da li mogu da idem na spajanje porodice posto sam i to zakazao cekajuci ovu sporu podelu a to bi mi se palo tipa februar/mart? Hvala svima na odovovoru.

Mozete dobiti odbijenicu jer u nekim slucajevima ako vas poslodavac otkaci, jer je bilo slucajeva da kontaktiraju poslodavca kada vam izdaju radnu vizu itd itd. Ugovor nema veze sto istice polovinom januara otprilike je pravilo da je validan 6 meseci od datuma potpisa mada sve vise sluzbenici pustaju i ako je duze bas zbog ovog cekanja.
Pazite se samo jer imate dve prijave ako na ovu za radnu vizu izaberete da ne odete OBAVEZNO je stornirajte da vas ne bi stavili na crnu listu, onda nema nista ni od spajanja porodice.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back