Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav,
Bila bih veoma zahvalna da mi neko ko je isao u Nemacku turisticki na 3 meseca kod supruznika kaze da li su im trazili garantno/pozivno pismo i da li se to overava i gde?
Ocigledno ce se ovo sa cekanjem termina za spajanje porodice oduziti, pa barem da iskoristim bezvizni rezim.
Kod nas nisu nista trazili na granici. Cak je supruga letela iz Nisa za Dortmund i carinici nisu nista pitali i pustili je.
Samo ne smete da prekoracite ta 3 meseca, inace sledi zabrana ulaska u EU.

Mislim da nije lijepo da se obracate tako nekom koga uopste i ne poznajete."ja ne lupetam samo pisem kako sam cula!!"Evo odakle mi informacija! https://www.facebook.com/1585714702/posts/10215153054651479/
Ne verujte nasim medijama, oni izvrcu cinjenice i ne iznose pune informacije. Pa zbog toga dodje do nesporazuma i ljudi se necemu ponadaju sto u stvari nije tacno ili je delimicno tacno.
Jedine zemlje stare jugoslavije kojima ne treba viza za rad u nemackoj i EU jesu slovenija i hrvatska, posto su oni clanice EU. Svima ostalima treba i trebace radna viza do daljnjeg. I sa novim zakonom se ta cinjenica nece promeniti, i dalje ce nam trebati radna viza i dalje ce se morati ici preko ambasade.

Interesuje me da li je neko imao iskustva da dobije ugovor o radu dobije odobrenje iz agencije za zapošljavanje iz nemacke zakaže termin u ambasadi a nakon svega toga gazda me pozvao i rekao da mu ne treba više radnik šta sada da radim termin mi je zakazan za 2 nedelje. Hvala unapred
Nista brate trazi novu firmu i novi ugovor,moraces sve ispocetka novi tetmin i tdd.sasvim logicno.

Pozdrav. Mene su zvali juče iz ambasade ali se nisam javio jer nisam bio pri telefonu. Posle sam ih pozvao i rekli su mi da će me neko ponovo zvati i evo prošao je dan niko me nije zvao. Ima li smisla ići direktno do ambasade? Imao sam termin 8.11. a video sam na FB da je nekima koji su bili na terminu 7.11. viza odobrena pa ja ne znam šta je kod mene u pitanju. Da li možda nešto fali od papira ili je i meni viza odobrena.
Imatee ovde na forumu slučaj da su zvali i da je ta osoba otišla i ostavila pasoš i predala za viziranje i u zakazano vreme podigla vizu. Ipak morate sami da odlučite.

Pozdrav za sve :) Imam nekoliko nedoumica, pa se nadam da ce mi neko pomoci. Elem, dobila sam posao u Minhenu kao negovateljica i ugovor mi vazi od 01.02.2019 na godinu dana, a aplicirala sam 22.09.2018 za noks 3-5. Imam visoku skolu i sa njom idem tamo, ali svakako moram da odradim Anerkennung kod njih. Poslala sam danas ambasadi poruku vezano za nokseve i rekli su mi da treba da apliciram 1-2 noks. Nista mi nije jasno, jer kada se klikne na sajtu za apliciranje na `` Medicinsko osoblje `` i oznacim da treba da pohadjam njihove dodatne kurseve, oni oznace da je to noks 3-5. Strah me je da ponistim to jer vidim da se jako dugo ceka, pa da li je neko imao slicna iskustva, da li bi bio problem kad me pozovu na termin da odem pod tim noksom iako pripadam izgleda 1-2? Hvala Vam unapred :)

Pozdrav za sve Imam nekoliko nedoumica, pa se nadam da ce mi neko pomoci. Elem, dobila sam posao u Minhenu kao negovateljica i ugovor mi vazi od 01.02.2019 na godinu dana, a aplicirala sam 22.09.2018 za noks 3-5. Imam visoku skolu i sa njom idem tamo, ali svakako moram da odradim Anerkennung kod njih. Poslala sam danas ambasadi poruku vezano za nokseve i rekli su mi da treba da apliciram 1-2 noks. Nista mi nije jasno, jer kada se klikne na sajtu za apliciranje na `` Medicinsko osoblje `` i oznacim da treba da pohadjam njihove dodatne kurseve, oni oznace da je to noks 3-5. Strah me je da ponistim to jer vidim da se jako dugo ceka, pa da li je neko imao slicna iskustva, da li bi bio problem kad me pozovu na termin da odem pod tim noksom iako pripadam izgleda 1-2? Hvala Vam unapred

Pobogu Ana95.. Ti nisi negovateljica vec imas srednju strucnu medicinsku skolu. Lepo pise za noks 3-5 ,,treba josda pohadjam kurseve tamo za nostrifikaciju diplome" .
Znas li ti uopste sta se negovatelji- ljudi koji imaju zavrsen KURS za negu starih lica.
Onaj ko ima medicinsku skolu je medicinska sestra tehnicar, samo mora da nostrifikuje diplomu.

- - - - - - - - - -

Ovi u ambasadi su ti normalno rekli da si noks1-2 cim si im rekla da si negovateljica.. Pa normalno da su ljudi pomislili da imas nekakav kurs za negovatelja.

- - - - - - - - - -

Izvinjavam se na troduplom postu, ali moram jos da ti kazem- da, tibtamo radis u pocetku kao negovatelj jer nasa diploma med.skole nije direktno priznata osim ako imas visu i b2 nivo jezika. Radis znaci kao negovatelj, stim sto si U PROCESU nostrifikacije, a negovatelji sa kursom ne mogu nikako postati med.tehnicari, osim ako ne odu na Ausbildung npr

Hvala Pijempan na odgovoru, ali meni i dalje nije jasno totalno. I ne idem sa srednjom-jer nemam srednju za medicinsku sestru, vec samo visoku skolu. Znaci ja sam u dobrom noksu, samo sam pogresno obelezila ono za posecivanje kurseva? Jer sam ja mislila da se to odnosi na posecivanje za priznavanje diplome. I da li ce mi praviti problem kad na termin dodjem pod ovim sto sam oznacila?

Da li neko zna kako treba da izgleda i gde se vadi potvrda o stanovanju. Stanovaću kod majke.
Tu potvrdu cete dobiti kad se prijavite na njenu adresu.
Sa njom odete u opstinu, ona mora da ponese papire da je njen stan ili da ga iznajmljuje. Ukoliko ga iznajmljuje postoji mogucnost da traze od vlasnika stana odobrenje da vas prijave na njegovu adresu. Sve zavisi od radnika na salteru.
Isto tako ponesete njen i vas pasos.
To vam je sve gotovo za 10min.
Sve zavisi koji grad, u nekim gradovima se moze rezervisati termin u opstini, a kod nekih odete u opstinu rano, izvucete broj i cekate da vas prozovu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back