MinusPingvin
Zainteresovan član
- Poruka
- 101
Kod nas nisu nista trazili na granici. Cak je supruga letela iz Nisa za Dortmund i carinici nisu nista pitali i pustili je.Pozdrav,
Bila bih veoma zahvalna da mi neko ko je isao u Nemacku turisticki na 3 meseca kod supruznika kaze da li su im trazili garantno/pozivno pismo i da li se to overava i gde?
Ocigledno ce se ovo sa cekanjem termina za spajanje porodice oduziti, pa barem da iskoristim bezvizni rezim.
Samo ne smete da prekoracite ta 3 meseca, inace sledi zabrana ulaska u EU.
Imam nekoliko nedoumica, pa se nadam da ce mi neko pomoci. Elem, dobila sam posao u Minhenu kao negovateljica i ugovor mi vazi od 01.02.2019 na godinu dana, a aplicirala sam 22.09.2018 za noks 3-5. Imam visoku skolu i sa njom idem tamo, ali svakako moram da odradim Anerkennung kod njih. Poslala sam danas ambasadi poruku vezano za nokseve i rekli su mi da treba da apliciram 1-2 noks. Nista mi nije jasno, jer kada se klikne na sajtu za apliciranje na `` Medicinsko osoblje `` i oznacim da treba da pohadjam njihove dodatne kurseve, oni oznace da je to noks 3-5. Strah me je da ponistim to jer vidim da se jako dugo ceka, pa da li je neko imao slicna iskustva, da li bi bio problem kad me pozovu na termin da odem pod tim noksom iako pripadam izgleda 1-2? Hvala Vam unapred