Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cekaju ljudi dugo a ne znaju jezik i onda skacu na sve sto im se ucini primamljivim jer samo im je nada ostala. Tuga :D
A i oni likovi sto kace snimke po yutubu su face brate samo takve i loze ljude ****** neverovatno sa svojim pricama,i to samo da bi imali lajkove,a i ovi nasi tzv.gastarbajteri nisu nista bolji lupetaju,deziformisu i to samo da nas skinu sa grbace,kao dodjite radite nema vise viza sad mozete sami,idi bezi ludilo brate.

A i oni likovi sto kace snimke po yutubu su face brate samo takve i loze ljude ****** neverovatno sa svojim pricama,i to samo da bi imali lajkove,a i ovi nasi tzv.gastarbajteri nisu nista bolji lupetaju,deziformisu i to samo da nas skinu sa grbace,kao dodjite radite nema vise viza sad mozete sami,idi bezi ludilo brate.

Jbg, nisu oni krivi sto ljudi svemu veruju.
Samo da produzis vizu u Minhenu moras da cekas preko 3 meseca.
Sad zamisli da krene navala i da moraju da obradjuju SVE papire potrebne za PRVU vizu tamo u Minhenu. Cekao bi je duze nego u Sarajevu i Beogradu zajedno :D

Jbg, nisu oni krivi sto ljudi svemu veruju.
Samo da produzis vizu u Minhenu moras da cekas preko 3 meseca.
Sad zamisli da krene navala i da moraju da obradjuju SVE papire potrebne za PRVU vizu tamo u Minhenu. Cekao bi je duze nego u Sarajevu i Beogradu zajedno :D
Da upravo to,ma sve ostaje isto ubedjen sam,ostaje samo da se vidi da li ce se u buducnosti termini brze dobijati tj.viza resavati,a cela fora oko tog novog zakona je bila to sto su Nemci taj zakon sto su primenjivali nad nama,samo prosirili na zemlje u celom svetu sa malim izmenama,i zamisli sad kad bih i iz tih zemalja iz celog sveta krenuli u Minhen da rese vizu,a primenjuje se isti zakon.

U Bosni se duze ceka,kriteriji su malo blazi,jer tamo ne postoje noksovi!Mislim da se ceka duze par meseci viza!
Pa sto bi kriterijumi bili blazi ako ne postoje nokosovi ne razumem,u Beogradu kad se prijavis za noks potrebno je samo za ispravan noks da se registrujes i to je to.Sve ta papirologija iz Sarajeva i iz Beograda ide u Nemacku na proveru u istu centralu.U Sarajevu se ceka mnogo duze na termin jer je mnogo veci broj prijavljenih.

Upravo sam razgovarao sa poslodavcem u Nemačkoj ,odnosno sa osobom zaduženom za zapošljavanje vozača iz Srbije , pošto je ugovr koji sam potpisao stariji od 6 meseci.
Gospodin mi je rekao da nema problema i da će mi poslati novi ugovor ,ali da nema potrebe ako termin u ambasadi dobijem posle 1. 12. da ne predajem dokumenta kako bi pasoš bio kod mene i da li sam spreman da počnem da radim do 10. 1. 2019.To ispada da nam ipak neće trebati vize iz Nemačke Ambasade u Beogradu !
Ima li ko slične informacije?!

Nisam želeo da da širim dezinformacije i neproverene glasine ,samo sam preneo deo razgovora sa poslodavcem , od reči do reči,niko nije spominjao bezvizni režim ,niti sam ja pitao na koji način će mi biti regulisan rad i boravak od 10. 1. 2019.
Potvrdio sam da sam spreman da od 10.1. 2019. počnem da vozim nedeljne ture po Nemačkoj i izvan Nemačke i ta izmena biće uneta u ugovor koji će mi biti dostavljen.
Zato sam i pitao ima li još neko sličnu informaciju , jer kako se sada dele termini ne verujem da ću vizu dobiti pre februara- marta 2019. a poslodavac me planira za polovinu januara ,verovatno na osnovu nekih informacija koje ima , kako i odakle stvarno ne znam ,niti želim da nagađam niti želim da tvrdim da su tačne ili ne.
Stvarno nisam želeo da pravim pometnju ili lažnu uzbunu

Nisam želeo da da širim dezinformacije i neproverene glasine ,samo sam preneo deo razgovora sa poslodavcem , od reči do reči,niko nije spominjao bezvizni režim ,niti sam ja pitao na koji način će mi biti regulisan rad i boravak od 10. 1. 2019.
Potvrdio sam da sam spreman da od 10.1. 2019. počnem da vozim nedeljne ture po Nemačkoj i izvan Nemačke i ta izmena biće uneta u ugovor koji će mi biti dostavljen.
Zato sam i pitao ima li još neko sličnu informaciju , jer kako se sada dele termini ne verujem da ću vizu dobiti pre februara- marta 2019. a poslodavac me planira za polovinu januara ,verovatno na osnovu nekih informacija koje ima , kako i odakle stvarno ne znam ,niti želim da nagađam niti želim da tvrdim da su tačne ili ne.
Ne sisris ti dezinformacije sve ja to razumem,nego upravo ti nasi iz Nemacke jer bas njih briga nacuju nesto pa ajd moze,oni su svoj status gore poodavno resili,jer oni ne znaju kako je nama sto cekamo godinama jer vamo nista ne moze bez Ambasade to ti njima ne mozes obijasniti,oni misle sve ce se lako resiti znam takvih likova kolko hoces.Pa ajde nek zaposle nekog oni za mesec dana i malo jace sad ce 01.01.2019 bez Ambasade tj.ulazne vize da vidim i to cudo.Pa sad mi je drugar isao za Beriln isto tako taj njegov gazda nacuo moze bez vize da radis ajde dolazi,ovi mu u odijelu za strance u Berlinu rekli kad je dosao gde ti je ulazna viza ne mozes tako i po novo i starom trebaceti ulazna viza u maticnoj drzavi,drugar puko 500 eura za troskove ni za sta,radi budale.

Crnogorci vec od Nove Godine mogu da rade u Nemackoj bez vize.To je definitivno.A za Srbiju se jos ne zna,nadamo se,ako Bog da,i mi tome i iskreno bih volela da je taj tvoj poslodavac upravu.Veliki pozdrav.

Crnogorci vec od Nove Godine mogu da rade u Nemackoj bez vize.To je definitivno.A za Srbiju se jos ne zna,nadamo se,ako Bog da,i mi tome i iskreno bih volela da je taj tvoj poslodavac upravu.Veliki pozdrav.
Ne slusajte nase ili ti balkanske medije, oni samo pricaju nebuloze i sta njima najvise odgovara da bi bili gledani.
Dok se ne udje u EU nece se moci bez radne vize raditi u nemackoj, i sve do tada ce se ici preko ambasada.

Ne lupetaj bogati,ja sam iz Podgorice i ne znam odakle vam takva informacija,kad sam bio skoro u ambasadi dole su mi rekli da nam niko vize nece ukinuti,nego samo olaksati proceduru kao da ce sve biti isto za zemlje zapadnog balkana.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back