Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DoBro vece samo jedno pitanje...stigo mi je danas popodne sertifikat o položenom B1 nivou....a onda sam u uocila grešku da na sertifikatu gde je mesto rodjenja napisano His umesto Niš. ...Da li to može napraviti probleme??
Cestitam! U principu ne bi trebalo jer ste vi pod odredjenim brojem zavedeni tamo ali je moguce. U svakom slucaju vi imate pravo da trazite da vam koriguju sertifikat jer ste to platili.

Hvala puno na odgovoru..sutra cu kontaktirati školu preko koje smo polagali...mozda nece biti problema ali da ne rizikujem...
Moj savet vam je da zahtevate da vam izdaju nov sertifikat koji je bez greske uz obrazlozenje da Ambasada deli odbijenice za lazne sertifikate a sertifikat koji je sa takvom greskom budi sumnju. Samo cvrsto, vi ste to skupo platili.

Ljudi sta znate o poreznoj klasi ? Koliko vremena treba da prodje da bi se iz 1 prebacili u 3?
Ozenjen troje dece.

Imas ih 6, ali tebe zanimaju 3 porezne klase. Kad odes u Nemacku, ako porodica nije sa tobom u Nemackoj kad pocnes da radis, ides automatski u poresku klasu 1, to ti je oko 40% od plate, najveca poreska klasa, posto se vodis kao samac. Kad ti porodica dobije vize, onda se prebacujes u poresku klasu 3, to ti je oko 20% od plate.

E sad. Kad zena pocne da radi, onda morate dobro da razmislite koje poreske klase vam odgovaraju. Kad muz i zena rade, onda se poreske klase sabiraju, i moraju da budu 8 u zbiru. Znaci, mozete da budete 3 i 5, ili 4 i 4. Kod 3 i 5, visoj plati se skida 20%, a manjoj plati oko 55%. Kod 4 i 4, oboma se skida jednako, mislim da je oko 30%, tako nesto. Negde sam procitao da se kod zajednice poreske klase 3 i 5 preporucuju kad je jedna plata oko 60% veca od druge.

Sve promene radis u Finanzamt-u. Skines formular "Antrag auf Steuerklassenwechsel bei Ehegatten" popunis, potpises i predas tamo.

Evo i link, da malo detaljnije pogledas. Mislim da je ovde lepo objasnjeno.http://nemackikutak.com/sve-sto-treba-da-znate-o-poreskim-grupama-u-nemackoj-lohnsteuerklasse/

Poslednja izmena:
Mada , oni koji su dobili vizu vise ovde i ne ulaze hehe. noks 3-5 med . Radnici

Najčešće kada čovek tamo ode se pogubi. Prijave, stan, nov posao, ljudi, sredina, odvojenost od porodice, neizvesnost i još svašta nešto, Lično u potpunosti razumem ljude koji se ne jave, trudiću se da se ne pogubim u potpunosti, kao što je slučaj sa većinom, pa se neki put i javim sa korisni informacijama : )

Najčešće kada čovek tamo ode se pogubi. Prijave, stan, nov posao, ljudi, sredina, odvojenost od porodice, neizvesnost i još svašta nešto, Lično u potpunosti razumem ljude koji se ne jave, trudiću se da se ne pogubim u potpunosti, kao što je slučaj sa većinom, pa se neki put i javim sa korisni informacijama : )
Na putu i zivot u Nemackoj. Imate tri stresa.
Prvi stres je cekanje termin.
Drugi stres kada odete na termin i cekate odgovor, kakav ce biti i sta ce biti.
Treci stres je pocetak rada u Nemackoj prilagodjavanje, kada shvatite da ne znate dovoljno Nemacki iako se isli na kurseve u Srbiji. Sta se od vas ocekuje na poslu itd....

Ali ko zeli i moze sve se izgura u pomoc dragog Boga.

Termin imao 02.10.2018. Na terminu su mi trazili doponu ausbildungplan. Besheid sam imao, pisalo je da odgovara skolovanje za Altenpflege, sto takodje znaci da sam noks 3-5. Ambasada mi se javlja mailom 15.10.2018 da ne treba ausbildungplan, vec Urkunde. Zovem Regierung, inace jako dobro govorim nemacki, kazu da su za tu profesiju ne izdaju vise Urkunde, ali da ce gospodja iz Regierunga obavestiti ambasadu. Jos uvek mi se niko ne javlja. Pojma nemam sta da radim.

D noc forumasi,lupam glavu nocas od razmišljanja i sabiram i oduzimam dane i na kraju nznm nista. Cekam noks 3-5 od Marta i iskrslo mi je nesto u Nemackoj pa bi bio zahvalan ako neko moze da mi odgovori,ko zna,da ja ne bih cekao noks a posto imam Hrvatsku radnu i boravisnu,a srpski sam drzavljanin.Da li i koliko mogu boraviti u Nemackoj sa hrvatskom radnom dozvolom,jer Hrvatska nije u sengenu zoni i nznm da li mogu sa njom boraviti u Nemackoj preko 3 meseca?Nadam se da Ce mi neko,ko zna odgovoriti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back