Ljudi, bilo je jutros na vestima za novi zakon, jos treba da se povlastice utvrde ali jedna od njih je da ti ne treba vise ugovor gde ces da radis.. znaci i ukidaju se Noksovi? ali prva viza mora ovde da se dobije.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako to ne treba ugovor,na osnovu cega ces onda dobiti tu prvu vizu?to je nemoguce,imas tu novi zakon predlog ulogovan vise puta,fakticki sve ostaje isto.Ljudi, bilo je jutros na vestima za novi zakon, jos treba da se povlastice utvrde ali jedna od njih je da ti ne treba vise ugovor gde ces da radis.. znaci i ukidaju se Noksovi? ali prva viza mora ovde da se dobije.
A koje je izvor ti vesti?
Ovaj zakon koji on uvode je pre svega da migranti koji rade ne budu deportovani vec da im se da mogucnost da ostanu u DE.
Bogami hoce da rade i te kako,ti sto prave sranja su pojedinci i njih vracaju,nisu oni glupi kao sto mi miislimo,pogledaj malo nemacke kanale masa njih rade i vec su se integrisali,ne prave Svabe nikakvu razliku izmedju njih i nas njima je bitno da im se govna ciste.Ma kakvi migranti,njima je pedala ubrzo!Nece da rade,prave sranja!!
Da li je istina da od 1.1.2019 gradjani zapadnog Balkana mogu da rade u Nemackoj bez vize tj kao i ostali drzavljani EU ?
To sam nacuo nesto pa reko ovde ima sigurno neko ko nesto zna o tome,hvala.
Pozdrav ljudi... pitanje za vozace, ako je neko raspolozen da objasni... da li je taj cod95 neophodan samo radi dobijanja vize tj za ambasadu, ili u Nemackoj ne moze da se vozi bez njega? Npr: suprug je otisao vec kao elektricar, ali ako bi hteo promeniti firmu tamo i zaposliti se kao vozac, morao bi imati taj cod? On je vec preveo vozacku i priznali mu sve komplet kategorije...hvala
Pozdrav ljudi... pitanje za vozace, ako je neko raspolozen da objasni... da li je taj cod95 neophodan samo radi dobijanja vize tj za ambasadu, ili u Nemackoj ne moze da se vozi bez njega? Npr: suprug je otisao vec kao elektricar, ali ako bi hteo promeniti firmu tamo i zaposliti se kao vozac, morao bi imati taj cod? On je vec preveo vozacku i priznali mu sve komplet kategorije...hvala
Na teritoriji cele EU ne može da sa se obavlja posao profesionalnog vozača bez tog Koda, znači kategorije C,D,E (kamioni i autobusi), odnosno vozila koja poseduju tahograf. Prosto rečeno Kod je dozvola nad dozvolama kada je u pitanju prevoz tereta i putnika i kad bude položio dobiće posebnu karticu (kod Nemaca ide sve na jednu dozvolu). A što se zamenjene dozvole tiče sad kad ju je zamenio može nevezano za Kod da je koristi, naravno samo B kategorija.
Aplicirao 28.11.2017 za noks 1-2 pa tako u ponedeljak polako ali sigurno ulazim u dvanaesti mesec čekanja????????????
Biće ubrzo, ja sam aplicirao 18.11.2018. i imam termin 09.11.
Ja sam termin cekala tacno godinu dana med.sestra a sad cekam dve nedelje da me pozovu na viziranje termin bio 12.10.
Ima sve komplet kategorije polozene pre 2009... to znaci da bi samo odslusao a nista nebi polagao? I samo 5 dana? Jer njemu tamo prvo rekli da nece ni priznati bez coda i on razumeo nesto puno da traje to predavanje...ipak mu upisali sve kategorije a mozda on nije dobro ni razumeo sve...I ako ima barem C kategoriju pre 2009. godine onda je potrebno samo da odsluša module (35 časova, 5 dana) i dobiće C95 upisan i dozvolu. Naravno u Nemačkoj zbog prijave adrese stanovanja, nigde drugde.
Pozdrav,upravo se vracamo sa termina iz ambasade
noks 1-2 zakazan od strane agencije Europa,sve odradjeno po P.S. I sve preporuke za agenciju.
Na salteru sve ok prilikom predaje dokumenata sasvim pristojna atmosfera,falio mi je malo bolji ugovor na sta mi je sugerisala sluzbenica,preuzela sve uz MOLBU da donesem do 12:30 overene kopije ugovora sta sam i uradio.Pa sad cekamo....na odgovor! Pozdrav svima koji cekate.
Kako izgleda predaja dokumenata u ambasadi?Noks 1-2 je u pitanju.Ako moze neko poblize da objasni.Jel ima ispitivanja na nemackom i ako moze malo detaljnije objasnjenje.Znam da je bilo ranije na forumu ali svaki dan je nesto novo.Unapred hvala
Nije se menjalo ništa, čeka se u redu dok ti čovek iz obezbeđenja ne kaže da uđeš, prođu se ulazna vrata i odmah sa leve strane su KD vrata, vadi se sve iz džepova, stavlja sa strane i prolazi kroz ta vrata i stvari se vraćaju. Odmah po ulazu u ambaadu te čovek na KD vratima obaveštava da mobilni mora da bude isključen. Odatle3 metrara je šalter gde radi žena na razvrstavanju papira, pa ako nije nekom složeno kako treba ona to odradi i napomene na kojim šalterima može da se preda dokumentacija. Ispred tog šaltera je praktično čekaonica sa jedno 20ak stolica ispred kojih se nalaze šalteri od A do E. Tu se sedi i čeka prvi slobodan šalter na kojem, po uputstvu žene sa prvog šaltera, mogu dokumenta da se predaju. Šalteri A, B i C su zatvorenog tipa (postoje i vrata, pa mogu da postanu zasebne prostorijice), a šalteri D i E su otvorenog tipa tj. u sklopu čitave te prostorije-čekaonice. Čitava ta prostorija u kojoj se sve dešava nije velika možda 60ak kvadrata. Prilikom same predaje, ako su tražena dokumenta donešena i ispravna, nema nikakve priče, žena sa šaltera pregleda papire i na kraju samo kaže "Srećno". Što se jezika tiče to zavisi od posla koji ćeš da obavljaš. Mene konkretno nije ništa pitala za jezik, jer se za posao vozača i ne traži, ali vrv za neke druge poslove, gde je preciziran nivo jezika, postave po koje pitanje. Ne verujem da nekvalifikovanu radnu snagu pitaju, opet ne znam, jer zavisi od posla. To bi otprilike bilo to, pitaj ako sam nešto propustio.
- - - - - - - - - -
Čekao sam pola sata, potrebe za agencijama nema apsolutno nikakve.
- - - - - - - - - -
I da, od svih dokumenata po 2 kopije bez obzira na to što u informatorima za pojedine stavke piše da treba jedna ili čak nijedna kopija. Najboje po koja kopija viška, nikad se ne zna : )
Kada ste dobili termin i kada ste aplicirali za noks 1-2 ako mi možete odgovoriti?HITNO !! Pozdrav! Dobio sam termin za vizu, NOKS1-2. Da li neko može da mi kaže da li prave problem ako nemam diplomu (uništena za vrijeme rata), prosto sam završio srednju školu, ali nemam diplomu? Šta da radim?