Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Registracija 15.11 termin dobijen za 02.11 noks 1-2 da li imate neki kontakt agencije blizu ambasade ili naziv jer dolazim sa juga pa da kontaktiram agenciju?

- - - - - - - - - -

Od papira imam ugovor , prijavu stana u DE, papir od Finanze za porez za firmu moju, papir od Finanze da sam oslobodjen PDV u DE osiguranje medjunarodno, neznam sta bi drugo jos trebalo?

Registracija 15.11 termin dobijen za 02.11 noks 1-2 da li imate neki kontakt agencije blizu ambasade ili naziv jer dolazim sa juga pa da kontaktiram agenciju?

- - - - - - - - - -

Od papira imam ugovor , prijavu stana u DE, papir od Finanze za porez za firmu moju, papir od Finanze da sam oslobodjen PDV u DE osiguranje medjunarodno, neznam sta bi drugo jos trebalo?

Otvorite ovo sve pise sta vam treba.
https://belgrad.diplo.de/blob/20289...d8dc623c97181/ewt01-noks-1-2-aktuell-data.pdf

neki minut pre 4 tako nesto,ma nema tu neka filozofija velika.on ima spisak ljudi koje zove.javis se javi ti.ne javis se.sledeci put.koliko sam do sad na sajtu ovom procitao neke su zvali 10.11.pola 11,9 cini mi se letos jedan rece.neki u 2 pola 2,pola 3,4.a ti ne gasi telefon pre 6 popodne za svaki slucaj i to je to

Tek sada sam pročitao.Puno hvala

Ja sam prilikom zakazivanja termina kosristila prvo engleski, i pisalo mi je da registracija nije moguca.Posle kada sam pokusala na nemackom pisalo mi je da je su podaci iskorisceni.Posle par minita sam proverila e- mail i pisalo mi je da sam se uspesno registovala.Mail mi je pola srpski, pola nemacki.Nadam se da je sve i redu, da ne ispade da sam se registovala za sengen vizu... Da li mozda neko imao slicno iskustvo?

I ja sam jula zakazala prvo na engleskom, pa mi je pisalo da ne mogu da zakazem na engleskom, nego na nemackom.Ali nisam stonirala. Sad mi je frka.Ali sam takođe videla da je koriscenje engleskog moguce samo za zakazivanje za SENGEN VIZE, a pise da su te vize za pripad ike trecih zemalja i pise za STA su tacno.Pise i da ako smo zakazali preko SENGEN modula nece nam biti omogucen pristup viznom odeljenju.A koliko sam videla za termin za sengen voze se mnogo krace ceka....

Pozdrav, pokusavam da pomognem prijatelju da nadje posao u Norveskoj.
Sve informacije su korisne, pogotovo oko priznavanja diplome.

Kolike su sanse u ovoj sferi za nekog ko ne zna Norveski ali tecno govori i razume Engleski?

Radi se o coveku sa srednjom strucnom spremom smer za elektricara, ali ima bogato prakticno iskustvo iz sledecih oblasti:

-Prodaja i popravka racunara, jedno vreme je bio i menadzer cele prodavnice

-Odrzavanje recnih plovila (instalacije i delom masinski deo)

-Odrzavanje proizvodnih fabrickih masina (par godina je radio na ovom mestu)

-Trenutno radi na uvodjenju elektroinstalacija i ostale infrastrukture u stambene objekte (visokogradnja) i proizvodne pogone u Nemackoj.

Dakle ima i otprilike 1.5 godina EU iskustva i ima sve polozene licence za rad u Nemackoj prema EU standardima i sl. za sada, znam da se to na mnogim mestima smatra za plus.

Ja sam prilikom zakazivanja termina kosristila prvo engleski, i pisalo mi je da registracija nije moguca.Posle kada sam pokusala na nemackom pisalo mi je da je su podaci iskorisceni.Posle par minita sam proverila e- mail i pisalo mi je da sam se uspesno registovala.Mail mi je pola srpski, pola nemacki.Nadam se da je sve i redu, da ne ispade da sam se registovala za sengen vizu... Da li mozda neko imao slicno iskustvo?

Ako ste se registrovali za NOKS onda mora da vam pise u tom mailu da ste se registrovali za NOKS, jednostavno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back