Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima ,
Imam jedno pitanje za sve .Da li neko misli da će se nešto promeniti posle nove godinea ako do tada usaglase taj novi zakon.
Ne po onome sto pise u predlogu novog zakona za nas ostaje sve isto,navedeno je kao da ce jezik biti obavezan odredjeni nivo,da ce se brze rasavati priznavanje diplome,nece biti provera za radno mesto imali slobodan kandidat iz eu pa ce icu sve brze,i navedeno je da ce ambasade morati da budu efikasnije.

Zar nismo u sistemu od trenutka kada smo aplicirali za vizu tj dobili mejl da je prijava prošla i registarski broj?
Ja sam predao u julu prošle godine i dobio sam registarski broj i kako je odmicalo vreme i svi dobijali termine oko mog datuma, ja sam na insistriranje i milion poslatih mejlova dobio odgovor da me nema u sistemu i da sam ga sam stornirao. I eto posle godinu čekanja, opet sam se registrovao i opet dobio registarski broj,,koji očigledno ne vredi ničemu. Eto moje priče

Ja sam predao u julu prošle godine i dobio sam registarski broj i kako je odmicalo vreme i svi dobijali termine oko mog datuma, ja sam na insistriranje i milion poslatih mejlova dobio odgovor da me nema u sistemu i da sam ga sam stornirao. I eto posle godinu čekanja, opet sam se registrovao i opet dobio registarski broj,,koji očigledno ne vredi ničemu. Eto moje priče
Au brate koji je to sex

ma jok more.daleko bilo.javili u utorak.ja u sredu podigo.nego em jurnjava pa stigo da napisem tek u sredu uvece.a na tvoje sam se nadovezao cisto ono sto si rekla ne veruj dok ne vidis vizu u pasosu.ne znam.zavrsices valjda.zovi salji mailove.sretno

- - - - - - - - - -

ma jok more.daleko bilo.javili u utorak.ja u sredu podigo.nego em jurnjava pa stigo da napisem tek u sredu uvece.a na tvoje sam se nadovezao cisto ono sto si rekla ne veruj dok ne vidis vizu u pasosu.ne znam.zavrsices valjda.zovi salji mailove.sretno
lose si razumela

POZDRAV,JA SAM PREDAO 09.10.2018 NOKS3-5 PROF.VOZAČ I SADA ČEKAM NA POZIV.POŠTO VIDIM DA SU VAM JAVILI ZA VIZIRANJE,MOLIM VAS DA MI NAPIŠETE KAKO JAVLJAJU (TEL.,ILI MAIL)I U KOJE VREME SU VAMA JAVILI.HVALA

- - - - - - - - - -

POZDRAV,JA SAM PREDAO 09.10.2018 NOKS3-5 PROF.VOZAČ I SADA ČEKAM NA POZIV.POŠTO VIDIM DA SU VAM JAVILI ZA VIZIRANJE,MOLIM VAS DA MI NAPIŠETE KAKO JAVLJAJU (TEL.,ILI MAIL)I U KOJE VREME SU VAMA JAVILI.HVALA

ne znam za druge ljude.meni telefonom.oko 4 ja mislim.mozda i malo pre

ne znam za druge ljude.meni telefonom.oko 4 ja mislim.mozda i malo pre

neki minut pre 4 tako nesto,ma nema tu neka filozofija velika.on ima spisak ljudi koje zove.javis se javi ti.ne javis se.sledeci put.koliko sam do sad na sajtu ovom procitao neke su zvali 10.11.pola 11,9 cini mi se letos jedan rece.neki u 2 pola 2,pola 3,4.a ti ne gasi telefon pre 6 popodne za svaki slucaj i to je to

Kao sto sam vec rekla da cu pisati sve vezano za papire u Nemackoj jer sam vizu dobila 24.09.2018 a vec 26.09.2018 sam dosla u Nemacku. Prvo smo otisli na Wohnamelden da bismo tamo dobili informaciju da se termin zakazuje online kao i da se na sajtu nalazi sve sto je potrebno od dokumentacije. Usli smo na sajt i prvi slobodni termin je bio tek 17.10.2018 znaci posle 3 nedelje mi smo se naravno registrovali za temrin i videli sta nam treba od dokumentacije, cekali smo 3 nedelje. Posle 3 nedelje dosao je i taj termin otisli smo gde nas je primila sluzbenica i rekla kako su oni juce izvrsili promenu, ali nisu stigli jos da stave na sajtu da osim potvrde od strane gazde da moj suprug zivi u tom stanu, pasosa i internacionalnog izvoda(original) da nam treba jos jedan papir koji treba stanodavac da nam popuni i da ce nam ona dati odmah taj papir pa da kad budemo i to imali da onda dodjemo. Suprug i ja se pogledamo i suprug kaze da ce odmah da ode do stanodavca da mu popuni i da za deset minuta moze da donese to a da ja sacekam ispred i da onda damo jos taj papir i da me prjjave jer kao sto sam rekla niti mozete u AOK-a za osiguranje bez prijave stana, niti u Ausländerbehörde za karticu na sta je ona rekla:''Ne udjite na sajt pa se registrujte za prvi slobodni termin'' suprug i ja smo izasli usli na sajt i videli da je prvi slobodan termin 3 decembra a meni viza vazi do 26.12. a vec sam nasla poslodavca koji bi me zaposlio. Otisli smo na salter i objasnili celu situaciju da bi nam rekli kako se izvinjavaju i da slobodan termin pre 3 nemaju. Na sve to suprug i ja izlazimo i komentarismo kako smo se bas nasekirali i razocarali da posle 3 nedelje dodjemo, oni dan ore toga nesto promene ne postave na sajtu i mi morsmo da cekamo skoro pa do isteka moje ulaznr vize samo na prijavu stana, bas u tom trenutku kad smo vise izgubilo sve zivce jer smo se dovoljno nervirali prvo za termin, pa onda za vizu. Prilazi nam zena iz Beograda koja nam kaze da dodjemo pre 6 sati ujutru(inace Wohnamelden radi od 7) i da udjemo unutru i da cemo tada na automatu moci da uzmemo termin za taj dan ili najkasnije za naredni. Naravno to niko od sluzbenika nama nije rekao, vec ta zena. Sutradan suprug i ja u 10 do 6 stigli kad tamo vidimo da smo vec 5-ti u redu do 7 sati je bilo minimum 40-tak ljudi. Usli smo u 7:3 min i uzeli termin za taj dan za 8 sati, dosli smo kod sluzbenice koje nas je dan ranije vratila kad nas je videla samo je pocrvrenela, naravno bilo joj je neprijatno prijavili me, istog tog dana smo otisli u Auslender gde smo izvukli broj sacekali jedno 20-tak min onda me je sluzbenica pitala koliko sam visoka, koje su mi boje ociju, uzela pasos, otisak kaziprsta leve i desne ruke, trazila da se potpisem, onda smo isli da platimo 100e jer toliko kosta prva kartica na godinu dana(dali su mi boravak na godinu dana) i rekla da ce mi za dve do tri nedelje stici pismo da je kartica stigla da tad odem kod njih sa pasosem i tom priznanicom da sam uplatila 100e i da cu podici karticu. Zena je stvarno bila fina i ljubazna, rekla nam je da dodjemo par meseci pre isteka godinu dana mog boravka da zakazemo termin za naredni produzetak i da ce nam tad reci koja nam je dokumentacija potrebna. Takodje je rekla da treba da nastavim dalje da ucenjem jezika s tim sto ako hocu imam mogucnost da nam pola plati grad a pola mi, mi cemo platiti sami jer smo vec isli do skole i potpisali ugovor. Posle toga smo otisli do AOK-a tamo su nam trazili suprugovu karticu, moju prijavu stana i izvod iz knjige vencanih rekli su da za nedelju dana stize pismo i da onda dodjem sa slikom i da ce mi onda izdate karticu koja vazi 4 godine. Nadam se da sam Vam pomogla i da ste mogli da cujete nesto korisno. Takodje izvinite na ovako dugom postu. Srecno svima sa terminima i sa vizamaaa. :)

Jesam li? Od februara do sada su ocistili tacno mesec dana. Za 8 meseci jedan mesec. Zapravo sam optimistican kada kazem 4 meseca...

U sledecem deljenju koje je za mesec dana necu dobiti termin, pa se deli spajanje i 6/8 to je punih mesec dana jos cekanja, tek na trecem deljenju imam jadne sanse da stignu do mene i to pod uslovom da podele u dva deljenja 60 dana za vozace sto se nije desilo nikad.
+ cekanje vize... mart sl godine april ce biti sve gotovo. Optimisticno kazem.

Sto se tice noksa 1-2 vi ste zapravo veoma blizu 3-5, mesec dana kasnite za nama.

Poslednja izmena:
Ne znam, po tome ispada da je tvoj noks duži u smislu vremena.
1-2 otprilike dobijaju u 12 meseci termin, plus ppsle sve redom sto ide

Ne uzimas u obzir da se konstantno produzava vreme cekanja.

- - - - - - - - - -

1-2 je dobio 19 novembar za 9i ili slicno, oni su na godinu dana cekanja termina samo, dok stignu do mene taman ce se isto toliko produziti cekanje za nas noks 3-5.
godinu dana cekanja za termin + cekanje vize.

Da vidimo ima li danaas sta od termina.
Noks 3-5 med.sestra-tehnicar 8 meseci i 20dana cekanja

Hallo Vanja
Psto sam i ja med.sestra i cekam nesto krace od tebe,htela sam da te pitam po kom informatoru ti sakupljas dokumenta?I sta trebam sve da imam od dokumenata,cujem razlicite price,volela bih makar sa dokumentacijom da sam spremna kad dodje taj termin.
Hvala unapred.

U suštini može i bez sertifikata : ) Nisi napisao koje zanimanje.
stvarno? u sustini mi je posao u magacinu, znam da sma trebao Noks 1-2 ali posle 5 mesci ne pada mi na pamet da menjam.. da l moze neko stvarno da mi kaze za jezik posto dva puta sam izasao na ispit za A2 i padam (goethe institut), samo lesen padam a sve ostalo pokidam.. pa sad razmisljam da l da izlazim uopste opet ako ne treba..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back