Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitam konkretno za Bavarsku.Ako npr u Bavarskoj priznaju sprecavalo da li to znaci da se ne mora ponovo polagati kod 95 ili mora ponovo da se polaze kod 95 u Nemackoj?Ne bacaju mi se 600 e nikako.

Paula ti je odgovorila da u toj pokrajini mora da se polaže, mada u Nemačkoj ti je još malo pa kao kod nas i može i ne može zavisi kakve si sreće ali i snalažljivosti. Inače za kompletno polaganje je potrebno između 2500 i 3000 evra, a ako imaš staru dozvolu pa samo slušaš module onda je dosta jeftinije, ne znam koliko tačno.

Ako ste polozili za C pre 2009. godine, onda cete samo pro forme da odslusate predavanja, ako je dozvola izdata posle te godine morate ga i polagati. Moze se voziti 6 meseci sa srpskom dozvolom i bez Coda.

Nisam bas siguran da je taķo mada bi voleo,ja isao ipak u sloveniju da polozim iako imam c kategoriju jos od 2003 pa videcemo sta ce biti.e sad ne znam da li mi od poslosavca treba i njegova potvrda da cu code 95 zavrsiti tamo ako bude potrebno..

Nema, idem sa njom u ambasadu, jer tako smo zakazali. Ali najverovatnije cemo na Ausbildung tu joj treba B1. Nema logike, ali to je to...

Izvinjavam se, planirate odmah Ausbildung ili cete probati ipak spajanje? Ja imam cerku koja je sad napunila 16g a termin ocekujemo tek u februaru, ali svakako nema sanse do tad da nauci za C1, tesko i za B1, ali uci pa cemo videti....

Čestitke svima od srca koji su makar nešto dobili od ambasade. Od službenice iz ZAV Dortmund imam email u kome kaže da je Slovenački C95 (ili Spričevalo) validan na celoj teritoriji Nemačke. I drugaru koji radi u Dortmundu poslao sam potvrdu iz Ljubljane (opet je neko ovde bio ljubazan i podelio) koja kaže da je potpisan ugovor između te dve države o priznavanju istog. Na kraju je slušao module o trošku firme i posle više nedelja dobio Nemačku dozvolu. A ovde je pisano da je Baden-Würtemmberg priznavao sve i dobijana dozvola bez dodatnih polaganja. Na kraju sve zavisi od volje službenika i njegovog tumačenja. Potvrda od poslodavca o polaganju C95 pre zaposlenja je po novom informatoru iz avgusta obavezna.

Postovani, zahtev za nostrifikaciju za krankenhelferin...medju papirima mi treba lekarski pregled, da nisam kaznjavana...MoRA LI TO da se prevede?

Papire iz SUP i MUP da nisi kažnjavanja i da se trenutno ne vodi proces protiv tebe moraš prevesti.

Lekarski pregled, makar je tako nama rečeno i urađeno mora uraditi nemački lekar! Taj dokument nismo prevodili pošto je original na nemačkom.

Na kraju i diplomu jezika moraš napraviti overenu kopiju isključivo u nasadi Nemačke za to se od prošle nedelje takodje zakazuju termini i košta 10e za prvu overu i 5 evra za svaku sledeću (trebaće ti 2).

Izvinjavam se, planirate odmah Ausbildung ili cete probati ipak spajanje? Ja imam cerku koja je sad napunila 16g a termin ocekujemo tek u februaru, ali svakako nema sanse do tad da nauci za C1, tesko i za B1, ali uci pa cemo videti....

Pa na termin moramo svi skupa, jer smo tako aplicirali. Ali sanse da prodje su ravne nuli...Razgovarala sam sa Sonjom SoRo, i ona mi kaze da sva deca koja imaju 16 god moraju imati polozeno C1, sto je apsurd...Mada bilo je slucajeva da su pustili dete sa polozenim B1. Sve zavisi od sluzbenika valjda, od njihove dobre volje i procene. Ja sam izgubila pravo da spojim dete sa porodicom jer je sad punoletna, tako da po tom osnovu ima i C2 polozeno, nema prava....

Treba mi pomoć, ne znam da li sam se prijavio preko engleske ili nemačke zastavice pre nekih skoro dva meseca.

Uredno sam taj dan dobio mail, na nemačko srpskom, da sam se uspešno prijavio samo sto sam sad ukapirao da sam možda uradio prijavu na engleskom iako mi za plavu kartu ne treba nemački jezik.

Da li se potvrdni mail nekako razlikuje u odnosu na englesku ili nemačku prijavu, da li je moguće nekako to proveriti i koje su posledice odnosno jel moguće dobiti vizu ili moram otkazati pa prijaviti ponovo termin?

Bilo kakva informacija o ovome bi mi mnogo značila ne bih bacao dva meseca čekanja u koliko ne moram.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back