U sustini sve sto su se dogovorili danas zvanicno glasaju u cetvrtak i to je to. Nadam se da cemo dobiti datum od kada pocinje da vazi zakon u cetvrtak!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imali kakve podjele termina , i znali se kada ce biti?
Juce nista, danas nista, sutra ne rade , u cetvrtak glasaju....
▶︎ Erstmals bedarfsorientierte, also gesteuerte Zuwanderung. Qualifizierte Fachkräfte wie Handwerker oder Köche – und nicht nur Akademiker wie bisher – sollen laut Bundesregierung künftig auch aus Staaten außerhalb der EU nach Deutschland kommen dürfen. „In der Regel“ soll ein konkretes Arbeitsplatzangebot die Voraussetzung sein. Außerdem ist ein Visum nötig. Regeln sollen das deutsche Vertretungen im Ausland und Auslands-Handelskammern.
to znaci da ce i dalje u ambasadi da se uzima i ta od 6 meseci viza.ko na nju vec bude imao pravo
Aplicirao 05.03, dodeljen termin 16.10. ambasada Beograd! Spajanje porodice...
Informacija sa Facebook grupe: Vize termini info. danas u 14:10
Procedura u Nemackoj posle dobijene vize(pisem za spajanje prodice ali mislim da je isto za sve vize)
-prijava na stan(ja imam zakazan termin 17.okt nisu imali termin pre)
-ausländerbehörde-traze Vam prijavu stana da biste mogli da predate za karticu i boravak takl da cu 17-og ici da predam prijavu stana i da predam pasos zbog kartice inace kartica se ceka mesec dana i kosta 100e
-AOK-zdravstveno osiguranje traze prijavu stana i izvod iz knjige vencanih
-racun u banci-meni su otvorili s tim sto su mi rekli da im donesem prijavu stana kada se budem prijavila
Sto se tice suprugovog poreza i promene poreske klase sve to se radi nakon prijave na stan.
Tako da je prijava na stan prvi i osnovni korak cim dodjete e sad u nasoj pokrajini NRW se ceka termin 2-3 nedelje. Termin je moguce zakazati online ili samim odlaskom.
To je celokupna procedura koju sam ja saznala od srede do danas.![]()
Prosao i 08.03.
Prosao i 08.03.
8.3. je prosao za koji novembar?
Gde dobijate ove informacije?
Postovani,
Supruga je dobila posao u klinici, aplicirali smo u aprilu. Kako cekamo i pasivno pratimo forum iz vozacc-evog posta procitali smo da je neka granica da bi uopste viza bila odobrena 1800e, njoj je u ugovoru prvih 6meseci plata bruto 1700e, zanima me da li je neko sa tim prosekom dobijao vizu, ili je vreme da se obratimo klinici da to revidiraju?