Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja prva da imam posao ovde ne bih isla nikad nigde, niti me je ikada inostranstvo narocito privlacilo. Medjutim, mislila sam da su oni nesto iznad nas, kao pametniji su od nas.. A oni su ispali takve naivcine da je to tuzno prosto. Primili su ljude koji veze nemaju, kupuju diplome po crnoj gori, novom pazaru, bosni i misle da ce da im bude super u nemackoj. A nemci samo da jednog dana uzmi da provere sve to, haos bi bio, pola bi ih se vratilo. Bice sta bude, idemo dalje.
Ja kad sam otiso prvi put za Svabiju da radim hteo sam posle par dana da puknem od nostalgije i uopste od samoce,jednostavno kad odes sam u tudjinu i nikog ne znas to se ne moze opisati,taj osecaj zna samo ko je bio,medjutim kad mi je Svabo iskesiro 2100neto platu bilo mi je dosta lakse,moja sreca je tad sto sam imao placen smestaj i prevoz tako da sam trosio za hranu i izlaske i druge stvari oko 600eura mescno i dobro sam prolazio nekih 1500eura neto sam mesecno mogao da ustedim da ne diram,medjutum sad idem na platu od 2700eura bruto,samo stan moram platiti 700eura u Stutgartu i hranu i druge stvari oko 500e,tako da mi ostaje negde oko 600eura sto je nista kad radis vani,ali moram ici nemam izbora.

Pa dobro si sve rekao, istina je. Drugo mnogi misle ako odu u nemacku tu ce se samo sa nemcima druziti i vidjati. Ali nije tako. Gradovi poput Minhena,Frankfurta i Berlina su licno meni ocajni, situacija je gora nego ovde. Turaka, albanaca itd ima vise nego sto ste ikad videli, plus i tu veze rade i korupcija. Drugo stanovi se tesko nalaze i skupi su jako, sreca je naci stan od 800 e npr. Mislila sam i ja tako nemam izbora, ali u sustini to nije tacno, uvek se nesto moze naci, neki posao i preziveti se nije bas da cu zavrsiti na ulici ako ne odem u nemacku. Nekih stvari se treba i odreci u zivotu, ali to je sve normalno, ne mozemo ni imati sve sto zelimo.Ali dobro, necu dalje da se opet ne bi bunili ovi sto se plase zatrpavanja teme.

Pa dobro si sve rekao, istina je. Drugo mnogi misle ako odu u nemacku tu ce se samo sa nemcima druziti i vidjati. Ali nije tako. Gradovi poput Minhena,Frankfurta i Berlina su licno meni ocajni, situacija je gora nego ovde. Turaka, albanaca itd ima vise nego sto ste ikad videli, plus i tu veze rade i korupcija. Drugo stanovi se tesko nalaze i skupi su jako, sreca je naci stan od 800 e npr. Mislila sam i ja tako nemam izbora, ali u sustini to nije tacno, uvek se nesto moze naci, neki posao i preziveti se nije bas da cu zavrsiti na ulici ako ne odem u nemacku. Nekih stvari se treba i odreci u zivotu, ali to je sve normalno, ne mozemo ni imati sve sto zelimo.Ali dobro, necu dalje da se opet ne bi bunili ovi sto se plase zatrpavanja teme.
Minhen nije ocajan Minhen je ekstra jedan od najbezbednijh i najcistijih gradova u Nemackoj i pored Stuttgarta,Heidelberga najbolji za zivot i rad u Nemackoj od vecih gradova,za Frankfurt i Berlin stoji da su prljavi i nebezbedni ima svega i svacega,svud sam tu bio,treba se samo drzati pokrajine Baden Wutenberg ekstra je postoji mnogo dobrih gradova.

A meni se Minhen npr uopste ne svidja, mozda najvise zbog skupoce. Ne volim skupe gradove

Zasto, mislim sem zbog posla, neko poput tebe uopste odlazi iz zemlje? Sa takvim negativnim stavom tesko da ces uspeti da napredujes tamo. I sto rece neko, tema je dobijanje radne vize za Nemacku, smorno je citati na temi necija licna osecanja. Lepo otvorite drugu temu pa raspravljajte o svojim impresijama u Nemackoj.

Meni licno je uvek korisno da procitam nesto o zivotu tamo, uslovima platama, sto vise znam to mi je lakse da se snadjem u nepoznatom. Ko hoce da cita cita, ko nece neka preskoci ne vidim sta je tu problem? Dobro necemo pisati nista o zivotu u nemackoj, gradovima poslu.. Evo vracanje na temu- dokle se stiglo sa terminima? Do 16.1. To je to.

Ja kad sam otiso prvi put za Svabiju da radim hteo sam posle par dana da puknem od nostalgije i uopste od samoce,jednostavno kad odes sam u tudjinu i nikog ne znas to se ne moze opisati,taj osecaj zna samo ko je bio,medjutim kad mi je Svabo iskesiro 2100neto platu bilo mi je dosta lakse,moja sreca je tad sto sam imao placen smestaj i prevoz tako da sam trosio za hranu i izlaske i druge stvari oko 600eura mescno i dobro sam prolazio nekih 1500eura neto sam mesecno mogao da ustedim da ne diram,medjutum sad idem na platu od 2700eura bruto,samo stan moram platiti 700eura u Stutgartu i hranu i druge stvari oko 500e,tako da mi ostaje negde oko 600eura sto je nista kad radis vani,ali moram ici nemam izbora.

Koji posao obavljas u Stutgartu

Narode kod spajanje porodice koliko mora biti novca po osobi? Recimo za moju suprugu?
I koliko traze kvadraturu stana po osobi?
Imate na prve dve strane ovog foruma sve lepo opisano oko spajanja porodice. Kolko je para po osobi potrebno i kolika kvadratura stana. Oko para ima odstupanja od pokraine do pokraine.
Za NRW pokrajinu je:
Za odrasle osobe 368€
I 12 kvadrata po osobi.

Biro tehnicko crtanje.Stuttgart je vrh,ima dosta nasih,u dosta sam mesta bio ali on je po meni najbolji ima dusu i ljudi su kulturni,ima oko 500.000 stanovnika sto nije mnogo ni malo taman,bezbedan je skroz i vodeci je na listi po zivotu u Nemackoj,imas sve u njemu,kul grad vrh.

Ja treba da radim 20 km. od Stutgarta malo lepo mesto Frajberg kao mehanicar. Cekam na famozni termin

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back