Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci ako mi poslodavac posalje ugov na meil potpisem ga ...ja ipak moram u ambasadu u bg....
A on meni kaze da po novom ne treba ambasada da se tamo sve zavrsava i dobija radna i boravisna DOZVOLA...ZNACI NESTO NIJE U REDU...NEKO OVDE NESTO MUTI ILI?

Poslodavac ne odlucuje na nivou drzave da li ces ti dobiti radnu i boravisnu vizu. To je za sada jos uvek preko ambasade.

Znaci ako mi poslodavac posalje ugov na meil potpisem ga ...ja ipak moram u ambasadu u bg....
A on meni kaze da po novom ne treba ambasada da se tamo sve zavrsava i dobija radna i boravisna DOZVOLA...ZNACI NESTO NIJE U REDU...NEKO OVDE NESTO MUTI ILI?

Poslodavac ti nije informisan... Moraš u zemlji gde ti je prijavljeno mesto boravka da tražiš vizu, bilo i po svemu sudeći tako će i ostati...

Cao svima. Da li neko zna da li imaju sanse da se zaposle vaspitači u Nemačkoj, bar kao kinderpflegerin u vrtićima? Imam visoku trogodišnju skolu strukovnih studija koja je oznacena na anabinu-u sa A3, ali H+/-, pa me to buni...Inace imam i srednju medicinsku opšteg smera, i položene državne ispite za obe škole.
Imam i pasos Eu. Znam da je potražnja za medicinarima veća, ali me zanima kakva je potražnja za pedagoškim radnicima. Da li neko ima iskustva ? ������

nalazim se u Nemackoj na programu Aupair. Zavrsila sam fakultet i zelim da se zaposlim u Nemackoj u struci.
Da li radna viza na kojoj pise Aupair i vazi godinu dana moze da se preinaci - produzi u radnu vizu u struci,
kad mi istekne ovaj ugovor,
i kad nadjem posao u struci .
da li za ovo moram da idem u Srbiju preko ambasade, ili to moze da se zavrsi u Nemackoj i gde ?
Ako neko ima iskustva neka odgovori

Pozdrav, izvinjavam se ukoliko postoji vec odgovor na ovo pitanje ali od sinoc iscitavam temu i ne mogu da pronadjem odgovor. :(

Aplicirala sam za termin za vizu za spajanje porodice, sa starim pasosem, sa devojackim prezimenom.
Trebam li ponovo aplicirati za termin sa novim pasosem i prezimenom ili samo da se pojavim sa oba pasosa kada (napokon) dobijem termin?

Hvala puno na odgovoru i zelim nam svima brz i lak put do vize. :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back