null pointer
Obećava
- Poruka
- 52
Ambasada nece raditi sutra (Sreda 12.9).
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E ljudi, sad citam objave i vidim da pisete za mesto prebivalista da treba da se stiklira da zadrzavamo van Nemacke.
Ja sam stiklirao da Ne zadrzavam, bilo mi logicno jer se tamo prijavljujem na adresu.
Pa sad me brine da nisam napravio glupost.
Da li neko ima iskustva sa tim..
Hvala
E ljudi, sad citam objave i vidim da pisete za mesto prebivalista da treba da se stiklira da zadrzavamo van Nemacke.
A i kad sam aplicirao za termin ako se dobro secam bilo je pitanje "Da li nameravate da zadrzite mesto prebivalista van De.?"
Ja ne nameravam, jer ako bude sve ok nameravam da zivim tamo..
Cuo sam ovde u nemackoj kao da od prvog januara moci ce da se preda i ovde u nemackoj policiji za radnu dozvolu ????
Ja sam stiklirao da Ne zadrzavam, bilo mi logicno jer se tamo prijavljujem na adresu.
Pa sad me brine da nisam napravio glupost.
Da li neko ima iskustva sa tim..
Hvala
- - - - - - - - - -
A i kad sam aplicirao za termin ako se dobro secam bilo je pitanje "Da li nameravate da zadrzite mesto prebivalista van De.?"
Ja ne nameravam, jer ako bude sve ok nameravam da zivim tamo..
Ti si pre svega drzavljanin Srbije, i kao takav moras imati adresu prebivalista u Srbiji. Samo ispisom iz drzavljanstva gubis adresu prebivalista.
U tvom, i u svim ostalim slucajevima onih koji su u inostranstvu i jos uvek imaju samo srpsko drzavljanstvo, oni se ne odricu (niti mogu) mesta prebivalista u Srbiji. Kada se dobije pravo boravka u stranoj drzavi, u Srbiji se treba upisati adresa boravka van zemlje - ali ti mesto prebivalista ostaje.
Iz perspektive DE, pitanje je - da li ces ti imati samo DE prebivaliste. Ukoliko da, onda si im veci rizik, jer se nemas gde vratiti kada jednom krocis u DE.
Ne znam kakve posledice ovo ima za aplikaciju za vizu.
- - - - - - - - - -
To su za sada samo predlozi zakoni, koji koliko sam ja razumeo jos nisu izglasani. Kad i dal' ce biti - niko ne zna.
Pozz.drugari.Da li neko zna da li treba da se nostrifikuje dioloma elektricara.hvala
Ti si pre svega drzavljanin Srbije, i kao takav moras imati adresu prebivalista u Srbiji. Samo ispisom iz drzavljanstva gubis adresu prebivalista.
U tvom, i u svim ostalim slucajevima onih koji su u inostranstvu i jos uvek imaju samo srpsko drzavljanstvo, oni se ne odricu (niti mogu) mesta prebivalista u Srbiji. Kada se dobije pravo boravka u stranoj drzavi, u Srbiji se treba upisati adresa boravka van zemlje - ali ti mesto prebivalista ostaje.
Iz perspektive DE, pitanje je - da li ces ti imati samo DE prebivaliste. Ukoliko da, onda si im veci rizik, jer se nemas gde vratiti kada jednom krocis u DE.
Ne znam kakve posledice ovo ima za aplikaciju za vizu.
Prebivalište je mesto u kome se građanin nastanio s namerom da u njemu stalno živi, odnosno mesto u kome se nalazi centar njegovih životnih aktivnosti, profesionalnih, ekonomskih, socijalnih i drugih veza koje dokazuju njegovu trajnu povezanost sa mestom u kome se nastanio.
Nije to baš tako :-) Prvo, prebivalište nema nikakve veze sa državljanstvom. Evo jedan dobar tekst koji objašnjava šta je prebivalište a šta boravište i privremeni boravak.
Zakon ovako definiše prebivalište:
Tako da ako imate nameru da trajno prenesete centar nabrojanih aktivnosti u Nemačku onda bi trebalo da odjavite prebivalište u Srbiji. Bar tako treba po zakonu :-)
Inače to pitanje u informatoru mislim da treba da razjasni da li će gorenavedeni centar životnih aktivnosti biti u Srbiji ili Nemačkoj. Na primer ako ideš sam da radiš neko neodređeno vreme ali ti porodica ostaje u Srbiji ima smisla da zadržavaš prebivalište u Srbiji ali ako ideš sa porodicom nekako je logično da si odlučio da živiš u Nemačkoj i da je tamo centar tvojih aktivnosti.
Inače piše sve u ovom tekstu koji sam linkovao.
Druze hvala puno, upravo tako sam mislio kad sam popunjavao zahtev, znaci moja namera je da se preselim u Nemacku i zivim tamo, naravno ako budem imao vizu, dozvolu za to. Zbog toga sam i stiklirao da necu da zadrzim prebivaliste van De. E sad citam na forumu i vidim da svi pisu da treba da se stiklira da zadrzavam mesto prebivalista pa me to brine..

Pa citam ljudi nostrifikuju.izjednacavaju pa pitam.nisam nasao na sajtu nista novo.Pozdrav,
Koje informacije si ti samostalno nasao na sajtu ambasade vezane za nostrifikaciju diplome?
Pa citam ljudi nostrifikuju.izjednacavaju pa pitam.nisam nasao na sajtu nista novo.
@Mitar LazicZaista ne znam , nije me pitao a ja nisam sigura ali mislim da taj papir nosim kad krenem po vizu
Pa u ovom trenutku pise da za sve trogodisnje (i vise) skole je neophodna nostrifikacija. Ja ne znam koliko se godina ide za elektricara, ali ako je tri ili vise, po onome sto pise na sajtu treba nostrifikacija.