Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za radnu knjizicu ne znam pa se nadam da ce ti odgovoriti neko drugi.

A ono prvo imas nekoliko webisteova preko kojih se to radi. Popunis podatke i u roku od sat vremena max ces dobiti na mail taj dokument. Pitaj poslodavca da ili to uradi za tebe ili ti pomogne da popunis sam. Nije tesko i brzo ide. Evo pogledaj. Ja sam koristila ovaj website https://www.handelsregisterauszug-deutschland.de/

Hvala Vam puno. Baš sam sada pogledala taj sajt i zaista će mi potrebna pomoć da popunim.

Danas sam bio na termin-Noks 3-4/profesionalni vozac.
Mogu vam reci da sam prijatno iznenadjen ambasadom, termin mi je bio u 07i45 tada su radila 3 saltera za predaju vize i jedan za dopunu. Sve sam zavrsio za 15min, i sada samo ocekujem poziv za vizu. Sto se tice formulara, nasao sam se sa Jovom (europa agencija) koji mi je sve zavrsio za 500 din i slozio dokumentaciju. Kod 95 nisam imao, ali sam imao dokument da cu to zavrsiti u Nemackoj, tahograf karticu nisu trazili. Pitali su me za znanje jezika, rekao da znam samo osnove i onda mi je zena postavila na Nemackom pitanje u kom gradu u Nemackoj idem, rekao samo ime grada i to je to. Bez stresa samo, skupite svu dokumentaciju, i sve ide posle lako.

Ja sam imao termin 19.6..vozac,sa nemackim modulima95 i jos uvek cekam poziv od ambasade..jel bilo dosta ljudi na terminu..

Sada javili za viziranje od 19.6 sam cekao. Vozac.

Divno!! Cestitam! Znaci zovu I kasnije, ne samo rano ujutru?

- - - - - - - - - -

Hvala Vam puno. Baš sam sada pogledala taj sajt i zaista će mi potrebna pomoć da popunim.

Ja sam poslala screen shot mojoj hr menadzerki I ona mi samo rekla sta gde da napisem. Drugo, moracete navesti neku adresu u Nemackoj. Meni je drugarica dala svoju. Nema nikakve veze sto vi niste na toj adresi, to je uglavnom samo formalnost. Ajde srecno!!

Divno!! Cestitam! Znaci zovu I kasnije, ne samo rano ujutru?

- - - - - - - - - -

Ja sam poslala screen shot mojoj hr menadzerki I ona mi samo rekla sta gde da napisem. Drugo, moracete navesti neku adresu u Nemackoj. Meni je drugarica dala svoju. Nema nikakve veze sto vi niste na toj adresi, to je uglavnom samo formalnost. Ajde srecno!!

Jasno. Potražiću pomoć od poslodavca. Hvala Vam još jednom!

01.12.2017.Aplicirala za vizu Noks 3-5
20.07.2018.Termin u ambasadi,predala papire po Noks-u 1-2
31.07.2018. Odobrena viza. Zvali u 10.00h
Pokrajina Baden Wurtenberg .
Prilikom predaje papira u ambasadi uopste nije bilo problema zbog pogrešnog Noksa.
Samo strpljenja! Moj zaključak je :najbitniji je dobar radni ugovor!
SRETNO SVIMA!!!

Cestitam. Koje zanimanje?

Ja sam jutros imao termin. Video sam svasta. Bukvalno veliku ozbiljnost sluzbenika i zelju da izadju u susret kao i veliku neozbiljnost nasih ljudi. Cekas termin 9 meseci i dodjes nespreman i bez vecine papira , pola nije popunjeno, znaci katastrofa. Ja sam imao sva dokumenta uredno spremna i nadam se da ce sve biti ok. Pozdrav i srecno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back