Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pecat i potpis poslodavca su obavezni normalno

Hvala na odgovoru.

- - - - - - - - - -

https://www.dw.com/sr/nemačka-traži-radnike-konzulati-kaskaju/a-44846665

https://www.dw.com/sr/trnovit-put-do-vize-za-nemačku/a-44828719

https://www.dw.com/sr/godinu-dana-u-redu-za-nemačku-vizu/a-44782881

Tri clanka na DW u rasponu od 4-5 dana. Ako mene pitate ovo je odlicno za nas koji cekamo, da se izvrsi malo medijski pritisak na Ambasadu.

U svakom clanku ovi iz ambasade pricaju kako su kapaciteti na maksumumu bla bla a svi znamo da su do skora delili termine JEDNOM MESECNO.

Slažem se. Ušao sam u celu priču od nedavno i tek sada vidim kolika je muka ljudi koji su ušli u ovaj proces. Situacija je postala kritična. Ambasada jednostavno treba da poveća kapacitete. Siguran sam da će od 2019 da ubrzaju i olakšaju proceduru, što nama koji trenutno čekamo svakako ne pomaže.

Odakle vam 2019 kao definitivan datum? Po ovome sto vidimo svakako ide na bolje, u junu su 3 puta delili termine, u julu isto cini mi se tri, cini mi se da su od skora tek poceli da rade kako treba, sad samo treba da sacekamo da stvar uvati maha.
Ali slazem se, pre medija i pre juna je bila cista katastrofa!

Poslednja izmena:
Ali izdavanje viza ne zavisi od nase ambasade, nego od pokrajine u nemackoj gde se obradjuju podaci. Po svemu sudeci nesto rade, nekoliko puta mesecno termini, 5 saltera rade, samo da prodje i avgust i mislim da mozemo da ocekujemo brzo svi termine. Neki ljudi vec sledece nedelje idu u Ambasadu pa ce javiti koliko saltera radi, koliko ljudi ima i ostalo

Odakle vam 2019 kao definitivan datum? Po ovome sto vidimo svakako ide na bolje, u junu su 3 puta delili termine, u julu isto cini mi se tri, cini mi se da su od skora tek poceli da rade kako treba, sad samo treba da sacekamo da stvar uvati maha.
Ali slazem se, pre medija i pre juna je bila cista katastrofa!

Ovo za 2019 je čisto moja pretpostavka, jer koliko vidim iz komentara članova foruma, situacija sa čekanjem na termir je užasna. Ljudi moraju da traže nove ugovore, nekima je poslodavac i otkazao jer ne može da ih čeka. Ovakvo stanje nije dugo održivo jer se liste čekanja konstantno povećavaju a termini za čekanje su sve duži i duži. Siguran sam da će u ambasadi morati na neki način da odreaguju na sve ovo.

Ovo za 2019 je čisto moja pretpostavka, jer koliko vidim iz komentara članova foruma, situacija sa čekanjem na termir je užasna. Ljudi moraju da traže nove ugovore, nekima je poslodavac i otkazao jer ne može da ih čeka. Ovakvo stanje nije dugo održivo jer se liste čekanja konstantno povećavaju a termini za čekanje su sve duži i duži. Siguran sam da će u ambasadi morati na neki način da odreaguju na sve ovo.

I ja sam takodje siguran u to sto pricate i mislim da su promene vec pocele. DW je veoma jak a ne bi me cudilo da je `neko tamo` iz Nemacke zvao Ambasadu u Beogradu i pitao sta oni zapravo tu rade, posto u Nemackoj trebaju radnici a mi ovde sa ugovorima stojimo u redu ispred Ambasade.. Nema ni logike a nema ni smisla ni obzira prema nama ovde

Pozz ljudi..Predao sam za vizu preko jedne agencije u bg 31.01.2017.Skoro sam razgovarao sa njima u agenciji i rekli su mi da bi mogao ocekivati poziv za termin u oktobru.Zanima me da li je to stvarno tako,ili su mi to onako otprilike rekli.

PA zavisio kom noksu ako si 3-5 onda da... Ja sam noks 3-5 cekam od 14.12.2017 i nadam se u Avgustu terminu.

Ja zbog tog defizitbescheid zovem u ponedeljak Regierung i trazim da mi se obrate vise, jer ce mozda termin. Ako me budu zajebavali za to, odustajem. Dopunu dokumentacije od mene nece dobiti. Predao sam za nostrifikaciju sa b2 sertifikatom, proslo je 6 meseci, nista!

Molim nekog, ko zaista tačno zna , da bude ljubazan i detaljno mi napiše kako, korak po korak da opiše, šta, gde i kako do Defizitbescheida?

PA zavisio kom noksu ako si 3-5 onda da... Ja sam noks 3-5 cekam od 14.12.2017 i nadam se u Avgustu terminu.

Ne razumem se u taj noks!Imam ugovor za rad na aerodromu,sto je van moje struke!Ali sam bio u Nemackoj uredno na obuci za taj posao!Nisam bas upucen,novi sam na ovom forumu,i svaka informacija u ovom ludilu od cekanja dobro dodje!!!Ali po info sa int mislim da sam noks 1-2.

Ne razumem se u taj noks!Imam ugovor za rad na aerodromu,sto je van moje struke!Ali sam bio u Nemackoj uredno na obuci za taj posao!Nisam bas upucen,novi sam na ovom forumu,i svaka informacija u ovom ludilu od cekanja dobro dodje!!!Ali po info sa int mislim da sam noks 1-2.

Onda druže teško u oktobru.... Za noks 1-2 se ceka 10 meseci, pa još dodas 2 meseca na to.

Pri popunjavanju obrazca za podnošenje zahteva, da li treba da upišemo broj starog pasoša kojim smo aplicirali, ili novi koji smo izvadili u međuvremenu?
Unapred hvala na odgovoru, i svaka pomoć nam je dobro došla, pošto suprug sutra predaje dokumenta.

- - - - - - - - - -

https://drive.google.com/file/d/1gEpfLkoCg9mXj3AfCi_ALf1_uIQXWmB-/view - primer kako se popunjava obrazac za vizu, neko ga je davno postavio pa da se svi podsetimo!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back