Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako moze jedno pitanje
U Srbiji zavrsena trogodisnja strucna skola-zanat,po kom NOKSu se moze prijaviti ako je posao u Nemackoj dostava ,tj vozac kombija.Jel imao neko slicno iskustvo?

Nije bitno uopste koju srednju skolu ste zavrsili za taj posao, dakle ta diploma vam ni za sta ne treba u ambasadi.
Ako vozite kombi sa B kategorijom prijavljujete se za noks 1-2.
Ako vozite vozilo koje zahteva C kategoriju prijavljujete se za noks 3-5 profesionalni vozaci i potreban vam je naravno kod95 pored odgovarajucih kategorija,

Pozdrav čitam i hocu samo da kažem da nisi jedina jer sam i ja dobio takav mail 6 mesec čekajući ja šaljem upit na njihov mail oni mi odgovaraju da sam stirniran... i sta cu ugovor mi istice morao sam da idem u Berlin da potpišem ponovo ugovor o radu da zakazem ponovo i evo od 14.01.2018 čekam i napredujem čekajući mora doći kad tad! Pozdrav

Mozes li da mi kazes na koji mejl si slao i kako si stornirao to?

@kanarinka Obrazovanje i usavršavanje ne potpada ni u jednu od navedenih kategorija na linku koji ste postavili. Već sam prečešljao sajt pre postavljanja pitanja ovde.

Obrazovanje i usavrsavanje spada u noks 6-8 i prema iskustvima ljudi sa foruma, neki prosek cekanja na termin je 3.5 - 4 meseca, ali s obzirom na to da je na sajtu ambasade napisano da je vreme cekanja produzeno, to moze da traje i duze. Ja takodje čekam za istu kategoriju. Kog datuma ste se registrovali za termin?

Obrazovanje i usavrsavanje spada u noks 6-8 i prema iskustvima ljudi sa foruma, neki prosek cekanja na termin je 3.5 - 4 meseca, ali s obzirom na to da je na sajtu ambasade napisano da je vreme cekanja produzeno, to moze da traje i duze. Ja takodje čekam za istu kategoriju. Kog datuma ste se registrovali za termin?
14.maja. Par drugara je prošle godine na isto čekalo mesec - mesec i po dana, pa su mi tih 3-4 meseca malo čudni?

@kanarinka Obrazovanje i usavršavanje ne potpada ni u jednu od navedenih kategorija na linku koji ste postavili. Već sam prečešljao sajt pre postavljanja pitanja ovde.

14.maja. Par drugara je prošle godine na isto čekalo mesec - mesec i po dana, pa su mi tih 3-4 meseca malo čudni?

Prosle godine je sve islo brze i efikasnije, ja pratim forum vec neko vreme i to je otprilike to sto se tiče čekanja za ovu kategoriju. Ja se nadam da neće opet produziti.

Ambasada radi i danas i sutra.neradni dani ambasade(sa sajta nemačke ambasade);Ponedeljak.........

Nije te mrzelo sve ovo da pises sto sam jos obrisao a mrzelo te da odes na sajt nemacke ambasade i procitas da ne rade danas i sutra.
Prvo sebe proverite da li vam je tacna informacija ne odmah da iznostie nesto sto nije tacno.
Pravno konzularno kao i vizno nece raditi danas i sutra.

Ambasada radi,a pravno konzularno i vizno kreče dva dana.

Danas su me zvali iz ambasade da mi jave da mi je odobrena viza. (mada nisam ocekivala danas poziv jer na sajtu pise da 9. i 10. ambasada ne radi)
NOKS 6-8, za termin sam se prijavila 23. marta, mail sam dobila 15. juna da je termin 3. jula, prosli utorak sam bila na terminu i danas dobila poziv da je viza odobrena.
Pozdrav svima i zelim vam puno srece.

Ambasada radi i danas i sutra.neradni dani ambasade(sa sajta nemačke ambasade);Ponedeljak

1. januar 2018.

Novogodišnji praznik

Nedelja

7. januar 2018.

pravoslavni Božić

Četvrtak

15. februar 2018.

Dan državnosti Srbije

Petak

30. mart 2018.

Veliki petak

Ponedeljak

2. april 2018.

Uskršnji ponedeljak

Petak

6. april 2018.

pravoslavni Veliki petak

Utorak

1. maj 2018.

Praznik rada

Četvrtak

10. maj 2018.

Spasovdan

Ponedeljak

21. maj 2018.

Duhovski ponedeljak

Sreda

3. oktobar 2018.

Dan jedinstva Nemačke

Utorak

25. decembar 2018.

1. dan Božića

Sreda

26. decembar 2018.,ta

2. dan Božića

Pravno konzularno i vizno odeljenje ne radi ni juče ni danas tako piše na sajtu nemacke ambasade!!!

Danas su me zvali iz ambasade da mi jave da mi je odobrena viza. (mada nisam ocekivala danas poziv jer na sajtu pise da 9. i 10. ambasada ne radi)
NOKS 6-8, za termin sam se prijavila 23. marta, mail sam dobila 15. juna da je termin 3. jula, prosli utorak sam bila na terminu i danas dobila poziv da je viza odobrena.

To je bas brzo! Na sajtu pise 5 meseci...Kazem ja da nema sablona. Uglavnom sa srecom!

Postovanje,

imam par pitanja koja se ticu osiguranja po dobijanju vize.
1. O kojoj vrsti osiguranja se tacno radi (zdravstveno, putno, za boravak u inostranstvu i sl.)?
2.Moze li to osiguranje poslodavac u Nemackoj da uplati s obzirom da se obavezao da ce mi platiti osiguranje kada smo sklapali ugovor? Ili moram ja da uplatim ovde u Srbiji u svakom slucaju? Idem po NOKS 6-8 ukoliko je to vazno za ova pitanja.

Iako nisam siguran o kakvom se osiguranju tacno radi, dogovor je da sve troskove osiguranja pokriva poslodavac, a u medjuvremenu sam video da bih eventualno ja ovde u Beogradu trebao da vadim to osiguranje neko.

Pitam da bih znao sta tacno da kazem poslodavcu kada dobijem vizu, da li da ga pitam da mi izvadi to osiguranje u Nemackoj ili ja da placam ovde.
Hvala unapred i veliki pozdrav!

Postovanje,

imam par pitanja koja se ticu osiguranja po dobijanju vize.
1. O kojoj vrsti osiguranja se tacno radi (zdravstveno, putno, za boravak u inostranstvu i sl.)?
2.Moze li to osiguranje poslodavac u Nemackoj da uplati s obzirom da se obavezao da ce mi platiti osiguranje kada smo sklapali ugovor? Ili moram ja da uplatim ovde u Srbiji u svakom slucaju? Idem po NOKS 6-8 ukoliko je to vazno za ova pitanja.

Iako nisam siguran o kakvom se osiguranju tacno radi, dogovor je da sve troskove osiguranja pokriva poslodavac, a u medjuvremenu sam video da bih eventualno ja ovde u Beogradu trebao da vadim to osiguranje neko.

Pitam da bih znao sta tacno da kazem poslodavcu kada dobijem vizu, da li da ga pitam da mi izvadi to osiguranje u Nemackoj ili ja da placam ovde.
Hvala unapred i veliki pozdrav!
Moras uplatiti osiguranje kad preuzimas vizu, i moj muz je imao u Nemackoj osiguranje, ali su mu u Ambasadi rekli da mora i ovo da uplati....ni nama nije bilo jasno ali tako je.

@drLexy Cestitam, nek je sa srecom :) Za koliko su vam rekli da mozete da dodjete da preuzmete vizu? Znaci 23. mart i 26. mart su dobili isto termine 3. jula. Nije lose statisticki gledano. Jel znate mozda okvirno koliko ljudi dodje na termin dnevno?

@marija93 Kada ste se vi prijavili za termin? Ja sam 11. juna po istom NOKS-u, zato pitam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back