Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako cemo da sudimo po mesecnoj kvoti u junu su bila cak 3 termina pre toga, maj 1 april 1 itd. Dakle najvise ove godine u jednom mesecu JUN i to je poboljsanje. (ali nazalost veoma neprimetno poboljsanje ako ne nastave tim tempom)
Ja se samo nadam da sam napokon provalio semu kako funkcionise. Dakle svaki petak pre 15og u mesecu bi trebalo da prolazi. Prvi petak u mesecu gotovo vec po pravilu.

A sta mislis onda kada ce biti sledeca podela? Ako su podelili samo prvu nedelju jula onda bi trebalo u toku ove nedelje da dele dalje ili......

Pre svega,hvala vam sto ste se javili,hocu samo da vam pojasnim,ugovor koji sam dobio od poslodavca su mi uzeli i na osnovu njega sam dobio papire tj.''Arbeitserlaubnis''-radna dozvola sa odobrenjem od 01.02.2018 do 31.01.2021 godine,svi podaci firme stoje u tom dokumentu koji je adresiran na ambasadu Nemacke u Beogradu,na dokumentu stoji kao naglaseno''Einreise zur Arbeitsaufnahme i Vorabzustimmung zum Visumverfahren.

To vam je saglasnost ali sigurno morate da imate i ugovor.Moram da vam kazem da svaki Zustimmung vazi 6 meseci,pogledajte sa zadnje strane,i kod mene pisalo 2020 ali kad sam bio na termin nisu mi ga prihvatili jer je bio stariji od 6 meseci.To je sigurna i proverena informacija.Pozdrav

Ako cemo da sudimo po mesecnoj kvoti u junu su bila cak 3 termina pre toga, maj 1 april 1 itd. Dakle najvise ove godine u jednom mesecu JUN i to je poboljsanje. (ali nazalost veoma neprimetno poboljsanje ako ne nastave tim tempom)
Ja se samo nadam da sam napokon provalio semu kako funkcionise. Dakle svaki petak pre 15og u mesecu bi trebalo da prolazi. Prvi petak u mesecu gotovo vec po pravilu.

Moja poznanica, koja je otisla u Nemacku kao dadilja, dobila je termin nakon mesec dana, aplicirala pocetkom aprila, u maju joj stigao meil, bio je cetvrtak da sledeceg cetvrtka dodje na termin. I vizu je dobila nakon nedelju dana. Ona je jedini slucaj za koji znam da je islo tako ekspresno.

Pozdrav svima.Registrovao sam se za noks 3-5,treceg maja 2017.Tada je na sajtu ambasade stajao okvirni termin oko pet meseci.Sada vidim da pise da je cekanje za dati noks minimum sedam meseci.Molim da mi neko iz iskustva napise kada bi mogao najranije da ocekujem termin.Da li oko ubrzanja termina moze nesto da pomogne,slanje maila ambasadi od strane firme,garancija?Hvala

To vam je saglasnost ali sigurno morate da imate i ugovor.Moram da vam kazem da svaki Zustimmung vazi 6 meseci,pogledajte sa zadnje strane,i kod mene pisalo 2020 ali kad sam bio na termin nisu mi ga prihvatili jer je bio stariji od 6 meseci.To je sigurna i proverena informacija.Pozdrav[

Hvala vam na savetu,ja sam pokusao da dobijem ugovor iz kancelarije za strance koji sam predao jos 15.12.2017 ali bezuspesno,kazu da mi ugovor nije potreban i da ostaje kod njih,jer su oni izdali papire na osnovu tog ugovora,ujedno sam i saznao da oni jedini odlucuju ko dobija vizu a ambasada je tu samo kao posrednik,tako da cu morati sa ovim papirima iz kancelarije za strance na termin.Pozdrav.

Pozdrav narode. Juce sam podneo prijavu za termin. Vozac.
Po ovome sto sam procitao u temi nebi trebao da ocekujem vizu najmanje godinu dana, jel tako?
Imam i par pitanja.
Dali moram imati polozen cod 95 iako je poslodavac naveo da cu kada dodjem polagati?
Polozeno imam CE kategoriju od 2011 posto sam naleteo ma par postova gde se spominje neki datum polaganja
Dali se preko sajta ambasade kada se podnese nose papiti neki pre dobijanja termina?
Hvala u napred svima

Čestitam... :) Možete li mi samo reći da li Vam se zanimanje slaže sa zavrsenom srednjom skolom i ukoliko se slaže da li ste morali da dostavite nostrifikovanu diplomu prilikom predaje dokumenata? Unapred hvala.

Hvala,da slaze se imam srednu el.skolu.Nisam nostrifikovao diplomu.

- - - - - - - - - -

Jesu vas na mobilni telefon zvali..

Da,na mobilni

Cestitam. Ja sam bio na terminu 8.5 isti noks i ista pokrajina i jos nista.

Mislim da sablona nema, sema ako nije do sluzbenika...Moj muz je vec godinu dana u Nemackoj sa jos petnaestak ljudi iz Bosne, svi su dobijali vize razlicito. Jedan vec dva puta dobija po 6 meseci, vecina je dobila na godinu nakon sest meseci, par njih je dobilo na dve god, jedini moj muz dobio na 3 god. Ista struka ista firma, al eto, njega posrecilo, a mnogi kukaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back