Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da je to objektivno previse CRNA verzija!
Pa pogledajte sta kaze "connexion wien" za koje vreme je dobio vizu.....uzgred sve cestitke coveku!!!

On se prijavio 22.11.2017, a termin dobio 04.05.2018.
Od 04.05.2018 do 14.6.2018 je 41 dan. Za taj 41 dan su podelili 4 dana termina i stigli od 22 do 26 novembra. Na nasih 10 dana cekanja daju 1 dan termina u proseku. To je pakao.

Pronasao sam obavezno osiguranje i ubo izgleda najpovoljnije.Gazda MILE je najjeftiniji.
Milenijum osiguranje 6873,oo dinara.
Eto za sve koji ce uskoro dobiti vizu.

Gde se nalazi to?
U eurotragu rekose da je oko 8000din.

- - - - - - - - - -

Sutra tacno 3 meseca od kako sam se registrovao za termin NOKS 6-8 stručno obrazovanje (Ausbildung).Nadam se da ću u skorije vreme poslati termin!!!

Sutra je petak- dobices sutra, misli pozitivno i javljaj! :-)

Da li neko zna, u slucaju odbijanja, da li moze odmah da se zatrazi zakazivanje sledeceg termina, ili mora nesto da se ceka?

Konkretno me interesuje spajanje porodice, ako supruga dobije termin pre nego sto ja imam 3 platne liste, pa je odbiju, da li moze odmah da se prijavi za novi termin?

Moze, ali bice tri liste i viza.

- - - - - - - - - -

Sutra tacno 3 meseca od kako sam se registrovao za termin NOKS 6-8 stručno obrazovanje (Ausbildung).Nadam se da ću u skorije vreme poslati termin!!!

Meni je falilo 3 dana da bude 4 meseca ravno. NOKS 6-8, Fortbildung. Brzo javljaju i za vize, ali kod mene prodje 8-9 dana-nista jos... mada kod mene je i komplikovano.

- - - - - - - - - -

Inace, juce prolazih u vise navrata pored ambasade.
Tete sa saltera rade, ali im je pauza od 12h do 14h.
Verovatno ima ljudi, koji u druge vreme imaju pauza, jer termine salju oko 12 do pola 1, a za vize zovu i pre 14h ( Konkretno juce u 13:55).
Posle 14h u ambasadi nema nikog na terminu. Gledala sam kao debil, prazno... Smatram da od 14 do 16 mogu minimum 5 zahteva odraditi.

Cela prica oko podele termina je vise nego konfuzna.
Svi mi koji ovde mesicima pratimo desavanja,uspeli smo delimicno da shvatimo taj sistem podele.....
Ocigledno je da ce oni morati nesto da promene u sistemu rada,jel ako se nastavi sa ovom matematikom ljudi ce cekati na termin po 2 godine...
Iskreno se nadam da ce ici brze kad ociste Oktobar....i da ce se ceo proces ubrzati,pa bar i da ispostuju onih 7 meseci za noks 3-5 ! Bice podnosljivo.

Ljudi, dokle su stigli sa NOKS 6-8??? Ja sam se prijavio pre 8dana :D i svaki dan proveravam mejl da vidim da me slučajno nisu pozvali :D i spam poštu :D :D :D
Ne brini se, nisu :D

Sto se tice NOKS 6-8, stigli su tacno do 23.03. To znam jer su se ovde javljali ljudi da su dobili termine zakljucno sa tim datumom a ja sam se prijavio prvog narednog radnog dana (26.03.) i nisam jos dobio termin.
Tako da imas jos MINIMUM 2 meseca (a verovatno 3+) da cekas.

Moze, ali bice tri liste i viza.
Mislis nece mi dati spajanje pre toga sigurno?

Ne brini se, nisu :D

Sto se tice NOKS 6-8, stigli su tacno do 23.03. To znam jer su se ovde javljali ljudi da su dobili termine zakljucno sa tim datumom a ja sam se prijavio prvog narednog radnog dana (26.03.) i nisam jos dobio termin.
Tako da imas jos MINIMUM 2 meseca (a verovatno 3+) da cekas.

Mislis nece mi dati spajanje pre toga sigurno?

Mislim da hoce dati. Eventualno mogu traziti dopunu. Ali dace i bez toga, smatram, ako je ostala dokumentaciju u redu.

Cela prica oko podele termina je vise nego konfuzna.
Svi mi koji ovde mesicima pratimo desavanja,uspeli smo delimicno da shvatimo taj sistem podele.....
Ocigledno je da ce oni morati nesto da promene u sistemu rada,jel ako se nastavi sa ovom matematikom ljudi ce cekati na termin po 2 godine...
Iskreno se nadam da ce ici brze kad ociste Oktobar....i da ce se ceo proces ubrzati,pa bar i da ispostuju onih 7 meseci za noks 3-5 ! Bice podnosljivo.

Problem je taj sto se za noks 1-2 i 3-5 vreme cekanja eksponencijalno povecava, za sve ostale postuju rokove.
Ako u jednom trenutku ne preseku i ne krenu da dele 10-15 dana po jednom mesecu cekanja ljudi koji u ovom trenutku konkurisu nece docekati termin do 2020

Hvala puno,

- - - - - - - - - -

Pitanje za Gogeksa.
Da li se dobija viza u trajanju suprugine ili ne ? Pitam se za decu zbog nastavka školovanja. Ćerka završava III godinu, a sin drugi razred.
Hvala
P.S.
Kakva su iskustva u ovom domenu?

To ne znam da ti odgovorim, moja supruga ima madjarski pasos, tako da sam ja dobio prvo vizu na 5 godina, a zatim ako je sve ok ide na neograniceno. Mada ukoliko tvoja supruga dobije unbefristet radni ugovor ne vidim razlog da i kod tebe bude drugaciji slucaj.

Meni je falilo 3 dana da bude 4 meseca ravno. NOKS 6-8, Fortbildung. Brzo javljaju i za vize, ali kod mene prodje 8-9 dana-nista jos... mada kod mene je i komplikovano.

- - - - - - - - - -

Verovatno ima ljudi, koji u druge vreme imaju pauza, jer termine salju oko 12 do pola 1, a za vize zovu i pre 14h ( Konkretno juce u 13:55).
Posle 14h u ambasadi nema nikog na terminu. Gledala sam kao debil, prazno... Smatram da od 14 do 16 mogu minimum 5 zahteva odraditi.[/QUOTE]

Nadam se da ću dobiti termin do 14.07. tad će biti tačno 4 meseca.

Pozdrav, da li neko zna da li ovlascenje kod notara da neko drugi preda dokumenta u ambasadi mora da se prevodi na Nemacki ?

Mora sve da bude prevedeneno. Ali kako ce neko drugi da da otiske prstiju umesto tebe? Mislim ako predajes za vizu. Navodno otisci vaze 5 godina, ali meni su uzimali i prvi i drugi put, a 15 meseci je razlika.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Posle 14h u ambasadi nema nikog na terminu. Gledala sam kao debil, prazno... Smatram da od 14 do 16 mogu minimum 5 zahteva odraditi.

Nadam se da ću dobiti termin do 14.07. tad će biti tačno 4 meseca.[/QUOTE]

Drzim palceve da hoces. Mi smo jos i dobri, ljudi su po 9 meseci cekali na termin.

https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/kontakt-formular
Ovaj link vodi do kontakt formulara, ali nema opcije za prilog dokumentacije. Potrebna mi je dopuna (original diplomu i kopije nisam prilozio) i sluzbenica na salteru mi je rekla da moze i na mail da se posalje. Tako da, koju mail adresu mogu da iskoristim za to, i dopunu posaljem sa mog maila, a ne iz ovog kontakt formulara?

Sto se samog apliciranja u ambasadi tice, zadrzavanje kod sluzbenice je 15-30 min. Bar toliko je mene zadrzala.. Nije nista pitala na nemackom, mada ja sam za noks 6-8, i u ugovoru ne pise da mi je za obavljanje posla potreban nemacki, vec eng. i srpski.

Ovaj link vodi do kontakt formulara, ali nema opcije za prilog dokumentacije. Potrebna mi je dopuna (original diplomu i kopije nisam prilozio) i sluzbenica na salteru mi je rekla da moze i na mail da se posalje. Tako da, koju mail adresu mogu da iskoristim za to, i dopunu posaljem sa mog maila, a ne iz ovog kontakt formulara?

Sto se samog apliciranja u ambasadi tice, zadrzavanje kod sluzbenice je 15-30 min. Bar toliko je mene zadrzala.. Nije nista pitala na nemackom, mada ja sam za noks 6-8, i u ugovoru ne pise da mi je za obavljanje posla potreban nemacki, vec eng. i srpski.

Možda da pokušate da pošaljete kao odgovor na mejl u kojem ste obavešteni o terminu.

Probaj na visa AT belg.auswaertiges-amt.de

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back