Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ne spadas u ni jednu podgrupu tipa volontera, naucnika i sl to je to. Visokokvalifikovani i plava karta su u istoj grupi, tako pise i nema potrebe za tripovanjem. Svi smo vise izgubili zivce oko svega ovoga.
Svima zelim sto brze termine i vize!

@Akioki, kod koga si ti predala papire? Su te pitali nesto?

Na salteru B, kod krupne starije zene.
Pitala me je i to na nemackom, verovatno joj je bilo lakse. Bila je ljubazna, cak je rekla, mora strpljena i izvinila se cak. Pitala me je da li se radi o istom faxu, pa je uporedjivala upisnicu staru i potvrdu da nisam napustila fax. Onda me je gledala sperovani racun, da li imam potvrdu od ureda za strance-za otvaranje racuna i da li se ured za strance slazem sa tim. Onda je uzela pasos i nesto kucala, gledala u kopmu ( sta - pojma nemam ), pitala me je da adresa ista i dalje na kojoj zivim, gde cu ziveti u DE, kako cu putovati, i na koliko mi treba viza. Jer sam ja trazila u agenciji da mi napisu od 2018., bez dana i meseca i nisam trazila zavrsetak. Rekla sam joj izmedju 6 do 9 meseci.
Onda mi je pre pisao Herr Münich, i trazio je samo dokaz da nisam napustila studije i potvrdu kako cu se finansirati - ja sam sve te mejlove istampala I ona je rekla njih cemo prvo da bi se sto pre donela odluka.
Mada, moj slucaj je prilicno specifican. Ne znam sta ce biti. Niti da radim, niti da cekam, bas haos...

- - - - - - - - - -

Da li neko zna šta se popunjava u polje “davalac preporuke u SR Nemačkoj”? Da li tu pišem podatke od šefa koji me je zaposlio i da li mi u tom slučaju zaista treba ta njegova preporuka?

Instituciju/firmu... Mada napisi firmu i stavi mozda kont akt osobu , a broj telefona sefa.
Ja sam pisala fakultet, adresu i broj fakulteta, a ne mentora, iako je to bilo isto na papiru.

Drzava je bezobrazna. Kad bi u ambasadi napravili jos jedan sprat sa podelom viza i kada bi se dnevno 500-1000 viza delilo pa ostao bi samo Vucic i ostali lopovi. Jaoooo ljudi kad budem dobio tj.docekao vizu kako cu da se napijem sa zenom jaoooo jaoooo jaoooooo. :) I naravno prodacu svoje drzavljanstvo za gajbu piva i onako nemam nikakve vajde. Pozz svima i svako dobro.

Drzava je bezobrazna. Kad bi u ambasadi napravili jos jedan sprat sa podelom viza i kada bi se dnevno 500-1000 viza delilo pa ostao bi samo Vucic i ostali lopovi. Jaoooo ljudi kad budem dobio tj.docekao vizu kako cu da se napijem sa zenom jaoooo jaoooo jaoooooo. :) I naravno prodacu svoje drzavljanstvo za gajbu piva i onako nemam nikakve vajde. Pozz svima i svako dobro.

Perfeks dvoslojni (da ne potcenim troslojni) ima veci znacaj u mom zivotu od srpskog pasosa. Kad su ovi prethodni i sadasnji zemlju prodavali mogli su bar gradjanima da omoguce da odu iz ove rupcage od zemlje, ali ne, nije bilo dosta nego im treba neko da rinta za pirinac.

Koliko ja znam na sajtu pise da se zakazivanje pogresnog noks-a smatra laziranjem podataka.

Joj bre, ali ja ne znam kako sam to uspela. Mislim zasto bih lazirala podatke da se prebacim u noks koji duze traje, nelogicno je! Ajde u obrnutom smeru, ali ovo bi bilo krajnje glupo da taktiziram na taj nacin :sad2: Kad sam se prijavljivala za noks 6-8 nije mi bilo upisano sta treba da se upise iznad polja gde treba broj pasosa da stoji..prosto bilo je prazno...i ja stavila neki broj i posle tek videla da mi pise "fali vam broj pasosa" i tako ukapirala da sam tu trebala da stavim broj pasosa. I onda sam to stornirala i ne znam KAKO sam uspela da zakazem u NOKS 1-2, jel postoji mogucnost da su me prebacili na NOKS 1-2, zato sto sam stornirala termin?

I sta sad da radim, da opet storniram i opet ispocetka da cekam? A vec 2 i po meseca cekam..sad videh da svi dobijate termine za noks 6-8 u tom periodu kad sam se ja prijavila i tek sad proverila mail, i vidim pise prijavljena sam za noks 1-2, ne znam kako to ranije nisam proverila... :sad2: Poslala sam im mail sa dokumentima i zvacu ih u ponedeljak da vidim sta da radim sad... :(

Golden eye, i ja mislim isto kao Akita.
Na zalost, smatra se laziranjem podataka.
Ali, mozda mozes da proveris nekako, da pozoves ili posaljes neki e-mail.
Apsurdno je da cekas 10 meseci na termin po 1-2, ako si 6-8.

Hvala na odgovoru, poslala sam vec e-mail, i zvacu ih u ponedeljak...ja ne verujem kako sam to uspela, znas li mozda ti jel postoji mozda mogucnost da su me prebacili u NOkS 1-2 zato sto sam stornirala prethodno termin?

Hhahaha kralj ????

Hvala na odgovoru, poslala sam vec e-mail, i zvacu ih u ponedeljak...ja ne verujem kako sam to uspela, znas li mozda ti jel postoji mozda mogucnost da su me prebacili u NOkS 1-2 zato sto sam stornirala prethodno termin?

Koliko sam do sada citala ovde na forumu, i ako sam dobro sve shvatila, nemoguce je da te oni sami prebace u neki drugi NOKS.
Bilo kakvo 'prebacivanje', ako moze tako da se nazove, je moguce samo kod onih koji su za termin aplicirali pre 1.11. tj.po starom nekom sistemu, pa im sada dele termine prebacujuci ih u odgovarajuci NOKS.
Molim, ispravite me ako gresim.
Ti ih svakako zovi u ponedeljak i objasni da si nekako pogresila, a nadam se i verujem da ce oni uvaziti tvoju molbu, jer ko je lud da namerno aplicira za 1-2 ako moze za 6-8?
Drzim ti palceve, srecno. ;-)

Koliko sam do sada citala ovde na forumu, i ako sam dobro sve shvatila, nemoguce je da te oni sami prebace u neki drugi NOKS.
Bilo kakvo 'prebacivanje', ako moze tako da se nazove, je moguce samo kod onih koji su za termin aplicirali pre 1.11. tj.po starom nekom sistemu, pa im sada dele termine prebacujuci ih u odgovarajuci NOKS.
Ti ih svakako zovi u ponedeljak i objasni da si nekako pogresila, a nadam se i verujem da ce oni uvaziti tvoju molbu, jer ko je lud da namerno aplicira za 1-2 ako moze za 6-8?

Kinder3,moracu da te ispravim,svi koji su aplicirali pre 01.11.2017 dobijaju termin sa noksom 1-2 bez obzira sta su po zanimanju

Da li neko zna koliko se dugo ceka termin za vizu za spajanje porodice. Ja sam se registrovao za termin 24.02.2018.

Nekih 7 meseci na termin.

- - - - - - - - - -

Da li neko zna od vas, drugari, kada pocinje nova skolska godina u Nemackoj? To bi bila korisna info za sve koji cekaju termin za spajanje porodice ovog leta, a imaju klince.

3.avgusta otprilike, s tim da u nekim delovima, mozda nedelju dana kasnije.

Javi sta su ti rekli, nadam se da ces uspeti nesto da sredis.
@Hvala Akioki, nadam se da sa mnom nece na nemackom jer ja radim sa engleskim. ????

Hvala ti puno!
Pa videcu sta ce biti, ili ce mi uvaziti molbu ili da storniram i taj termin pa opet ispocetka :( Nadam se samo da nece biti tezih posledica...da nece shvatiti pogresno...ja idalje ne verujem kako sam uspela.... ????

Javi sta su ti rekli, nadam se da ces uspeti nesto da sredis.
@Hvala Akioki, nadam se da sa mnom nece na nemackom jer ja radim sa engleskim. ????

Nece, kada sam ja bila na terminu, radio je salter D koji nije uvucen kao A,B,C i devojka koja je bila na salteru D je rekla da ce raditi na engleskom, dok je covek ( medicinske struke) bio podvrgnut nemackom. Ne brini, pitace te da li ti treba nemacki, ti kaze ne, engleski, ALI da ces uciti cim stignes. Nemci vole svoj jezik. Jednom prilikom je u bivsoj firmi koleginici receno ako ce da prica engleski, da prica sa Englezima, a ne sa Nemcima :-) Zato rekni, da ces odmah krenuti da ucis, cisto da prodje sve opusteno.

Nece, kada sam ja bila na terminu, radio je salter D koji nije uvucen kao A,B,C i devojka koja je bila na salteru D je rekla da ce raditi na engleskom, dok je covek ( medicinske struke) bio podvrgnut nemackom. Ne brini, pitace te da li ti treba nemacki, ti kaze ne, engleski, ALI da ces uciti cim stignes. Nemci vole svoj jezik. Jednom prilikom je u bivsoj firmi koleginici receno ako ce da prica engleski, da prica sa Englezima, a ne sa Nemcima :-) Zato rekni, da ces odmah krenuti da ucis, cisto da prodje sve opusteno.

Ovo je tacno. Kada sam bio na razgovoru za posao istakao sam to da mi je takodje engleski fluentan i naisao sam na 'to je lepo ali mi smo u nemackoj'. Mada bez brige, s obzirom koliko se ceka cak i ljudi koji su noks 6-8 imaju vremena da nauce od nule do bar B1 nivoa.

Ma ja sam pocela da ga ucim ali nisam bas za konverzaciju :D Hvala ti! ^_^

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back