Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Podrazumevano Re: Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

Citat Original postavio mmladen Pogledaj poruku
Zdravo,

imam pitanje u vezi prevoda diplome i dodatka. Da li se isti povezuju u originalu sa prevodom, ili se kopije povezuju sa prevodom?

Hvala unapred!
Kopija diplome se povezuje sa prevodom

-------------------------------------
Samo da proverim da li smo se razumeli.
Original diplomu sam overio apostilom, dodatak nema apostil. Te originale prevodim. I sad te prevode treba povezati sa fotokopijama originala? Te fotokopije su samo klasične fotokopije originala diplome sa apostilom, i dodatka bez apostila.

Hvala.

Original odneses kod prevodioca, a mozes i kopije da poneses, i on ti to prevede. To su obicne znaci fotokopije i on ce ti to povezati sa prevodom, znaci original diplomu i dodatak ti ne povezuje, to ne sme da se radi niti ostecuje.

Mene zanima da li je neko uspeo da završi spajanje porodice a da je nekada davno osudjivan, uslovna kazna je istekla pre dve godine... Ne znam da li ambasada može da pravi problem zbog toga.

Podnet je i zahtev za rehabilitaciju (brisanje iz evidencije) ali pitanje je da li će biti gotovo do termina jer su naši sudovi jako brzi i ažurni.

Citat Original postavio Tempesta Pogledaj poruku
Hvala puno na odgovoru!! To cu sad sto pre da sredim. Ako odlucim da ostetim pasos a u njemu mi je americka viza, da li Ona prestaje da vazi? To me brine ????
To sto se tice americke vize ne znam,logicno mi je da moze da se prenese u novi pasos,pitajte u americkoj ambasadi.A jos jedna logicna stvar je i da ce pasos ionako da prestane sa vazenjem(ne znam kad ste naveli u toku ove godine)pa se opet dolazi na istu situaciju.

Nema razloga da oštećuješ pasoš. Samo molba sa obrazloženjem za prevremeno vađenje pasoša. To sam upravo uradio prošle nedelje. Što se tiče viza, MUP poništava samo prvu stranu, ostatak pasoša je važeći koji nosiš sa sobom.

Pozdrav!

Evo sad sam bila u MUPu ovde u Novom Sadu, ne daju. Najbolje mi je onda da menjam adresu boravka I onda imam pravnu osnovu da menjam pasos. To mi je inspektor za pasose rekao. Strasno.

Mene zanima da li je neko uspeo da završi spajanje porodice a da je nekada davno osudjivan, uslovna kazna je istekla pre dve godine... Ne znam da li ambasada može da pravi problem zbog toga.

Podnet je i zahtev za rehabilitaciju (brisanje iz evidencije) ali pitanje je da li će biti gotovo do termina jer su naši sudovi jako brzi i ažurni.

Pa ako je isteklo, nema problema.

Pozdrav svima...

Siguran sam da na ovih 271stranici piše nešto o dokumentaciji potrenoj za dobijanje radne vize za Nemačku, ali... ja ne mogu da nađem :)

Da li bi neko bio ljubazan da mi pomogne sa tim? :)

Našao sam firmu za koju bih radio i napravio usmeni dogovor i sada ja treba da preuzmem sledeće korake, ali ne znam šta dalje...

Zaista bi mi značila vaša pomoć tako da pišite :)

Pozdrav svima...

Siguran sam da na ovih 271stranici piše nešto o dokumentaciji potrenoj za dobijanje radne vize za Nemačku, ali... ja ne mogu da nađem :)

Našao sam firmu za koju bih radio i napravio usmeni dogovor i sada ja treba da preuzmem sledeće korake, ali ne znam šta dalje...

Moras da odes na sajt nemacke ambasade i pod stavkom VIZE procitas u vezi NOKS-eva. Kad procitas bice ti jasnije za koji NOKS treba da apliciras, ali ukratko: NOKS 1-2 ukoliko ti se zanimanje iz srednje skole/fakulteta razlikuje od posla koji ces raditi tu apliciras i ceka se veoma dugo oko 8 meseci na termin, NOKS 3-5 ukoliko ti se zanimanje iz srednje skole poklapa sa poslom koji ces raditi onda tu apliciras, NOKS 6-8 obuhvata plavu kartu i visokokvalifikovane kao i obrazovanje, ukoliko si posao dobio na osnovu svoju fakultetske diplome tu apliciras. Za svaki NOKS postoji informator u kojem je naznacena sva dokumentacija koja ti je potrebna. I sto je najvaznije poslodavac MORA da ti posalje ugovor, bez njega ne mozes na termin u ambasadu. :)

Pozdrav svima...

Prevedeno na srpski, mrzi me da citam :D :p

Tanja je sve objasnila. Dopuni pitanje sa dve poznate: sta si zavrsio , i za koji posao je ugovor.

Ako je prošlo dve godine uslovna ti je izbrisana silom zakona

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back