Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,u vezi vize za medicinske sestre,da li iko zna ko ide na termin bez zakazanog termina,pod opcijom noks5,ono sto je naznaceno crvenim slovima (od 9-11)? Da li to vazi za one koji su samostalno nasli posao ,a dobili Zustimmung preko biroa ? Jer oni koji su u projektu preko biroa ,njima biro zakazuje termin,prema tome ispada da nisu oni. A u informatoru pod opcijom A tacka 6 stoji da tu spadaju i oni koji su sami nasli poslodavca. Da li je iko otisao na termin bez zakazivanja u to vreme ...koja su iskustva? Hvala

Pozdrav,

To se odnosi na TripleWinn projekat, medicinsko osoblje koje ide preko njih ima posebni rezim . Svi ostali idu preko ambasade na zakazivanje termina .

Naravno da ima samo se ne objavljuje, kao sto sam vec pisao daje se prednost grupnim terminima. I na nasu zalostih je sve vise, barem sto se tice vozaca.

da li to znaci da se datum pomera unapred u slucaju vozaca? da li su te grupne termine organizovale odredjene firme koje zaposljavaju vise vozaca ili neke agencije? ako su agencije da li znate koje?

hajde sada svi lepo koji smo revoltirani korupcijom i nenormalnim vremenom cekanja da posaljemo mail direktno ambasadoru gde cemo napisati da agencije i dalje na mufte prolaze grupnim terminima dok mi koji smo posteno aplicirali za besplatnu uslugu cekamo samo jer nismo dali MITO.
ja cu to svakako uraditi. a za sve koji su takodje zainteresovani ovo vam je link

https://belgrad.diplo.de/Vertretung/belgrad/sr/Kontakt.html

ako ima zainteresovanih da napisu na nemackom tekst koji bismo slali samo napred, ako ne ja cu napisati i ostaviti tekst ovde do ujutru.

Poslednja izmena:
ljudi, ajde neko molim vas da me razuveri. da li je moguce da su od februara do sada ocistili samo 20 dana u noksu 3-5 vozaci? to znaci da na svaka tri meseca oni ociste tri nedelje. jedna nedelja-jedan mesec.
tom matematikom ja koji sam se prijavio krajem februara cekacu ukupno sve godinu i tri meseca, i to po novom. da li je to realno?

ljudi, ajde neko molim vas da me razuveri. da li je moguce da su od februara do sada ocistili samo 20 dana u noksu 3-5 vozaci? to znaci da na svaka tri meseca oni ociste tri nedelje. jedna nedelja-jedan mesec.
tom matematikom ja koji sam se prijavio krajem februara cekacu ukupno sve godinu i tri meseca, i to po novom. da li je to realno?

Kako sada stoje stvari to je realno!
Osim ako nesto iz korena ne promene....U sta sumnjam.
Ja cekam od kraja Novembra jos nemam termin.....

Ovaj mi odgovor zvuči dobro,ali još uvek mi nije jasno.Ugovor sam potpisala 11.08.2017 i počeo je da važi od 01.11.2017 do sledeće godine tj.godinu dana tako piše.Međutm kada sam zvala agenciju preko koje su me registrovali za termin rekli su da mora nov kao gleda se datum potpisivanja i važi 6 meseci.Kaktus možeš li mi malo bolje opisati vezano za datume na tvom ugovoru ?Hvala.Možda sam i ja trebala da zovem ili pišem ambasadi.

Biljana, htela bih da te pitam jednu Informaciju. Ukoliko neko potpiše ugovor npr. danas i trebao bi da počne 1.07., moze li se raditi u međuvremenu sa nekom privremenom dozvolom dok se viza ne sredi ili kako to funkcionise? Ne znam ko bi me čekao do kraja godine dok sve sredim ukoliko trebaju radnika ranije? Izvinjavam se, nisam bas dobro informisana u vezi sa tim:) Pozdrav

Na zalost druze u pravu si,cekanja su sve duza,zbog tog sistema "po novom"ja mislim da se sve jos vise poremetilo.Ja sam po starom i cekam 8m i 2d.a sto kazes dele samo po nedelju dana svakog meseca i vrlo brzo cemo stici ambasadu u Sarajevu gde se ceka i vise od godinu dana.Katastrofa.

Vozacc
Polako tek treba da ociste sept.okt. Uporedno dele i po novom tako da mogu nesto da ubrzaju tek kada ociste ove po starom a to je do okt. Meni ce jos 5 dana pa 8meseci. A znam coveka koji se prijavio po novom u nove.i dobio termin. I sta mi da kazemo na to koji cekamo iz sep.i okt. Umesto da subocistili ubrzano sve po starom i krenuli po novom i mesaju i ko zna kada ces stici na red, ne znam ni ja da li cu upasti u ovoj podeli jer sam 28 sep.prijavljen.

Da li je najbolja opcija odmah aplicirati za termin, pa u medjuvremenu dok ne dobijete termin traziti poslove? Sta se desava ako za 3-4 meseca ne dobijes ponudu za posao i taj termin propadne tj. ne iskoristis ga?
Pa to samo ako si NOKS 6-8 da tako brzo dobijes termin, ovako ces imati fore da nadjes posao skoro godinu dana kako vreme ide. Ideja je odlicna i ja da sam znao aplicirao bih prosle godine. Ne znam tacno koliko moras cekati u sistemu da bi mogao da apliciras ponovo ako ti propadne termin.

A neko je napisao da se svi kolektivno moramo zaliti na sporost u obradi, hajde da svi masovno saljemo zalbe u DE, mozda neko pametniji ima ideju kako to da osmislimo i kome da saljemo!

Ambasada je usporena zbog:1.gradjevinskih firmi koji salju ljude u vecem broju na privremeni rad u Nemacku preko detasmana dobijaju termin za 15 dana i pod 2.zbog ogromnog broja ugovora koji se prave za nekvalifikovane radnike,te ugovore prave nasi ljudi gradjevinske firme u Nemackoj jer se tako najlakse prolazi ambasada i oni placaju mimimalni porez tamo a ti ljud su najvecem broju slucaja kvalifikovani majstori i u Nemackoj rade kao kvalifikovni za nase ljude gore i oni su u ogromnom broju prave najveci zastoj.proverena informacija

ja mislim da je sve ovo zavera jer toliko ljudi hoce da ode iz ove smrdljive zemlje pa nas namerno zadrzavaju i otezavaju jer nece na kraju niko ostati

Vozač nisi jedini koji je ovde revoltiran našom bednom državom, političarima (političarom), bednim prostim pokvarenim narodom, i sporom ambasadom. Svašta bih još rekao ali nije mesto. Ambasada bi sigurno radila brže da nije šiptara koji bez ikakvog reda i termina sa prevodiocima i bez znanja i jedne reči srpskog jezika, a sa srpskim pasošima opsedaju amasadu. Zatim su tu i Bosanci koji takođe prave veliku gužvu izbegavajući već prebukiranu sarajevsku ambasadu. Naravno tu je i politika kao glavni uzrok sporosti, vidiš da stalno izmišljaju neka nova pravila, zahteve kako bi čitav proces usporili, otežali. Sad su izmislili da Slo KOD ne važi, ide se na to da ljudi ušto većem broju odustanu. Uspećemo valjda, ja sutra ulazim u šesti mesec, a stomak mi je još ravan valjda nisu dovoljno j.b.li : )

Vozač nisi jedini koji je ovde revoltiran našom bednom državom, političarima (političarom), bednim prostim pokvarenim narodom, i sporom ambasadom. Svašta bih još rekao ali nije mesto. Ambasada bi sigurno radila brže da nije šiptara koji bez ikakvog reda i termina sa prevodiocima i bez znanja i jedne reči srpskog jezika, a sa srpskim pasošima opsedaju amasadu. Zatim su tu i Bosanci koji takođe prave veliku gužvu izbegavajući već prebukiranu sarajevsku ambasadu. Naravno tu je i politika kao glavni uzrok sporosti, vidiš da stalno izmišljaju neka nova pravila, zahteve kako bi čitav proces usporili, otežali. Sad su izmislili da Slo KOD ne važi, ide se na to da ljudi ušto većem broju odustanu. Uspećemo valjda, ja sutra ulazim u šesti mesec, a stomak mi je još ravan valjda nisu dovoljno j.b.li : )
Bosanci nemogu u Bg ambasadu ustvari mogu ako imaju Srpski pasos,a to sa siptarima da oni su povezani ko creva i prave ogromne guzve oni i sandzaklije,jer oni su vecinom gradjevinci i tamo u Nemackoj ako jedan ima firmu onda ce celom selu da napravi ugovor za nekvalifilovanog radnika i onda on bez problema prodje ambasadu i ako nije fizikaner on ce tamo na gradilistu da radi kao zidar,armirac i td.jer ima pravo,upoznat sam sa tom forom i u ogromnom su broju.

e pa mogu da me uvate za onu stvar sto se tice koda95, izvadio sam karticu u sloveniji. cist sam ko suza imam i b1 a znanje jezika jos jace od te diplome necu se vratiti nikad u zivotu u ovu zemlju vise makar crko.
zao mi coveka koji me ceka za posao tamo, pita me na svake dve nedelje sta se desava, dogovorili smo se sve kao ljudi a u rodjenoj zemlji mi se vlasti ponasaju kao najgori dusmani crkli dabogda

Prosle godine je izdato samo oko 25,000 viza za sve zemlje zapadnog Balkana. A nas ceka barem 200,000 radne vize a godisnja kvota radnih dozvola za zemlje zapadnog Balkana je oko 25,000

Zato oni usporavaju dodelu viza. Ipak narod u Srbiji dobija vize.

Kazu da su svaki dan redovi ispred ambasade. Pa ovde nas je samo 1 posto na forumu koji obavestavaju za svoje slucajeve. Ovih 99 posto i nisu na forumima a isto su dobili ili su u postupku dobijanja vize.

Zato glavu gore. Budimo optimisti I strpljivi. Sve ce biti ok. Bog je uz nas. Ma koje god vere mi bili i kako tog naseg Boga zamisljali. Univerzum Ispunjava nase zelje samo veruj.

Prevedeno na srpski, mrzi me da citam :D :p

Tanja je sve objasnila. Dopuni pitanje sa dve poznate: sta si zavrsio , i za koji posao je ugovor.

Ja spadam u NOKS 6-8, završio sam Građevinski fakultet u Beogradu i ugovor je za posao građevisnkog inženjera. Ugovor će mi poslati, to nije problem. Na sajtu stranice nisam pronašao potrebnu dokumentaciju. Sve sam pregledao (ne znam da li sam lud, ali više ljudi mi je reklo da sve JASNO piše na sajtu :) ).

Hvala na odgovorima :)

Pozdrav. Imam jedno pitanje, ako je neko voljan da mi odgovori. Sa poslodavcem sam popunio upitnik za dobijanje termina, ime, prezime, broj pasosa, mail... vise puta sam pokusavao da pogodim kombinacije, i kada sam uspeo nisam dobio nikakav povratni mail, niti mi je ista izaslonda je poslato... kako da znam dal je uopste poslato?? Hvala Vam unapred na odgovoru.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back