Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav ekipa!

Žena danas bila na davanju otisaka, završila za par minuta... Kažu viza možda već sutra i ako ne viziraju petkom ali grupne termine viziraju ako stignu, ako ne u ponedeljak utorak će biti gotovo. Prosto mi je neverovatno da nešto kod njih može tako brzo posle iskustva sa čekanjem bešajda i termina sve ukupno preko godinu dana. [emoji6]

Super! Kako vas je terao maler sve vreme, red je bio da vas malo pogleda i sreća :)

Poslednja izmena:
Postovani,

Molim Vas nemojte siriti pogresne informacije.

U septembru prosle godine NOKS sistem nije ni postojao. Uveden je 01.11.2017.

Termini za radne vize po clanu 26.2. su podeljene do 11.09.2017.

Znam da tada NOKS nije postojao, baš zbog toga za NOKS 1-2 važi da se stiglo do septembra, znači po članu 26.2 ili jednostavnije rečeno NOKS 1-2 još nije ni započet sa obradom

Pozdrav svima,vidim da svi pitaju kada bi mogli da ocekuju termin
Moje misljenje je da treba odma uzeti najgoru opciju...A zasto:
Ovo sto je ambasada postavila na svom sajtu vezano za cekanje po NOKS-evima,nije se obistinilo
Ja konkretno sam odavno usao u 6-ti mesec cekanja za NOKS 3-5,i ne samo ja mnogi drugi a pise da je vreme cekanja 4-5 meseci za dobijanje termina!
Za noks 3-5 je najveca navala,ne znam kako je za druge....Tako da cekanja se samo povecavaju i treba se naoruzati strpljenjem!
To je moje misljenje....

Poslednja izmena:
Znaci mi u Aprilu sad koji smo zakazali da ne ocekujemo termin ove godine mozda decembar bude ako ne onda tamo januar.
Ma to je neverovatno kakva je to glupost, mene cudi kako Svabe ne pronadju resenje da se ubraza obrada jer i najprostija logika kaze da te poslodavac nece cekati godinu dana. Pa nije nas pet miliona koji sa Balkana podnosimo zahteve. Ajd da je kod nas ovde me nista ne cudi kakav je javasluk ali od njih sam ocekivao vise organizovanosti.
Moj poslodavac kuka kad cu da dodjem i treba mu jos radnika...

Znam da moj post nije bas utesan ali mislim da je realan!
Ja sam dobio posao vozaca autobusa u blizini Stuttgarta,vec sam trebao da pocnem da radim....A nazalost docekao sam i drugi ugovor,zapravo srecan sam sto me poslodavac nije odbio posle ovoliko cekanja....
Tako da moramo biti strpljivi nista drugo nam ne preostaje...

Druze,u koje mesto u blizini Stuttgarta ides?Od kada cekas?

UH UH! KONACNO TERMIN
Noks 6-8 (plava karta/visokokvalifikovani)
Registracija 13.2.
Termin 15.5.
Malopre stigao mail sa terminom :))

Dragi ljudi

dobio sam i ja email za termin, NOKS 6/8 plava karta:

Registracija 20.02.
Termin 15.05.

Zelim vam svima sto vise termina danas!

Stigao i meni.
Registracija 20.02. NOKS 6-8
Termin 15.05. :)

Puno sreće svima!!!

Čestitam svima!
Mene su izgleda preskočili...

Čestitam svima!
Mene su izgleda preskočili...

Probaj da se ponovo registrujes, ako su ti podaci u sistemu nece ti dozvoliti novu registraciju, pa samim tim mozes da ocekujes mail.. ja sam prekjuce bila na kraju zivaca i odlucim da proverim da li sam u sistemu, i nije mi dozvolilo novu registraciju - pisalo je da su ti podaci vec iskorisceni.

Sto se tice ovih biometrijski slika kao za pasos..ja sam se slikala ali je slika kao za obicna dokumenta, u poredjenju sa slikom u pasosu malo je veca, i lice mi nije toliko izbliza slikano kao u pasosu...ne znam da li je to prihvatljivo ili da se opet slikam? Iako sam i prvi put naglasila da mi trebaju biometrijske slike kao za pasos...

Probaj da se ponovo registrujes, ako su ti podaci u sistemu nece ti dozvoliti novu registraciju, pa samim tim mozes da ocekujes mail.. ja sam prekjuce bila na kraju zivaca i odlucim da proverim da li sam u sistemu, i nije mi dozvolilo novu registraciju - pisalo je da su ti podaci vec iskorisceni.

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Kako je to moguće!!!!!?????

Uspešno sam se opet registrovao...

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Kako je to moguće!!!!!?????

Uspešno sam se opet registrovao...

Strasno!! Citala sam na ovom forumu da se pojedinim clanovima desavalo da su se registrovali a na kraju su dobili obavestenje da nisu u sistemu...obavezno se zali i salji odmah mail, i kopiraj podatke iz mail-a koji ti je stigao nakon registracije!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back