Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala.

Dva puta sam pogresio I stornirao. Treci put ne mogu I obavestava da je vec zakazan a nisam. Kao da me ima u sistemu.

Možda će Vam neko drugi sa sajta pomoći, ima ih koji su tako prošli pa slali mejl Ambasadi da reše to.

Kad zakazujete termin nemojte držati pasoše ispred sebe i ostale podatke.
Ispišite sve na papir krupnim brojevima i samo prekucavajte.
Za zakazivanje vam je potreban samo broj pasoša sad, ne treba više broj zustimmung-a. Ako treba, naučite napamet tih 7 cifara da ne bi došlo do greške. Takodje ako dugo zadržavate server dok ukucavate, izbaciće vas, tj neće prihvatiti registraciju. Potrebno je samo malo koncentracije tih 5 min i brzina.

Ne bih da "mracim "... ali....za stare "terminase" ,one od pre 1.11. termini su deljeni za ponedeljak i petak do sada ....to znači da pre 9.4 . od termina nema ništa (a to će vam javiti tek posle njihovog Uskrsa verovatno najkasnije )Sva sledeća petka ne rade kao i sledeći ponedeljak... a za Noks 3-5 ,postoji nada da i ove nedelje podele,jer za njih je rezervisan utorak ili četvrtak....zavisi do kog su datuma stigli ....

Ne bih da "mracim "... ali....za stare "terminase" ,one od pre 1.11. termini su deljeni za ponedeljak i petak do sada ....to znači da pre 9.4 . od termina nema ništa (a to će vam javiti tek posle njihovog Uskrsa verovatno najkasnije )Sva sledeća petka ne rade kao i sledeći ponedeljak... a za Noks 3-5 ,postoji nada da i ove nedelje podele,jer za njih je rezervisan utorak ili četvrtak....zavisi do kog su datuma stigli ....

Ja sam po staro pa mi termin bio u utorak 20 marta a da jesu bili vecinom medicinari i ja i medju njima sa decu. I jos jedna zena bila sa decu. Znnaci da ubacili sve u utorak.

Ja sam po staro pa mi termin bio u utorak 20 marta a da jesu bili vecinom medicinari i ja i medju njima sa decu. I jos jedna zena bila sa decu. Znnaci da ubacili sve u utorak.

Muma,a da li znas da li su zavrsili sa avgustom ili ?neko se javio ovde da je dobio a cekao od 28.avgusta.A sto se deljenja termina tice kome ce kad da daju ne znaju ni oni iz ambasade ocigledno...

Posto vidim da mi niko nije odgovorio da se ponovim, i da postavim jos koje pitanje .... Pored ArbeitVetraga Imam i papir za Agentur für arbeit ... Da li mi je potreban jos neki papir? I zasto pri registraciji Mi je pisalo na Noksu 1-2 u meilu REGISTRIERUNGT/WARTELISTE TERMIN ARBEITSAUFNAHME MIT ZUSTIMMUNG DER BUNDSAGENTUR FÜR ARBEIT / REGISTROVANJA ZAPOSLENJE SA IZDATOM DOZVOLOM ZA RAD OD SAVEZNE AGENCIJE ZA ZAPOŠLJAVANJE Kad od 01.10.17 nije potrebno i da li ce to prestavljati problem?
Da li ste se pre 1.11. prijavili vec na termin?Bas taj tekst u e-mail-u se pojavi pri dobijanju referentnog broja...Zustimmung se tada dobijao od poslodavca.Bilo je vazno uneti broj i datum Zustimmung-a za apliciranje na termin.
E-mail se uklapa kao da ste prijavljeni po clanu 26.2 (sto je bilo aktuelno pre 1.11.).Na sajtu Ambasade ima informacija da NOKS 1-2 ceka oko 8 meseci na termin...Na sajtu ima i informator u kom je napisano sta je potrebno od dokumentacije...
Ima sigurno prijavljenih posle 1.11. koji vam mogu dati jos neku informaciju.

Prijavili smo se za spajanje porodice i čekamo.Ćerka je 3-a godina turističke i sin 2-i razred osnovne .Da li neko zna šta je potrebno za nastavak školovanja,naročito za ćerku.?Svestan sam za prevod svedočanstava ,ali ne znam za poznavanje jezika (nivo) i samo prilagođavanje.
Nije tema,ali možda neko zna ili ima iskustva .
Hvala puno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back