Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za ove koji su nakon 1.11 a medicinski radnici su- NOKS 3-5 100%. Problem je za nas koji smo se registrovali pre 1.11 jer neko kaze po ovom a neko po onom informatoru - cak i zena koja radi u ambasadi nesto nije sigurna sta treba.

Ja sam bila 5.1. na terminu....po starom sam registrovana i mejlu sa terminom došlo mi je da spremim dokumenta po Noksu 1-2 ,pa su mi drugi rekli da u stvari mi spremamo po Noksu 3-5 ....meni je od dokumenata Ambasada uzela sledece:Ugovor ,Zustimung ,Bescheid iz Regirunga,Zertifikat B1,Registar Klinike ,izveštaj iz PIO ,diplomu ,uverenje o polozenom drzavnom ispitu,čak su mi uzeli i fotokopiju licence iz Srbije ,višak dokumenata,ono što im ne treba ,vraćaju....

Ja sam bila 5.1. na terminu....po starom sam registrovana i mejlu sa terminom došlo mi je da spremim dokumenta po Noksu 1-2 ,pa su mi drugi rekli da u stvari mi spremamo po Noksu 3-5 ....meni je od dokumenata Ambasada uzela sledece:Ugovor ,Zustimung ,Bescheid iz Regirunga,Zertifikat B1,Registar Klinike ,izveštaj iz PIO ,diplomu ,uverenje o polozenom drzavnom ispitu,čak su mi uzeli i fotokopiju licence iz Srbije ,višak dokumenata,ono što im ne treba ,vraćaju....

Jovana jel dobiste vizu?

Jovana jel dobiste vizu?

Ne još uvek ,kada im napišem mejl ,ide odgovor da zakonski obrada može da traje 10-12 nedelja ,pa tek nakon tog perioda imam pravo da im se obratim ,mejlom naravno,i naravno samo lično.Telefonom zbog poverljivosti podataka neće davati informacije....

- - - - - - - - - -

Ja jos uvek nisam, a predao sam 11.01. , Jovana vi ste 5.1. , zar ne?

Neee:-(((

Pozdrav svima, pošto mi je odobrena viza ja bih podelila svoje iskustvo sa svima vama koji čekate ne bih li vam ulila nadu :)
Inače, prijavila sam se po nivou obrazovanja NOKS 6-8 iz oblasti društvenih nauka.
Uslovi Ugovora o radu nisu bili za plavu kartu jer bruto zarada nije ta vec nekih 10% manje. (zbog toga se viza čekala skoro 7 nedelja)
20.11.2017- Podnela zahtev za termin nakon 5 nedelja čekanja stigao mail od ambasade da je datum 05.01.2018
Nakon 7 nedelja čekanja, juče su mi javili da je odobrena viza, danas sam vizirala pasoš.
Nivo nemačkog jezika mi nisu ni tražili, ali sam prilozila B.2 iz jedne strane škole za jezike.
Ukupno vreme čekanja: 12 nedelja od dana zahteva za dodelu termina.

Pozdrav, napokon sam dobio ponudu za posao System administrator ali ne znam za koju radnu vizu da predam... NOKS 3-5 ILI Plava karta. Mislim da ne mogu za plavu jer ne ispunjavam ovo za 40k platu. Nemam elektronski fax vec samo brdo IT sertifikata i radno iskustvo...
Ako moze bilo koji savet, neizmerno sam zahvalan....

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pozdrav, napokon sam dobio ponudu za posao System administrator ali ne znam za koju radnu vizu da predam... NOKS 3-5 ILI Plava karta. Mislim da ne mogu za plavu jer ne ispunjavam ovo za 40k platu. Nemam elektronski fax vec samo brdo IT sertifikata i radno iskustvo...
Ako moze bilo koji savet, neizmerno sam zahvalan....

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pozdrav

Ako nemate fakultet onda se ne mozete prijaviti za plavu kartu.

meni u ugovoru pise Pflegehelferin,znaci ne Pflegerin.Nemam iskustva,imam zavrsenu srednju med.,drzavni,licencu i cekam zustimmung.Kom NOKSU pripadam?To mi je sve bas komfuzno

Bitno je da vam u ugovoru pise Pflegehelferin bis Anerkennung I onda se zakazujem po noksu 3-5, e sad posto nemate iskustva dobicete sigurno Praktikum do 10 meseci, ako se odlucite za Praktikum onda mozete da aplicirate za Ausbildung/Vorbildung.U sustini sve vam zavisi od od Regierunga I od toga po kom clanu vam je odobren Zustimmung.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back