Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogresna kategorija druze, ako imas ugovor na tvoje ime da si obican radnik u nemacku firmu onda uredu. Ali ako ugovor nemacka firma sklopila sa tvojom firmom, trebao si da aplicira tvoja firma za dozvolu za detasman radnika. Uzmi pitaj ambasadu.

muma,a kako da pita ambasadu...pomcu trikova.,
Ne odg.na mejl,apsolutno,ne! Bar meni,ne! Da li ikom ljudi,pomagajte,ambasada odg.mejlom? Ili sam ja urecena...

Pa lepo ode na razgovor informativni, ponese dokumenta i pita. Ili da je pitao ured u de, ili Bundesagentur fur Arbeit.

Pa kako da ode muma,draga moja na inform.razgovor,kad ambasada ne prima nikoga da udje,izuzev ukoliko ima termin.Ovako nema sanse ni da pridjes smbasadi,a kamoli usta da otvori.Jer na moje pitanje u telf.rag.sta,a kako,kada,gde,kome,? " Pisite mejl ambasadi"
Ok.pisem,pisala...
I tako...ja pisem meni i pisem,pisem... Napisala sam se vec.......reg.'17 sada '18. Do... Koje god.vazi registracija?!
Ne znam...prosto pitanje.Najjednostavnije.Dokle..... ne samo za mene,julovca.Vec za sve ljude koji cejaju vise od tri,cetiri,pet,sest.,... Meseci.....pa i god.dana.Ne kazem da se treba odustati,ne.Cak sta vise,NE! Ali"...........

Pa kako da ode muma,draga moja na inform.razgovor,kad ambasada ne prima nikoga da udje,izuzev ukoliko ima termin.Ovako nema sanse ni da pridjes smbasadi,a kamoli usta da otvori.Jer na moje pitanje u telf.rag.sta,a kako,kada,gde,kome,? " Pisite mejl ambasadi"
Ok.pisem,pisala...
I tako...ja pisem meni i pisem,pisem... Napisala sam se vec.......reg.'17 sada '18. Do... Koje god.vazi registracija?!
Ne znam...prosto pitanje.Najjednostavnije.Dokle..... ne samo za mene,julovca.Vec za sve ljude koji cejaju vise od tri,cetiri,pet,sest.,... Meseci.....pa i god.dana.Ne kazem da se treba odustati,ne.Cak sta vise,NE! Ali"...........

Ma ми јуловци који смо остали смо у проблему дефинитивно,нити одговарају нити деле термине

Ma ми јуловци који смо остали смо у проблему дефинитивно,нити одговарају нити деле термине

U tom slucaju sta nam je ciniti? Odregistrovati se/ storno posle 6, meseci cekanja...Niti da l sam uopste u sistemu....
I to sam pitala mejlom.
Nemam odg.
Ostaje nam samo da...
Evo, ja ne znam.
Kazes mi julovci.Pa i avgust isto to.ima ih sa pocetka avg.nisu nista posebno "dalje ili blize" od nas.

U tom slucaju sta nam je ciniti? Odregistrovati se/ storno posle 6, meseci cekanja...Niti da l sam uopste u sistemu....
I to sam pitala mejlom.
Nemam odg.
Ostaje nam samo da...
Evo, ja ne znam.
Kazes mi julovci.Pa i avgust isto to.ima ih sa pocetka avg.nisu nista posebno "dalje ili blize" od nas.

Ма и ја сам слао питања на мејл, не одговарају , ма мислим на тебе и мене из јула, односно сви до 11 месеца су у тамном вилајету ;)

Presretac77, hvala na sugestiji,ali..."
S obzirom da konz.odeljenje ne odg.
Nisam sigurna da bi sam ambasador odg.
I ne znam, da l' se ambasador pise velikim ili malim slovom...

Dr.Dejanz...?:

MeNI neBiTno kaKo ovde PISem sve Dok me ljudi razumeju a ti ocigledno NE .Pa da ti pojasnim onda : nije bitno sto neki ne odgovaraju na mail iz odeljenja za vize ili dali ce AMBASADOR da ti odgovori ili dali se on pita tu nesto. BITNO je ono sta ces ti sebi reci sutra kad ne dobijes vizu dali si uradio sve sto je do tebe ili ce zauvek da te izjeda to ee da sam posalo mail i njima mozda bi bilo drugacije e da sam iskoristio vreme cekanja i naucio nemacki makar na nivou A1 B1 .Tako da Lektoru nas ti samo sedi i cekaj vreme leci sve

MeNI neBiTno kaKo ovde PISem sve Dok me ljudi razumeju a ti ocigledno NE .Pa da ti pojasnim onda : nije bitno sto neki ne odgovaraju na mail iz odeljenja za vize ili dali ce AMBASADOR da ti odgovori ili dali se on pita tu nesto. BITNO je ono sta ces ti sebi reci sutra kad ne dobijes vizu dali si uradio sve sto je do tebe ili ce zauvek da te izjeda to ee da sam posalo mail i njima mozda bi bilo drugacije e da sam iskoristio vreme cekanja i naucio nemacki makar na nivou A1 B1 .Tako da Lektoru nas ti samo sedi i cekaj vreme leci sve
Dragi prijatelju,apsolutno nisam mislila nista lose.Nije apsolutno bilo tebi namenjeno u bilo kom losem kontekstu.Zapravo,htela sam samo dr.da pitam da li je prisutan,ali ocigledno da sam pogresno formalizovala...
Javno izvinjenje tebi,presretacu77, jer si zapravo svojim iskrenim pisanjem,izlaganjem rekao o sebi,da si na prvom mestu covek u pravom i pozitivnom smislu.Zahvaljujem ti se jos jednom,i apsolutno si u pravu.Ali,prosto ne znam sta da radim( o) kao i velika vecina ovde,osim da cekamo.
Pokusavam zaista sve kao i svi,ali ne ide...nisam za odustajanje,samo nisam sigurna da li vredi i " smem" pisati ambasadoru...odn.da li je to u njeg ingerenciji....
Samo sam htela da se malo nasalim,razbijem monotoniju...i ....nista vise.
Respekt!Pozz i svako dobro! Ok?

Dragi prijatelju,apsolutno nisam mislila nista lose.Nije apsolutno bilo tebi namenjeno u bilo kom losem kontekstu.Zapravo,htela sam samo dr.da pitam da li je prisutan,ali ocigledno da sam pogresno formalizovala...
Javno izvinjenje tebi,presretacu77, jer si zapravo svojim iskrenim pisanjem,izlaganjem rekao o sebi,da si na prvom mestu covek u pravom i pozitivnom smislu.Zahvaljujem ti se jos jednom,i apsolutno si u pravu.Ali,prosto ne znam sta da radim( o) kao i velika vecina ovde,osim da cekamo.
Pokusavam zaista sve kao i svi,ali ne ide...nisam za odustajanje,samo nisam sigurna da li vredi i " smem" pisati ambasadoru...odn.da li je to u njeg ingerenciji....
Samo sam htela da se malo nasalim,razbijem monotoniju...i ....nista vise.
Respekt!Pozz i svako dobro! Ok?

Opusteno kao i uvek .Licna stvar svakog pojedinca kome ce se obratiti ali svakom je bitno da zna da je jos uvek u sistemu ma kakav on nama sada izgledao zbog ovog preskskanja sa terminima .
Smiren spasen ili smirena spasena kako god cuvajte zivce za unuke ako mozete

Opusteno kao i uvek .Licna stvar svakog pojedinca kome ce se obratiti ali svakom je bitno da zna da je jos uvek u sistemu ma kakav on nama sada izgledao zbog ovog preskskanja sa terminima .
Smiren spasen ili smirena spasena kako god cuvajte zivce za unuke ako mozete
Da, slazem se.
Ok.znaci sta god ja napisaLa.Nema bige.
Uvek sam zam za salu i druzenje.
" A za sve je kriv dr.Dejanz"z:) ili je mozda dobio term.a da nije nas obavestio...
Sala!
Pozz svima do petka...:drugari:

Ne bi bilo lose da poruke uvredljivog sadrzaja ponekad i prijavite aadministratorima, mislim na sve vas koji svakodnevno "visite" na ovom forumu. :)

Novim clanovima, zainteresovanim za ovu temu, bih srdacno preporucila da istu iscitaju od prve stranice, a ne poslednjih 10, 20, 30...

Takodje, sve sto vam treba od dokumenata za vizu, mozete naci i treba da pronadjete, na sajtu nemacke ambasade u Beogradu, Sarajevu...

Prijatan dan i skorasnji termini! :)

Zdravo svima.
Evo I ja da podelim iskustvo u proceduri za dobijanje vize.
Inace aplicirao sam za profesionalnog vozaca.
24.9.2017.(po starom), medjutim kada se pojavilo od 1.11.2017. po novom ponovo sam konkurisao 05.112017 I dobio drugi registarski broj.To je noks 3-5 kraftfahrer(profesionalni vozac). Moglo je.
U medjuvremenu pripremio sam svu dokumentaciju I za po starom I novom.
I upravo mi je juce 24.01.2018. stigla poruka za termin za 09.02.2018. PO NOVOM!!!
Podebljavam po novom, jer iskreno mislio sam da ce mi stici po starom, ali ocigledno nema pravila.
U svakom slucaju ne bunim se :-)
Svima zelim sto pre dobijanje termina a I vize

Ne bi bilo lose da poruke uvredljivog sadrzaja ponekad i prijavite aadministratorima, mislim na sve vas koji svakodnevno "visite" na ovom forumu. :)

Novim clanovima, zainteresovanim za ovu temu, bih srdacno preporucila da istu iscitaju od prve stranice, a ne poslednjih 10, 20, 30...

Takodje, sve sto vam treba od dokumenata za vizu, mozete naci i treba da pronadjete, na sajtu nemacke ambasade u Beogradu, Sarajevu...

Prijatan dan i skorasnji termini! :)

Tako je vec smo svi pisali o tome .Kad se vrati Midhealer sa odmora i nadje vremena slobodno moze da obrise sve moje komentare koje smatra za nebitne gde nema nikakvog objasnjenja nikome vec cisto ubijanje vremena.nema ljutis icc

Zvao i ambasadu i razgovarali samnom jedan pa mi dao kolegu objasnio sve i nista odgovor je kad dodjes na termin ponesi papire a ja sam registrovan po noks 1_2 od novembra sam aplicirao.E sada mozda po detsmanu bi brze dobi termin ali sta je tu je sada cekacu pa kako bude. Na meil su mi samo odgovorili da pogledam na sajtu sve mi pise..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back