Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tropez zdravo,

Vidim da si ista kategorija za apliciranje kao i ja (visokokva. 6-8). Uneo sam zahtev za termin 10/12 (ugovor mi počinje od 01/02/2018)
Zamolio bih te za par informacija:

1. Potvrda o postojećem zdrav. osig. - da li ti imaš posebno u govoru navedeno da će to biti reg. od strane poslodavca? Kod mene to nema u ugovoru precizirano; mada se to podrazumeva da mora biti ili ne?

2. Da li si priložio u ambasadi neke druge dokumente koji nisu na listi informatora (tipa potvrda o nekažnjavanju, stanje računa, potvrda o zanju njemačkog/engleskog)?

hvala,

Pozdrav Igore,

Izvini ne videh tvoje poruke ranije.

1. Nisam ni ja imao u ugovoru upisano za zdravstveno. To placas oko 8 000 kad dobijes vizu, mozes u agenciji do ambasade to zavrsiti. Vadi se zdravstveno na 6 meseci.
2. Ne treba ti nista od dodatne dokumentacije, samo ono sto pise na sajtu ambasade.

Nema na cemu i srecno!

Pozdrav

Gledam jel mi crk'o gmail ?!!!!

- - - - - - - - - -

Vidim da vam se otopio sneško ! Nista vratite šerpicu u kucu šargarepu u supu i metlu u ćosak !

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Vidim da vam se otopio sneško ! Nista vratite šerpicu u kucu šargarepu u supu i metlu u ćosak !

Delijem smireno al samo delujem !

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Delijem smireno al samo delujem !

Ma ljudi ja vise verujem da odlucuju o orvoj vizi u ured nego sto cu dobiti termin od ambasadu. Ispade tacno sto jedna agencija objavila da popunjen januar da mi od avgusta dobijamo mozda februar ili mart.

Zdravo Tropez,

Hvala ti na odgovorima.

Hteo bih da te pitam još i za stavku: "Izvod iz trgovinskog registra Nemačke/ili bilans prihoda i rashoda" - da li se to odnosi na bilans stanja i uspeha firme koja me zapošljava i jesi li ti predao i taj dokument?

Želim ti što skorije dobijanje vize.

Pozdrav,

Pozdrav Igore,

Izvini ne videh tvoje poruke ranije.

1. Nisam ni ja imao u ugovoru upisano za zdravstveno. To placas oko 8 000 kad dobijes vizu, mozes u agenciji do ambasade to zavrsiti. Vadi se zdravstveno na 6 meseci.
2. Ne treba ti nista od dodatne dokumentacije, samo ono sto pise na sajtu ambasade.

Nema na cemu i srecno!

Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back