Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav Slobo,
u trenutku predaje aplikacije za vizu ja sam tačno bio prijavljen na Biro u Srbiji duže od 6 mjeseci. Onog momenta kada se prijaviš na Biro, automatski možeš izvaditi listing PIO U Nemanjinoj ulici (nisam nikada radio u Srbiji i na listingu piše da nema prijave - ambasada je to prihvatila i dobio sam vizu). Ono što ti je bitnije jeste prebivalište - moraš imati prebivalište duže od 6 mjeseci u Srbiji da bi aplicirao za vizu. Mislim da nije važno koliko vremena si na Birou. Ja sam isto nosio uvjerenje sa biroa iz BiH za svaki slučaj, ali ga nisam davao ambasadi niti su tražili. Vjerujem da taj dokument u beogradskoj ambasadi ništa ne znači.Nadam se da sam pomogao

E hvala druže na odgovoru, imam prijavu boravka preko 10. godina tako da to nije problem. Tako ću i ja odraditi kao i ti što se tiče Biroa. Puno pozdrava.

Da troje dobilo spajanje tada, i dvoje iz novembar radnu. I kad pojedinci pozvali ambasadu rekli su za radnu da je sistemska greska. Ali osoba ovde na forum koja objavila za radnu neće da odgovori.
Pozdrav,muma,kolikio sam shvatila,mi ne dobijamo termin od jula,avgusta...itd.zbog" sistemske greske"...?
"Posto su sada pronasli gresku poslace svima nama termine..."? Videla sam da ste napisali da pratite vise grupa,pa iz tog razloga pitam Vas, imate vise informacija.Jer ja kad sam zvala ambasadu,rekli mi da ne daju inf.telefonom./
Hvala...

Pozdrav,muma,kolikio sam shvatila,mi ne dobijamo termin od jula,avgusta...itd.zbog" sistemske greske"...?
"Posto su sada pronasli gresku poslace svima nama termine..."? Videla sam da ste napisali da pratite vise grupa,pa iz tog razloga pitam Vas, imate vise informacija.Jer ja kad sam zvala ambasadu,rekli mi da ne daju inf.telefonom./
Hvala...

Nemam informacije kad ce dele radne, ali moje misljeje je petak. A videcemo koliko ce podelili. I proslog puta bila sreda kad delili spajanje a onda u petak radne.

Onda cekamo jos jedan petak i sto kaze Sonja: "nema odustajanja"! Pozz

Tacno tako cekamo i cekamo a hoce li Nemacki poslodavci cekati nas po 6,7 meseci

- - - - - - - - - -

Evo i ja da se javim. Aplicirao za termin 02.11.2017. jutros dobio odgovor u 9.50h da mi je termin zakazan ya 02.01.2018. u 7.45h.

Koji posao je u pitanju? Tebi se bas posrecilo sa cekanjem... Samo meseca dana. Nek je sa srecom i nadalje tako...

Izivinjavam se svima koju su tražili odgovor u ovoj temi i onima koji su slali privatne poruke na zakašnjenju/neodgovaranju. Trenutno sam na odmoru (do polovine januara) i do tada neću biti u mogućnosti da odgovaram.

Ali, siguran sam da ovde uvek ima i drugih dobro obaveštenih voljnih da pomognu :)

Malo unapred, pošto se neću javljati:

Srećna svima Nova 2018. Godina, želim svima da dobiju vize i ispune sve snove! :)

Srećan Božić, mir Božji i Hristos se rodi!
:jelka:

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
Evo da podelim svoje iskustvo sa konzulatom.
Prijavio sam se za termin Wissenschaftler-Naucnici 10. Novembra 2017.
Mail sa terminom sam dobio 8. Decembra (petak) a termin je bio 12. Decembra (utorak).
Danas, nakon 9 dana, 21.12. oko 14h su me zvali da je viza odobrena.

Dakle, cela procedura 10. Novembar - 21. Decembar ili oko 40 dana.
Npr. procedura za slovenacku vizu oko 15ak dana, francusku vizu za 5 dana, tako da, iskustvo sa nemackom vizom sto se tice procedure "najgore" do sada.

Mnogo mi je krivo sto ima ljudi koji mesecima cekaju na vizu, i zaista ne razumem toliko odugovlacenje sa njihove strane.
Sa druge strane zene koje su radile na salteru u Konzulatu su bile izuzetno ljubazne, i zaista nikakvih problema nisam imao.

Zelim vam svima da sto pre dobijete termine/vize, i da pobegnete odavde sto pre.
Srecni praznici!

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
Evo da podelim svoje iskustvo sa konzulatom.
Prijavio sam se za termin Wissenschaftler-Naucnici 10. Novembra 2017.
Mail sa terminom sam dobio 8. Decembra (petak) a termin je bio 12. Decembra (utorak).
Danas, nakon 9 dana, 21.12. oko 14h su me zvali da je viza odobrena.

Dakle, cela procedura 10. Novembar - 21. Decembar ili oko 40 dana.
Npr. procedura za slovenacku vizu oko 15ak dana, francusku vizu za 5 dana, tako da, iskustvo sa nemackom vizom sto se tice procedure "najgore" do sada.

Mnogo mi je krivo sto ima ljudi koji mesecima cekaju na vizu, i zaista ne razumem toliko odugovlacenje sa njihove strane.
Sa druge strane zene koje su radile na salteru u Konzulatu su bile izuzetno ljubazne, i zaista nikakvih problema nisam imao.

Zelim vam svima da sto pre dobijete termine/vize, i da pobegnete odavde sto pre.
Srecni praznici!

Srecno i sve najbolje.

Izivinjavam se svima koju su tražili odgovor u ovoj temi i onima koji su slali privatne poruke na zakašnjenju/neodgovaranju. Trenutno sam na odmoru (do polovine januara) i do tada neću biti u mogućnosti da odgovaram.

Ali, siguran sam da ovde uvek ima i drugih dobro obaveštenih voljnih da pomognu :)

Malo unapred, pošto se neću javljati:

Srećna svima Nova 2018. Godina, želim svima da dobiju vize i ispune sve snove! :)

Srećan Božić, mir Božji i Hristos se rodi!
:jelka:
Baš te briga za naše probleme sa vizama, ti si svoje rešio :p
Šalim se brate uvek si bio voljan da pomogneš. Lepo se provedi i srećan Božić.

A ja i ako ne odem nije strašno neće biti smak sveta
Ko će da brani Srbiju ako ja odem :D

Dragi forumasi, u kom vremenskom periodu, po dobijanju vize i odlasku u Nemačku treba da izvadimo boravišnu dozvolu? I gde se ona vadi? U uredu za strance grada u koji smo došli?Hvala!
Dusanka jeste vi to ipak dobili vizu? Koliko se ja secam vi ste dobili termin za januar ili je to bila neka greska?

- - - - - - - - - -

Stigao termin, registrovala se 20. Jula sa odobrenjem, termin 22.januar!!!!!! Ali, kao što rekoh pre, već je kasno, poslodavac mi je otkazao ugovor. Dakle STORNO.
Mislim na ovo, sta je bilo s tim? Jeste se zalili ili sta?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back